Szellem a házban

A szellemeket nagyon sok ember érzékeli – ehhez nem kellenek médiumi képességek. Persze, aki materialista gondolkodású, az megmagyaráz minden szellemekkel kapcsolatos jelenséget. “Az nem szellem volt, csak káprázott a szemed, rossz a füled, vetemedik a bútor, huzat van, az elektromos áram volt, stb.” Ez rendben is van, de mi van akkor, ha nincs huzat? A bútor sem vetemedik egész nap. Mivel magyarázzuk a sok furcsa dolgot (szellemek érzékelését), mikor már minden logikus, reális, ésszerű ötletből kifogytunk?

A szellemeket többféle módon érzékelhetjük:

 • belső megérzés alapján 
 • fizikai érintés, tapintás
 • hallással
 • látással
 • szaglással

A médiumoknak természetesen jobban kifejlődtek ezen érzékeléseik, mint az átlagembernek, ettől függetlenül bárki, bármikor érzékelhet szellemeket a fentiek alapján. Persze minden embernek más-más érzékszerve fejlettebb – ettől függ az érzékelés típusa. A különböző érzékszerveket lehet ugyan fejleszteni hosszú munkával, azonban csak egy bizonyos szintig. Ha nekem nincs meg a képességem és nem az az utam, biztos, hogy soha nem leszek szellemlátó.

Honnan tudjuk, hogy szellem van a lakásban? Ha az alábbiak közül 2-3 dolog többször megvalósul, biztos, hogy szellemmel van dolgunk:

 • szemünk sarkában elsuhanó árnyakat látunk, de mikor odanézünk, nincs ott senki
 • furcsa, idegen szagokat érzünk (főleg áporodott, dohos szag)
 • hirtelen megmagyarázhatatlan félelmet érzünk, de nem látunk és nem hallunk semmit
 • hideg áramlatot érzünk, vagy hirtelen lehűlik a levegő
 • megérint minket valaki (simogatás, ráül a lábunkra, stb.)
 • hangokat hallunk (távolról jövő suttogások, esetleg a nevünket)
 • a TV gyakran elromlik (a szellemek nem szeretik)
 • láthatóvá válik a szellem alakja (ez lehet fekete, tömör füstszerű asztrállény; világos színű, felhőszerű alak; de lehet életszerű alak is, akinek még az arcát és a ruháját is látjuk)
 • a lámpa elkezd villogni (de persze nem akar kiégni)
 • tárgyak eltűnnek, majd hirtelen előkerülnek
 • tárgyak elmozdulnak, leesnek (pl. kép a falon, váza)

Ha rossz szellem van a szobában, ezeknél sokkal durvább megjelenési formák is vannak, de róluk majd később beszélünk.

3 hozzászólás a(z) “Szellem a házban” bejegyzéshez

 1. Szia Timea!
  Egy érdekes történettel állnék elő. Édesapám julizsban elhunyt. Egy -két hónapja megjelent anyunál egy fekete macska. Megjegyzem sosem volt macskánk. Csak szomszéd macskák. Anyu egy idő után beengedte a lakásba. Előszpr szétnézett minden felé majd kikéretszkedett. Azóta minden nap jön apukám foteljében vackol mindig. Jekenthet ez valamit?

  • Kedves Évi!
   Véleményem szerint a macskát “apukád küldte” maga helyett, illetve üzenetként. Így akarja veletek tudatni, hogy jól van, vele minden rendben.
   Szeretettel:
   Timi

 2. Kedves Tímea!
  Határozottan állíthatom, hogy láttam már szellemet. Több cicám is volt, és jelenleg is tartok cicákat. Mindegyik halála nagyon megviselt. Az első cicámat amikor el kellett altatni, képtelen voltam végignézni, ezért elhagytam az orvosi rendelőt. Rettentő bűntudatom volt, aznap éjjel rosszat álmodtam vele kapcsolatban, azt álmodtam, hogy rámtámadt. Néhány nappal a halála után azonban megjelent a konyhában abban az időben, amikor jönni szokott enni. Én nem láttam, de anyám, aki ezidő alatt a konyhában tartózkodtt, elkezdett sírni. Megkérdeztem tőle, hogy miért sír. Azt válaszolta, hogy itt volt a Mirci, jött enni. Még ételt is tett az asztal alá, de már nem volt ott. Egy másik eset: Egy szintén nagyon kedves cicámat kellett elaltatni. Minden pénzt mergadtam volna, hogy meggyógyuljon, de nem lehetett rajta segíteni. Halála után pár nappal ültem a szobában. Fényes nappal volt, tévét néztem. Egyszer csak megjelent a cica. Az arcát és a szőrzetét nem láttam, csak egy határozott árnyalakot. A cica alak mozgásából azonnal tudtam, hogy a Macsek van itt, de olyan hirtelen jelent meg, hogy először fel sem fogtam, hogy szellemet láttam. Fekeltem, hogy kiengedjem a macskát, mivel családi házban lakom, de hiába kerestem, szólongattam, nem volt sehol. A lakásban egyátalán nem is volt macska. Azóta több cica szellemet is láttam, a szemem sarkából elsuhanó árnyképekben. Ebben az évben sajnos mind két szülőmet elveszítettem. 2016 Karácsonyán amikor mindenki az asztalnál ült rajtam kívül, ugyanis én a konyhában tevékenykedtem, hirtelen áram szünet lett, de csak néhány röpke percre. Nem tudom, hogy miért, de nagyon rossz előérzetem támadt. Úgy éreztem, ez valami rossz dolognak az előjele. Januárban meghalt apám, Áprilisban pedig anyám.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .