Szellemek típusai

Ebben a fejezetben a szellemek típusait mutatom be. A szellemvilágban azonban semmi nem fekete-fehér, ezért nem lehet pontosan a szellemeket besorolni adott csoportokba. Továbbá azt is tudni kell, hogy ezek a típusok átmenetiek, hiszen “egy, vagy néhány jól megoldott” élet után, a szellemvilágba visszatérve a szellem magasabb fokozatba kerülhet.

Alapvetően három fő típust különböztetünk meg, ezen belül is vannak csoportok. Az alsóbbrendű csoportoknál kezdem, hiszen sajnos nagy valószínűséggel ezekkel a szellemekkel találkozhatunk.

1. Tökéletlen (rossz) szellemek

Ők még a szellem fejlődésének alsó fokán állnak, de minden esély megvan rá, hogy egyszer (lehet, hogy csak évszázadok- vagy ezredek múlva) a jók csoportjába tartozzanak. Sajnos, amikor érezzük, hogy szellem van a házban, legtöbbször velük találkozhatunk. Hogy miért? Olvasd tovább a bemutatást!

Tisztátalan, gonosz szellemek (kísértetek, démonok): előző életeikből hozták rossz tulajdonságaikat, melyeket az elmúlt életek során még nem sikerült levetkőzniük. Céljuk, hogy piszkáljanak, bántsanak, ijesztgessenek minket. A rosszat ők azért teszik, meg örömüket lelik benne. Több helyen olvastam, hogy a szellemeknek nincs hatása az anyagi világra, nem tudnak minket bántani. Sajnos ez így ilyen formában nem igaz. Képesek arra is, hogy energiájukkal tárgyakat ejtsenek a fejünkre (pl. ha polc előtt ülünk, nyilván nem több méterről), lábunknál fogva megpróbáljanak lehúzni az ágyról, stb. Ha halljuk is, amit mondanak, beszédük alapján is megkülönböztethetőek: beszédük ocsmány, durva.

A szellemidézés (többek között) azért is nagyon veszélyes, mert gyakran ezeket a típusú szellemeket hozzuk át az asztrálsíkról. Ha pedig átjönnek, tutira maradnak is. Ha szerencsénk van, megunnak minket és továbbállnak, de ha nincs, akkor annyira megkeseríthetik életünket, hogy szakembert kell hívni, aki elküldi őket.

Még egy fontos dolog velük kapcsolatban. A félelmünkből nyerik energiájukat, abból táplálkoznak, tehát minél jobban rettegünk tőlük, annál jobban képesek utánunk nyúlni a fizikai síkban.

– Felületes szellemek: ők jóval ártalmatlanabbak az előző csoportnál, de velük is gyakran találkozhatunk. Incselkednek, gúnyolódnak. Ha belépnek auránkba és halljuk is hangjukat, akkor felismerhetjük őket gúnyos hangvételükről. Beszólogatnak, csúfolódnak, megjegyzéseket tesznek, beleavatkoznak mindenbe. Amit beszélnek, általában lényegtelen és értelmetlen.

– Áltudós szellemek:  ők már a szellemvilág magasabb síkján vannak tudásukat tekintve, de a szeretet és a segítőkészség terén még sokat kell fejlődniük. Éppen ezért a megszerzett tudásukat nem szívesen adják át nekünk, hiába próbálunk tőlük megtudni dolgokat. Beszédük komolyságával  könnyen megtéveszthetnek minket, de sok olyan negatív tulajdonságuk van, amit még az elmúlt életeik során nem sikerült levetkőzniük.

– Semleges szellemek:  velük nagyon sokszor találkozhatunk, amikor érezzük, hogy van szellem a házban, bár ők nem sok vizet zavarnak. Általában nem tudunk velük kommunikálni, csak megjelennek a ház egyes részeiben, lebegnek a szoba sarkában, láthatjuk elsuhanni őket ködszerű lényekként, de nem foglalkoznak velünk. Ők gyakran a helyhez kötődnek (például a jelenlegi házunk helyén éltek egykor) és megpróbálnak velünk együtt élni. Sokszor nem is tudják, hogy már meghaltak, csak bódult, tudatlan állapotban léteznek. Ha pedig tisztában vannak szellem mivoltukkal, akkor csupán sajnálnak megválni a földi dolgoktól.

– Kopogtató szellemek: ők erősebben kötődnek még az anyaghoz, mint a többi típusú szellem, ezért nagyon gyakran érzékelhetjük jelenlétüket. Képesek tárgyakat mozgatni, játszani az elektromossággal, képesek tönkretenni elektromos berendezéseinket. (Igaz, hogy ezekkel a képességekkel bármelyik szellem rendelkezik, de nem mindegyik használja.)

Van azonban velük kapcsolatban egy nagyon fontos dolog. Sokszor összekeverjük őket valamely eltávozott szerettünk jelzéseivel, amellyel tudomásunkra akarja hozni, hogy itt van velünk. Ezért ha a közelmúltban veszítettünk el valakit, aki hozzánk közel állt, akkor nagy valószínűséggel  ő akar üzenni, nem pedig kopogtató szellemmel van dolgunk. Ennek még nagyobb esélye van, ha az elhunyt szerettünkhöz kapcsolható tárgyak mozdulnak el. Gyakori, hogy kisbaba születik a családban és ha a nagyszülő már nem érhette meg az érkezését, a kisbaba szobájában elkezd villogni a lámpa.

2. Jó szellemek

Általános jellemzőjük, hogy nem akarnak minket rémisztgetni, mindig a jót akarják. Ők már a szellemi fejlődés magasabb fokán állnak, sok-sok földi élettel és tapasztalattal a hátuk mögött. Örülnek, ha jót tehetnek velünk, vagy sugallataikkal a jó felé terelhetnek minket. Nekik is akadnak még rossz tulajdonságaik, de alapvetően a szeretet vezérli őket.

– Jóakaratú szellemek: erkölcsileg már magas fokon vannak, de még nagyon sokat kell tanulniuk. Gyakori, hogy szívesen segítenének a médiumoknak, de korlátozva vannak, hiszen kifecsegnének olyan dolgokat is a szellemvilágról, amit földi halandó nem tudhat.

– Tudós szellemek: ők ritkán fordulnak meg otthonunkban, hiszen náluk a tudás megszerzése mindenek felett áll, ezért két leszületés között nem ránk fecsérlik drága idejüket, hanem a szellemvilágban fejlesztik tudásukat.

– Bölcs szellemek: szerencsénk van (bár ritka), ha kommunikálni tudunk velük, hiszen nagyon magas erkölcsi szinten vannak, sokat tudnak segíteni nekünk – bár még nekik is sokat kell fejlődni tudás terén.

– Magas szellemek: ők csak olyan földi lényekkel, vagy médiumokkal teremtenek kapcsolatot, akik képesek elszakadni a földi lét béklyóitól és képesek rá, hogy befogadják az ő segítségüket. Akkor tudunk velük kapcsolatba lépni, ha már hit van a szívünkben és a szellemvilágban már magasan fejlett lelkek vagyunk. Sokat megtudhatunk tőlük a szellemvilágról, de csak annyit, ameddig az ember ismerete terjedhet.

Ők nagyon ritkán születnek már le. Ha mégis testet öltenek, vezetőként küldetést teljesítenek, mellyel az emberiség haladását segíthetik.

3. Tiszta szellemek

Sajnos szinte esélytelen, hogy velük találkozzunk. Ők már végigjárták a szellemlét minden fokát, rengetegszer leszülettek. Többször nem kell. Elérték a tökéletességet és az idők végezetéig élvezhetik Isten szeretetét, az örök életet. Ők Isten szolgái, követei. Segítik a többi szellemet az úton, kijelölik küldetésüket. Az emberek őket angyaloknak, szeráfoknak is nevezik, de az angyalokról majd máskor beszélünk…

2 hozzászólás a(z) “Szellemek típusai” bejegyzéshez

  1. Kedves Timi!A lányom szellemet érzékelt.furcsa susogást hallott a fülében ami értelmezhetetlen volt.elmesélte mivel egy olyan könyvet olvastam amiben volt ilyen rész,Hozzáteszem nem ez volt a könyv mondanivalója.mind ezek előtt feltünt hogy éjszaka nem alszik inkább reggeltől délig próbálja bepótolni az elmulasztott időt 😊 nem gondoltam úgy hogy nem rendjén való mivel 18 éves de nem az a kimaradós fajta,aludhatna éjszaka is.beszélgettünk a szellemekről próbáltam rávenni hogy mondja el mi az amit érzékel de az volt a válasz hogy elhinném hogy szellemeket lát vagy elvinném orvoshoz?😉 persze hogy elhittem hogy látja,csak neki nem merem Mostmár megmondani hogy énis láttam!!!Egy az ebédlő ajtó előtt elhaladó két lábat láttam.csak lábat csipőtöl lefelé.sietős léptekkel..eltelt két nap és főzés közben a lányom többször odanézett,utána zavart volt.megkérdeztem miért kapta oda a fejét.nem válaszolt.rákérdeztem hogy láttál ott egy alakot??azt válaszolta nem egy alakot anyu csak két lábat csipőtöl lefelé elfutni az ajtó előtt.mondtam neki hogy énis láttam tegnap és ne féljen valaki itt rock and roll ozik nálunk.nem bánt,nincs baj.én mindent megpróbálok viccesen venni amitől énis megijedek!!!de látom hogy ő fél,igazából énis 😓 mi a teendő?drága Timi ha tudsz valamit tanácsolni ami nem azon alapul hogy ne féljünk tőle és fogadjuk el hogy ez van,nagyon szívesen venném.előre is köszönöm segítségedet.

    • folytatás: “Össze vissza olvasom a leírtakat.igen biztos vagyok benne hogy szellem van a házunkban.a lányom is látja én is látom.nem szeretnénk ezt a képességet tovább fokozni(ha ez annak számít)😓 szeretnék szabadulni tőle inkább ha van rá lehetőség.köszönöm előre is a jó tanácsot.😊 ”

      Kedves Barbara!
      Elég régen írtál már, ez a kóbor szellem valószínűleg már továbbállt. Gyakran előfordul, hogy a kórházból, temetőből, utcáról “hazajön” velünk egy szellem és marad is egy darabig. Az ilyen típusú szellemek egy idő után elmennek maguktól. Nyilván, ha valaki fél a szellemektől (ami teljesen érthető), hiába is írnám, hogy ne féljetek tőle. Annyit tudok segíteni, hogy ha ez a szellem még mindig ott van nálatok, írj a szellemblog@gmail.com címemre és privátban küldök neked elérhetőséget, aki elküldi. (A lányodnak pedig javasold a szellemblogot. Ha tudja, hogy nem bolond és nincs egyedül, sokat segíthet. 🙂 )
      Szeretettel:
      Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .