A harmadik szem – nekem is kell!

A harmadik szem fogalma azt a képességet takarja, hogy valaki látja a szellemeket, szemmel láthatóak számára az asztrális síkon tartózkodó entitások.

A kisgyermekeknek 7 éves korukig nyitva van a harmadik szeme, azonban egyénileg változó, hogy mennyire. Van olyan kisgyermek, aki folyamatosan, szinte mindig látja a szellemeket, van, aki gyakran és van, aki csak néha. Most azonban nem a gyerekekről, hanem a felnőttek harmadik szeméről szeretnék írni.

Előfordul néha, hogy 7 éves korban nem csukódik be a harmadik szem, de ez igen ritka. Gyakrabban fordul elő, hogy valakinek felnőtt korában újra kinyílik ez a látása. Ez előfordulhat valamilyen sokk hatására (baleset, haláleset), de úgy is, hogy valaki tudatosan fejleszti azokat a képességeit, amelyek hatására kinyílik a harmadik szeme. Az én véleményem az, hogy lehet ugyan fejleszteni ezt a képességet – de csak egy szintig. Akinek nem ez az útja ebben a földi életben és nem kapja meg az engedélyt, akkor sem lesz látó, ha a feje tetejére áll. Az az ember az igazi látó, aki fentről kapta ezt a tulajdonságát és semmit nem kellett érte tennie. Ezek az emberek a szellemvilágban már igen magas pozíciót foglalnak el.

Sokan csak azért szeretnék, hogy a harmadik szemük megnyíljon, mert az olyan izgalmas, titokzatos, érdekes, különleges – így ők is azzá válnak. Több helyen olvastam, hogy egyes mágusok jó sok pénzért kecsegtetik az embereket a harmadik szem megnyitásának képességével. Még az is lehet, hogy képesek rá.

De mielőtt oltári nagy ökörséget csinálnánk, gondolkozzunk el! Milyen lehet, ha nyitva van a harmadik szemünk – mindig? Biztos, hogy jó lenne az nekünk? Tudni kell, hogy ez a képesség ugyanolyan átok, mint áldás. Az asztrálsíkon nem csak angyalkák és tündérkék léteznek ám. Biztosan akarod, hogy fürdés közben akasztott embert láss a kád mellett? Vagy akarod, hogy TV nézés közben folyamatosan szellemeket láss? Akarod, hogy megfordulsz és lásd, amint mögötted áll egy zombi-szerű szellem? Mész az utcán, beszélgetsz valakivel és mindig, mindenhol szellemeket láss? Ezt akarod? Gondold végig! Ez a képesség csak nagyon nehezen adható vissza, ha egyszer megkaptad. Lehet, hogy pár hétig érdekes, izgalmas lenne, de utána sírva könyörögnél, hogy ezt te nem akarod.

Végül gondolkozz el azon, hogy miért nincs nyitva  harmadik szemed? Miért? Mert neked így jó. Minden úgy jó, ahogy van. Ha az a sorsod, hogy látó légy, megkapod a látás képességét. De ne sürgesd az időt – a szellemvilágban lévő vezetőid tudni fogják, mikor jön el.

 

28 hozzászólás a(z) “A harmadik szem – nekem is kell!” bejegyzéshez

 1. Szia Timi !
  Én is szeretnék harmadik szemet hogy kell megnyitni????
  A barátnőm sokat mesélt róla de ő sem tudja hogy kell megnyitni. Azt modta ő is higy szellemek leszek de nem mesebeli lepedő hanem sokkal ilyesztőbb.
  Szóval a lényeg hogy hogy kell megnyitni???

 2. Szia Timi!
  Én régebben láttam a szellemeket, viszont mikor 5 éves lettem anyával elmentünk egy szakemberhez aki becsukta a szememet, ugyanis anyának is nyitva volt, most is nyitva van és nem akarta hogy lássam ezeket, mert nagyon féltem
  Viszont mikor 4. osztályos voltam újra láttam őket
  Hallottam hangokat, éreztem ahogy hozzám értek
  Talán 7. -ben láttam ahogy egy halvány szürke fény folt kiszáll a jelenlegi sulim egyik terméből
  Akkor még nem jártam oda
  Valamint akkor a tesi öltözőbe fekete levágott kézfejeket láttam
  Már jó ideje van egy fekete alak a szobámban
  Mindig ugyan ott állt
  De egyszer mikor nagyon össze törtem és sírtam akkor megmozdult
  Hirtelen felém futott majd eltűnt
  Furcsa módon megnyugodtam
  Olyan volt mintha meg ölelt volna
  Valahol fel tudom veled venni a kapcsolatot?
  Ugyanis érdekelnek ezek a dolgok, és hátha tudnál átadni nekem tudást, mert szívesen tanulnék tőled ilyen téren

  • Kedves Bogi!
   Ha valaki érzékeli a szellemvilágot, annak oka szokott lenni – főként az, hogy az illető a szellemi útját tekintve már fejlett léleknek számít, vagyis már úgy született le ide, ebbe az életbe, hogy sok életen és sok tapasztaláson van túl. Ezek az emberek a jelenlegi sorsukban mindig közel kerülnek a spirituális dolgokhoz. Mert ez a sorsuk. Hogy a spiritualitás által másoknak is segítsenek, vagy utat mutassanak.
   A kapcsolatot bárki fel tudja venni velem, mert az elérhetőségeim fent vannak a honlapon. Ettől az évtől én is szervezek különféle csoportokat, tanfolyamokat – ezeket megtalálod a tanfolyamok linken.
   Ha szeretnél jönni hozzám, de esetleg messze laksz, arra is van lehetőség, hogy más városokban tartsak különféle tanfolyamokat, ha van rá igény és találunk megfelelő helyet. Ilyen esetben a szervező ingyen vehet részt rajta, de természetesen a termet és a felmerülő költségeket én fizetem.
   Szeretettel:
   Timi

 3. Szia Timi! Ez nem teljesen a harmadik szemhez kapcsolódik, de nem igazán értem akkor sem. Kicsi korom óta érzek egy kis nyomást a könyökömben, aztán ez idôvel “lejjebbment” a tenyerembe. Olyan érzés, mintha lenne a kezemben egy kis labda és ha koncentrálok, akkor csak jobban érzem. Szerinted ez fura?

  • Kedves Anna!
   Jótól kérdezed, mert számomra semmi sem “fura” 🙂 A tenyeredben az összegyűlt energiát érzed. Ez a képesség fejleszthető. Lehet, hogy meg kellene próbálkoznod energia-gyógyítással, ha van kedved hozzá, de a helyedben az aura látásodat is fejleszteném.
   Szeretettel:
   Timi

 4. Már régóta érdekel az ezotéria, viszont nem döntöttem még el, hogy tényleg szeretnék-e tisztán látni.
  Te rendelkezel ilyen látással, és ha igen milyen tapasztalataid vannak vele?

  • Kedves Zsófi!
   Van egy rossz hírem: nem te fogod eldönteni, hogy tisztánlátó képességed legyen. Van egy szint, ameddig lehet fejleszteni, de a fentiek döntenek.
   A kérdésedre válaszolva – ez a blog nem rólam szól, hanem rólatok 🙂 . Én nem igazán szoktam beszélni a képességeimről. A tapasztalataim? Azokat is hagyjuk inkább – nem kívánom az ellenségeimnek sem.
   Szeretettel:
   Timi

 5. Szia Timi!

  14 éves lány vagyok és eddigi életem során rengeteg paranormális és furcsa dolog történt velem.
  2 éve halt meg a nagypapám aki eljött egy álmomba 1héttel a temetése után. Azt mondta 10 perce van még és aztán el kell mennie , megöleltem és megpusziltam de a fura az volt hogy az a 10 perc olyan volt mintha néhány másodperc lett volna.
  A temetése után a tipikus 3 kopogást is hallottam.
  Lehetséges hogy a szellemvilágban máshogy telik az idő?
  A másik élményem ami nagy benyomást tett rám az néhány hónapja történt.
  3 héten ketesztül együtt éltem egy szellemmel. Egy magas , sötét árnyék volt de határozottan férfi alak volt. Láttam a konyhában , a szobámban , a nappaliban , szinte minden hol a házban de csak a házunkban. Más helyeken pl. Iskolában nem! Az első héten csak furcsa dolgok történtek de még nem láttam.
  Pl. Tárgyakat mozgatott , bekapcsolta a Tv-t és egyszer keresztül suhant rajtam. Hántborzongató , hűvös érzés volt és persze azonnal libabőrös lettem.
  Lehetséges ez egyáltalán?
  A második héttől kezdtem el egyre többször látni míg minden napossá vált. Próbáltam komunikálni vele hogy miért van itt? , ki ő? , miért csak én észlelem? De sosem válaszolt.
  És édesanyám elmondása szerint már kb. 2 éves koromtól kezdve számolok be ” nénikről akik játszottak velem ” , hangokról stb.
  Kérlek segíts!
  Rendelkezem valamilyem képességgel?
  Szerinted tudnámmagam valahogyan fejleszteni?
  Előre is köszönöm a választ!

  • Kedves Vivien!
   Az első kérdésedre válaszolva: igen, a szellemvilágban a tér- és az idő fogalma eltér a miénktől. Úgy is mondhatnám, hogy ott nem fontos az idő, csak nálunk, a földi síkon. A férfi szelleme, akiről írtál, valahol hozzád csatlakozott és hazavitted. A szellemek érzik, hogy kik azok az emberek, akikkel esetleg tudnának kommunikálni. Ő is ezt szerette volna és valószínűleg beszélt is hozzád, de te nem hallottad, csak láttad ezt az entitást. A tárgyak mozgatása, a hűvös érzet is tipikus dolog.
   Valóban rendelkezel látó képességekkel, de nincs teljesen nyitva a harmadik szemed. Ezeket a képességeket lehet fejleszteni, de azt tudni kell, hogy a fejlődés nem csak rajtunk múlik, hanem az égieken is. A látás képessége nem adatik meg mindenkinek, bármennyi tanfolyamon vesz részt. Persze, ha jó a tanfolyam, akkor van egy szint, ameddig el lehet jutni, de csak a kiválasztottaknak fog kinyílni a harmadik szemük. Sok könyv van a piacon, amelyik ígéri a harmadik szem kinyitását, de én személy szerint nem találkoztam olyannal, ami valóban igazi gyakorlati útmutatást adott volna ehhez. Ez érthető is, hiszen ezért az infóért nagyon sok pénzt el lehet kérni, tehát senki nem akarja kiteregetni a valódi tudását. Éppen ezért véleményem szerint a spirituális képességeket leginkább ezoterikus tanfolyamokon lehet fejleszteni.
   Szeretettel:
   Timi

 6. Szia Timi!
  Én egy 14 éves lány vagyok! Két éves koromban édesanyámmal és a nenémmel autóbalesetett szenvedtünk, de sajnos az édesanyám nem élte túl mert a mi életeünket akarta megmenteni ami sikerült is én pár enyhén súlyos sérüléssel megúsztam nenémnek meg a megencecsontja és a lába eltört de szerencsére mára már jólvan és van neki egy gyönyörű szép családja. Ez után édesapám és a nagyszüleim neveltek illetve nevelnek.Én emlékszem még a balesetre látom néha magam elött hogy mindenki körül vesz minket pedig ennek már 12 éve azt mondták az orvosok édesapámnak, hogy semmire nem fogok emlékezni de hát ezek szeint még is. Igaz, hogy nem mindenre de sok emlékkép ugrikbe ! Én nagyon sokáig láttam édesanyámat sokáig komunikáltam vele majd egy idő után megszünt vele a kapcsolatom. 2013-ban az álmomban megjelent és figyelmeztet egy tűzesetről! Senki nem hitt nekem azt mondták, hogy ez csak egy rossz álom volt. Majd 1hétre rá leéget este a házunk az volt a szerencsénk, hogy a mamám fent volt. Édesapám és a nagyszüleim nagyon megilyedtek mert nem hitték volna, hogy igazam lesz! A történtek óta (kicsit hülyén hangzik) de sokszor érzem a szellemek jelenlétét néha hallom, és ritkán látom is őket! Nem tudom, hogy hogy írjam le mert nem szeretném ha hülyének vagy bolondnak néznél …de mielött valakim meghal megálmodom. Szerinted miért van ez?

  • Kedves Petra!
   Ne haragudj, hogy ilyen sokára válaszolok.
   Ezen a blogon senki nem fog bolondnak nézni, hiszen aki ide téved, az már valamilyen módon kapcsolatba került a szellemvilággal, vagy csak érdekli a téma – szóval akik a soraidat olvassák, tudják, hogy léteznek szellemek.
   Mivel 2 éves voltál anyukád halálakor, még kb. 7 éves korodig nyitva volt a 3. szemed, tehát teljesen természetes, hogy láttad és kommunikáltál is vele.
   Viszont valószínűleg nem csukódott be ekkor rendesen a 3.szemed, ezért van az, hogy időnként hallod és látod a szellemeket, illetve előre megálmodsz dolgokat, haláleseteket. Ez azért van, mert a szellemek (anyukád is) belépnek az álmaidba és próbálnak segíteni, próbálnak felkészíteni bizonyos dolgokra.
   Szóval, nincs veled semmi baj – a szellemek nem fognak bántani. Ha felnősz, elképzelhető, hogy ez a képességed teljesen megszűnik, de az is lehet, hogy időszakosan elő fog jönni.
   Ha később esetleg képezni szeretnéd magad, ezek az érzékek erősödni fognak – ráérsz még eldönteni, melyik utat választod.
   Szeretettel:
   Timi

 7. Szia!

  Tegnap ébredés után negyed órával a gyerekem hangját hallottam mintha hangosbemondobol kiabált volna de csak annyit hogy Anya.De felismetgem a hangját
  Mintha nagyon félt volna. Fel is ugrottam .
  De ő iskolába volt!
  Azóta sem tudom mi lehetett ez??? Arra gondolok, h aludtam még. De emlékszem h előtte nyitottam ki az ablakot. Es az üzeneteket olvastam.
  Van valami ötleted???
  Előtte soha sem történt még ilyen velem.
  Köszönöm!!!!!

  • Szia Andi!
   Ilyenkor az szokott történni, hogy egy gonosz(kodó) szellem belép az aurádba és úgy próbál ijesztgetni, hogy a gyereked hangját utánozza, mintha baj történne vele. Ezt a szellemet valószínűleg összeszedtétek valahol és hazament veletek. Ha szerencsétek van, akkor már továbbállt. Ha ezután nem történnek ilyen dolgok, akkor már nincs a lakásban.
   Szeretettel:
   Timi

 8. Szia Timi!
  Nekem volt egy olyan élményem, hogy sötétben mentem fel a lépcsőn és hirtelen valami fehéret láttam kb. 2 másodpercre.(ez 6 here lehetett). Akkor most nyitva van a harmadik szemem van nem?
  De én sose láttam a szellemeket! Most nyitva van van nincs(a 3. szemem)!

  • Kedves Kitti!
   Sok emberrel előfordul, hogy néha szellemet lát, vagy érzékel – ettől még nincs nyitva a harmadik szemed. Akkor lenne nyitva, ha mindig, mindenhol látnád az összes létező szellemet, de ezt nem kívánom neked.
   Szeretettel:
   Timi

  • Szia Alexa,
   Hamarosan skype-on is elérhető leszek, cigánykártya jóslással kapcsolatban, bár már többen jelezték, hogy csak beszélgetni akarnak, vagy mesélni valamit…
   Szeretettel:
   Timi

 9. Timi!
  Köszönöm a válaszod ez egy másik “történet”ne haragudj hogy mégegyszer leírtam csak elfelejtettem ezek a dolgok idén kezdőtek el és aki más ott lakott abban a házban elköltözött és amikor meghalt már nem tartozott oda ebben leírtam azt amit néhány részletet kihagytam
  Mindent köszönök Puszi Alexa

 10. Szia! A nevem Alexa 12 éves vagyok 4 éve halt meg Nagypapám édesanyja a dédim. És a halála után a mamámék odaköltöztek. Amikor ott alszom és fürdök elkezd pislákolni a lámpa éjszaka éreztem hogy valami idősebb ember keze megfogja a lábam és már a földön is vagyok, az éjszaka közepén elkezd ugatni a kutyám Rex. Volt, hogy a faliszőttes amit a dédim csinált ráesett a fejemre. Mamámat nem nagyon szerette, tatával is ugyanez van kivéve mamával. Amikor kitettük a polcra a dédim és a mamámról készült képet az leesett mi lehet az oka?
  Válaszodat előre is köszi:Alexa 🙂

  • Szia Alexa,
   Valószínűleg a dédid szelleme még ott kísért a házban – szó szerint, hiszen negatív megnyilvánulásai vannak. Zavarja a nagyszüleid jelenléte, zavarja, hogy a menye (nagymamád) az ő otthonában lakik. Elképzelhető, hogy nem is tudja, hogy ő már meghalt.
   Mindenesetre nem normális dolog, ha éjszaka lerángatnak az ágyról. Amúgy az is lehet, hogy valami veszélyre szeretne figyelmeztetni. Én a helyetekben elküldetném valakivel, aki ért hozzá – neki is jobb lenne a szellemvilágban.
   Szeretettel:
   Timi

 11. Kedves Timi!
  Azèrt fordulok hozzàd, mert már nem tudok máshoz. Örülök, hogy megtaláltama blogod.
  A helyzet az, hogy kis óvodás koromban láttam egy szellemet. Mamámnál voltam és èjjel felriadtam. Kinèztem a szobaajtón és az akkor nemrèg meghalt ismerős néni ott ült, engem figyelt és mosolygott rám.
  A másik két eset 2 éve történt.
  Hàrom, számomra fontos embert veszítettem el szinte egyazerre. Mind a hárman rákosak voltak. Először keresztapám, unokatestvèreim apukája majd papám. Utóbbi kettővel volt élményem.

  • folyt.
   Unokatestvéremet pont a halála napján láttam. Épp telefonon beszéltem a mamámmal mikor megjelent. Ott állt tőlem nem messze és rám mosolygott majd szertefoszlott. Később álmodtam is vele, ahol együtt volt a család majd az álom végén integetve és mosolyogva elment.
   A papám elég váratlanul halt meg. A halála előtti napon még a saját lábán ment be a kórházba, majd másnap reggel jött a telefon, hogy hajnalba meghalt. Vele csak álmodtam. Egy kép maradt meg bennem, hogy velem szembe áll és a jobb szeme könnyezik.
   Mind a 3 ember közel állt hozzám és még mindig nagyon hiányoznak.
   A kérésem annyi lenne, hogy segíts megmagyarázni ezeket.
   Jajj és a legfontosabb, hogy ritkán de akkor erőteljesen bizsereg a homlokom. Ez vajon miért van?

   Előre is köszönöm.

   Szia,
   Vannak emberek, akik csak felnőtt korukban kezdik el jobban érzékelni a szellemvilágot, mint te is. Jobban érzékeled a jeleket, mint az átlagemberek, ezért is üzennek neked.
   Hogy miért bizsereg a homlokod? Ezt én sem tudom.
   Szeretettel:
   Timi

 12. Szia Timi!
  Félre értés ne essék tudom hogy nem vagyok látó nem is akarok lenni de az utóbbi időben és már óvodában is párszor látok “embereket” vagy is hát nem tudom mik ezek valójában mert én nem vagyok valami hozzá értő ezért kérek segítséget tőled! Egy ilyen story: Hát multkor sétáltam az egyik barátnőmmel a suliban ő megállt én mentem fel a lépcsőn és egyszer csak megláttam egy fehér ruhás nőt mellettem sétálni látszólag nem fért el tőlem így arrébb álltam hogy eltudjon menni majd eltűnt és hátra fordultam ránéztem a barátnőmre hogy “ezt te is láttad?” De nem ő azt mondta nem látott semmi! Aztán volt olyan hogy a kutyákat állatorvoshoz szerettük volna vinni de a kicsi kutya elszökött…kerestük de nem volt meg igy elindultunk egy kutyával …majd mikor a kapu elött voltunk azt láttam hogy az utcán a kapunk elött egy lány sétál el a kiskutyával a karjaiban majd kirohantam hogy utol érjem de nem volt ott…aztán 2 lépés után észre vettem a kiskutyát a földön aludva arra amerre a lány vitte…ezek a pillanatok általában olyanok hogy minden homályos lesz látok mindent csak nem jól kivéve persze ezt a valamit őt jól látom csak az arcát nem…mindenki azt mondja hogy képzelődök de valahogy ugy érzem hogy nem…még fiatal is vagyok nagyon 12 éves de már ovióta nem szabadulok ezektől a lényektől nem tudom hogy most ezek mik valójában ezért kérlek segíts!

  • Kedves Csenge,
   Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. Nincs veled semmi baj, csak nem csukódott be a 3. szemed, ezért látsz időnként szellemet. Valószínűleg részlegesen van nyitva, különben mindig, mindenhol látnád őket. Ettől az érzéstől ne félj, hiszen kiválasztott vagy, különleges és ezek a dolgok nem véletlenül történnek. Ilyenkor szellemeket, illetve azok asztráltesteit látod, nem kell félni tőlük. Rajtad is múlik a jövőd, hiszen dönthetsz úgy, hogy te ezt nem szeretnéd és később szakember segítségével “visszaadod” a képességedet. De én a helyedben nagyobb korodban járnék ezoterikus csoportokba, ahol van meditáció is, esetleg szakember segítségével képezném magam.

 13. Szia Timi! Amit leírok most az nagyon régen történt de kíváncsi vagyok a te véleményedre is!
  4 éves voltam amikor kezdődött! Szószerint minden éjjel belezuhantam ugyanabba az álomba!s mindig ugyanaz az érzés járt át..nem tudom leírni mintha zuhanás közben már nem teljesen ugyanaz a valaki lennék..megérkezem. Hideg van és minden fekete fehér, szürke és tompa. A nevemet morogják.Így senki nem beszèl! Aztán meglátom a szüleimet! Halottak és nem szépek!rohadnak és megakarnak érinteni! Üldöznek és érzem h bàntani akarnak! Nos ez az álom minden éjjel kb.1 évig tartott!Mindig h.3.15 kor sikítottam fel! Miután már elég régóta ez ment ,álmomban beszéltem hozzájuk,átakartam verni őket h elbújhassak de akikhez menekülhettem volna, nos.. Ők is elakartak kapni ugyanúgy!Azt éreztem nincs menekvés!Idővel megtanúltam felébredni! De csak rosszabb lett mert így ébren láttam őket! Mindez addig így ment míg egy októberben anyu meghalt! Az nap éjjel nem álmodtam vele s tudtam h ez történt még mielött elmondták volna! Ezután folytatódott a rémálom csak apuval! Rá egy évre, októberben ő is meghalt! Azóta is nagyon sok megmagyarázhatatlan dolgot érzek de a legtöbbel együtt èlek, megszoktam vagy épp nem foglalkozom velük. Remélem lesz válaszod vagy elképzelésed mert igazàn kíváncsi vagyok, te mit gondolsz! Hozzá teszem már 28 vagyok és sokfélét hallottam de valahogy érzem h nincs ez megmagyarázva.

  • Kedves Anikó!
   Megtisztelsz vele, hogy az én véleményemre vagy kíváncsi. Több variáció is lehetséges. Álmaidban átmentél az asztrális síkra, ahol előző életeid borzalmait láttad. A 3:15 perc valószínűleg egy halál dátuma. Én azt gondolom, hogy a szüleidhez azért születtél le hogy ők jóvátehessenek egy általuk elkövetett bűnt. Lehet, hogy előző életedben a gyilkosaid voltak és ebben az életben kellett jóvátenniük. De fordítva is lehet, hogy esetleg te voltál a gonosz, bár én az előzőre tippelek. Persze te erre nem emlékszel, de a lelked igen. Egy módon választ kaphatsz a kérdésedre: el kellene menned belső utaztatásra, ami kicsit hasonló a hipnózishoz, de mégsem az. Itt a látó le tudja neked kérni képekben, hogy milyen borzalmak történtek veled és szüleiddel. Készülj fel, hogy sokkoló lesz, de én azt mondom, hogy a bizonytalanságnál minden jobb.
   Szeretettel:
   Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .