Miért félünk a szellemektől?

Ez jó kérdés! Már csak azért is, hiszen sok ember annak ellenére retteg a szellemektől, hogy még soha nem látott egyet sem. Szerintem nem a szellemektől félünk, hanem az ismeretlentől.

Rengeteg szellemes horrorfilm van és aki még nem találkozott valódi szellemekkel, a filmes élmények alapján képzeli el őket – de ne felejtsük el, hogy egy horrorfilm célja a sokkolás, az ijesztgetés. Legutóbb a Gothika című filmet láttam, melyben a főszereplő pszichológust is szellemek rémisztgetik – ami egy horrorban általában úgy néz ki a hatás kedvéért, hogy a szereplő megfordul, vagy kinyitja a szemét, ott áll a szellem és hangos effektek mellett “ráordít”. Nem kell aggódni, ez a való életben nem szokott megtörténni.

Ha egy átlagember véletlenül szellemmel találkozik, az többnyire azt jelenti, hogy lát egy homályos alakot kimenni, elmenni, bejönni, megállni, stb. Ez a szellem azonban nem foglalkozik velünk (a legtöbb esetben). Nagyon sok embert már az az érzés is rettegéssel tölt el, hogy néha úgy érzi, mintha valaki figyelné, vagy valaki járkálna a lakásban. Nem akarok senkit ijesztgetni, de olyankor “valaki” tényleg figyel és tényleg járkál. A szellemeket nem mindig látjuk – gyakran csak érezzük őket.

10 hozzászólás a(z) “Miért félünk a szellemektől?” bejegyzéshez

  1. Kedves Timi!
    Már figyelem a blogod és olvasgatom a hozzászólásokat, történeteket. Remélem tudsz válaszokat adni. Szóval nem is emlékszem mióta látok szellemeket. Csak mindig is tudtam hogy vannak. De egy pár konkrét eset. Láttam egy ismerősöm házában a tükörben egy kislány alakját. Teljesen fekete volt mint egy árnyék. Pár napra rá otthon hallottam az udvaron hogy sír valaki és azt hittem a barátnőm. Gyors beszaladtam a házba hogy mindjárt oda megyek hozzá de az anyukám azt mondta hogy senki nincs kint. Mikor együtt újra kimentünk már semmit nem hallottam sem láttam. Még aznap éjjel arra keltem hogy egy kislány a nevemen szólítgat. Ezt csak én hallottam a fejemben és válaszoltam is. Egyre közelebbről hallottam a hangát és mikor az ágyamhoz ért megijedtem és próbáltam bebeszélni magamnak hogy képzelődtem. Próbáltam utánna ezeket a dolgokat elnyomni. Néha láttam egy-egy elsuhanó árnyat de azzal már nem volt gond. Mostanában légző gyakorlatokat és meditációt csináltam és újra látok, hallok beszéd foszlányokak és érzékelek. Nem volt eddig olyan rossz tapasztalatom de mégis félelem érzetem van mikor történik. Csak próbáljak meg kommunikálni és szorítsam vissza a félelmet?

    • Kedves Orsi!
      “Csak mindig is tudtam, hogy vannak.” Ez a mondatod a válasz a kérdéseidre. Fejlett lélek vagy, akinek a lélek-emlékeiben benne vannak az előző életek lenyomatai. Vannak látó-és halló képességeid, melyeket valóban lehet fejleszteni. A meditációk is segíthetnek előhozni ezeket a rejtett képességeket, de a legjobb lenne valamilyen tanfolyam, ahol megtalálnád a tanítódat. Megpróbálhatsz velük kommunikálni, de hidd el, ha tanítói segítséget kapsz, könnyebben megérted, mi van a háttérben.
      Szeretettel:
      Timi

  2. Kedves Timi!

    A héten kerestem fel egy médiumot, mert egy kisgyerek szelleme látogat minket rendszerességgel, na de nem is ez a lényeg.
    Én egészen 4 éves korom óta látok szellemeket. Van, hogy teljes ember alakban, mintha egy élőt látnék, van hogy csak egy bizonyos testrészét és van, hogy csak úgy látom mintha tömény füst lenne. Régen nem féltem tőlük, sőt, kerestem is őket. De mikor 17 éves voltam, egy nagy házba költöztünk ahol rémálom volt az életünk. Nem tudom, mi volt az, ami kisértett minket de nagyon erős volt. Mikor mentem le a lépcsőn, hátra rántotta a lábam, leestem a lépcsőn és eltört a keresztcsontom, 1 hónapig lábra se tudtam állni. Álmomban is kisértett, volt hogy nővéremmel teljesen ugyan azt álmodtuk, hogy egy démon orditja takarodjatok a házból. Egy nagyon magas kalapos férfi volt, de az arcát egyszer se láttuk, mert a kalapja mindig eltakarta. Elé volt 3 hónap, el is költöztünk onnan. Azóta rettegek a szellemektől, mert tudom hogy bánthatnak. Ha meglátok egyet a szivem 200-al ver és össze esek a félelemtől. És itt jön képbe a médium, mert azt mondta, hogy rejtett képességem van és ezt felszinre kell hoznom. Azt mondja nem véletlen hogy látok szellemeket. De én egyszerűen képtelen vagyok. Próbálom kizárni ezeket a dolgokat. És igyekszem betudni annak hogy képzelődök. Mellesleg nem látok olyan sűrűn. Egy évben ha 3-4 alkalommal. Az lenne a kérdésem, le lehet e küzdeni ezt a rettegést? Van valami módja hogy túl tudjam tenni magam a történteken? Mert pszichológushoz ezzel a problémával nem igazán akarnék menni, valószinűleg gumiszobába zárnának valamilyen skizofréniával agy nem tudom.

    Várom mielőbbi válaszod!

    Rita

    • Kedves Rita!
      Amit a házról írtál, egyértelműen démoni erőkre utal, jól tettétek, hogy eljöttetek. Valószínű egy árjáró is lehetett a házban. Az a baj, hogy a démonokat még a szakértők is csak nehezen tudják elküldeni, ha pedig sikerül, később erősebben térhet vissza. (Mondjuk az érdekelne, hogy lakik-e ott valaki azóta.)
      A médiumnak abban igaza van, hogy vannak rejtett képességeid, abban viszont nincs igaza, hogy felszínre KELL hoznod. Semmi nem kötelező, ennek a te döntésednek kell lenni. Arra is van lehetőség, hogy azt a képességet visszaadd – ehhez egy látó segítségét kell igénybe venned, aki ilyenekkel is foglalkozik.
      Nem kell pszichológus, semmi bajod, csak érzékeled a szellemvilágot. Te döntsd el, hogy fejleszteni akarod-e a tudásodat, vagy visszaadni.
      Szeretettel:
      Timi

  3. Apukàm 1 hónapja hunyt el. Vastagbél daganata volt de màr szinte mindenhol àttétes volt. A temetése junius 23.àn volt. Mikor intéztük a papìrjait rà 4-5 napra dàtumot kellett irni a hivatalos papirokat pont az ő telefonjàt vettük elő és azon a telefonon akkor volt 23.a. Lehetséges hogy megàllitotta az időt?
    Illetve volt még egy furcsasàg ami velem történt. Volt egy parfüm amit ha magamra fújtam megdicsérte az illatàt. A temetésre direkt azzal akartam befújni magam de alig volt benne 2 csepp. Most nagytakaritàst rendeztem itthon ki akartam dobni az üres üveget erre ha hiszik ha nem félig volt pedig a temetés napjàn 2 cseppet alig tudtam kipréselni belőle. Mire akar ez utalni?
    Előre is köszönöm vâlaszod Betti

    • Kedves Betti,
      Igen, az órán az időt apukád állította meg, ahogy a parfümöt is ő “piszkálta”. Ezek az elhunyt személyéhez köthető egyértelmű üzenetek, mert így akarja a tudomásodra hozni, hogy itt van veled továbbra is és így próbál vigasztalni. A jövőben is járj nyitott szemmel – még többször fogja jelezni neked a jelenlétét.
      Szeretettel:
      Timi

  4. Kedves Timi!
    Volt már rá példa, hogy a leírtakat éreztem. De félelem társult hozzá. Ez mit jelent? Mostanában elég sokszor érzem így. Főleg, ha itthon vagyok és egyedül.
    Volt egy álmom ahol a szobában voltam. Este volt, nem ment a tv és a villany sem égett. A barátommal voltam együtt és beszélgettünk. Ő az ágyon ült én elötte álltam, mikor éreztem, hogy valaki megfogja a vádlim és erősen megszorítja. Lenéztem és a padlóból egy kéz nyúlt ki ami mellesleg jég hideg volt. Felmásztam az ágyra és a barátom is felhúzta a lábát, mert az övét is megfogta. Itt felriadtam és gyorsan megnéztem a lábam és volt rajta egy kéznyom.
    Nagyon megilyedtem. Alig bírtam visszaaludni. Azóta nem volt ilyenben részem és nem is érzem azt mintha figyelnének.

    • Szia Alexa,
      Velem is előfordult pár évvel ezelőtt, hogy az ágy alól kinyúlt egy kéz és le akart rángatni az ágyról. MAjdnem sikerült is neki. Ez tényleg elég sokkoló (kb. 1 évig nem volt kidugva a lábam a takaró alól :)). Ez gonosz lélek jelenlétére szokott utalni, hiszen a sötét oldal próbálja megakadályozni, hogy elmélyítsd a tudásodat a szellemvilágban.
      Az én esetemben nem sikerült nekik.
      Szeretettel:
      Timi

  5. Szia!!!! Én azt szeretném kérdezni hogy ha egy szerettünk meghalt azután csak úgy tudunk vele kommunikálni ha megidézzük vagy nem kell megidézni! A választ előre is nagyon köszönöm.

    • Kedves Virág,
      Nem csak szellemidézés után lehet kommunikálni az elhunyt lelkekkel. Ha találsz egy látót, aki tud kommunikálni a szellemvilággal, akkor ő át tudja adni az üzenetet (ha kapcsolatba tud vele lépni). Úgy is kommunikálhatsz, hogy elalvás előtt kérdéseket teszel fel neki – lehet, hogy álmodban válaszol (persze ezt sem te irányítod, hanem a szellem). Továbbá, vannak meditációk, ha esetleg elmész egy ezoterikus csoportba, melyek segítenek a kommunikációban (persze ez is függ a külső tényezőktől). Szóval, nem minden esetben tudunk velük kapcsolatba lépni, de sok esetben igen.
      A szellemidézést felejtsd el, az nem játék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .