Mit jelent a harmadik szem?

Többen kérdeztétek, hogy mikor írok már új blogbejegyzést? Valóban, erre évek óta nem került sor, mivel annyi megválaszolandó levél érkezik, hogy már szinte belefulladok, így sajnos elmaradtak a bejegyzések. Viszont most “megint összeszedem magam, amikor eljövök újra: ma van.”    😀

Úgy tapasztaltam, hogy nagyon sok embert érdekel a harmadik szem, hogy mit kell róla tudni, hogyan működik, hogyan lehet kinyitni? 

Fizikálisan a homlokunk közepén, a szemöldök fölött található – ez a hatodik csakránk. Valójában nem is fizikai elhelyezkedése a fontos, mivel inkább spirituális megnyilvánulások kapcsán érdekes a létezése. Minden ember úgy születik le a földre, hogy ez nyitva van, de általában a 7. év végére végérvényesen bezárul. Persze ez mindenkinél más időpont: vannak kisgyerekek, akiknél 2-3 évesen becsukódik és olyan is lehet, hogy valakinek időben bezárul, de később, felnőtt korában újra kinyílik. Így történt az én esetemben is – én 7 éves korom előttről nem emlékszem, hogy nyitva lett volna, viszont 7 éves korom körül egyik napról a másikra elkezdett kinyílni. Utána kezdtem érzékelni különféle módokon a láthatatlan világot.

A harmadik szem nyitottsága lehet teljes, vagy részleges. Ha valakinek teljesen nyitva van, az mindig, mindenhol, minden entitást lát, hall, érzékel. Akinek részlegesen van nyitva, az csak időnként szembesül az asztrális világ létezésével. Vannak hetekig, hónapokig tartó nyugodt időszakok, mikor egyáltalán nem lát szellemet, utána megint kezdődik az érzékelés. Vagyis a nyitottsága azt jelenti, hogy az ilyen emberek a földi síkon kívül érzékelik maguk körül az asztrális síkot is. Erről tudni kell, hogy itt nagyon sokféle entitás megtalálható: az elhunyt szeretteink, akik még nem mentek át a szellemvilágba, különféle lárvák, bomlásnak indult lélekburkok, gonosz szellemek, stb. Ezeket csak azért írom le, hogy mindenki legyen vele tisztában, hogy a harmadik szem nem feltétlenül olyan jó dolog, mint az sokan hiszik.

Azt is sokan kérdezik tőlem, hogy mit tegyenek azért, hogy kinyíljon. Erre vannak ún. extrasens gyakorlatok és meditációk, amelyek segítségével lehet fejlődni és fokozni a látás képességét. Azt azonban tudni kell, hogy ezt a képességet felsőbb erők irányítják és csak a kiválasztottak kaphatják meg. Ezért van az, hogy valaki évekig, vagy akár évtizedekig próbálja fejleszteni a látó képességeit, mindhiába. Ezt nem mi döntjük el. Az igaz, hogy ezek a képességek fejleszthetőek, sőt, érdemes is, akinek ez az útja, mert valóban vannak elérhető sikerek. De a végső eredmény nem rajtunk múlik.

Továbbá mindenki gondolja végig, hogy a gyakorlatban milyen érzés lehet mindig, mindenhol szellemeket látni? Ehhez nagyon erősnek kell lenni, hiszen nem minden szellem néz úgy ki, mint egy angyalka. Én is gyakran látok vérző, vagy oszlásnak indult testben megjelenő entitásokat, vagy éppen akasztott embert, akinek lóg a nyelve – erre a látványra fel kell készülni lelkileg. Tehát a harmadik szem megnyitása legalább annyira átok, mint áldás.

Szóval, összegezve a fent leírtakat, én azt mondom: aki úgy érzi, hogy szeretné fejleszteni a tisztánlátó képességeit, annak érdemes elmenni ezoterikus tanfolyamokra, mert ha tényleg ez az Ő útja, akkor képes lesz fejlődni. Van persze rengeteg könyv, ami állítólag képes megnyitni a tudásnak ezt a kapuját, de valójában én még nem találkoztam olyan könyvvel, ami a gyakorlatban is használható lenne. (lehet, hogy van, csak én még azt nem olvastam  🙂  ).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .