Mit nevezünk szellemnek?

Mikor meghalljuk ezt a szót, legtöbben kísértetekre, ijesztő rémalakokra asszociálunk. Mielőtt szellemekről beszélünk, tisztában kell lennünk az emberi test és az éteri síkok felépítésével.

A hermetikus tanítás szerint az emberi test 3 részből áll: a fizikai testből, az asztrális testből, illetve a mentális, szellemi részből.

A fizikai test az, amit anatómiából is tanulhatunk, vagyis a szemmel látható testünk. A fizikai test másolata az asztrális síkon az asztráltest, melyet egy láthatatlan felhő köt össze, az éterikus test. Ezt gyakran nevezik szellemburoknak, vagy perispritnek. Nem tévesztendő össze az aurával, hiszen az aura testünk radioaktív kisugárzása, mely folyamatosan változik – szemben az asztráltesttel, mely az adott életen belül állandó. A mentális, vagy szellemi testben található meg a psziché. A test halála után az asztráltest az asztrális síkra kerül és körülveszi őt a mentális test burka. Ez az oka, hogy a halál után az asztráltest ugyanazokkal a tulajdonságokkal és viselkedésformákkal rendelkezik, mint az elhunyt.

És most nézzük az éteri síkokat! Hasonlóan a test részeihez, létezik a fizikai sík, az asztrálsík, illetve a szellemi sík.

A fizikai sík a látható, reális dimenzió, melyet csak egy hajszál választ el az asztrális síktól. A halál után lelkünk útja az asztrális síkon át vezet, míg a lélek el nem éri a megnyugvást jelentő szellemi síkot és hazatalál. Amikor szellemet látunk, valójában az asztrális síkon lévő halott lelket érzékeljük. Az asztrális sík nagyon összetett és érdekes téma, legközelebb erről mesélek.

3 hozzászólás a(z) “Mit nevezünk szellemnek?” bejegyzéshez

 1. Kedves Tímea!
  Hónapok óta foglalkoztat az a kérdés, mi történik az állatokkal haláluk után. Az én kis történetem, volt egy cicám aki 8 éves volt és sajnos betegsége miatt el kellett altatnunk. Nem voltam az altatásnál vele, ezért is lelkiismeret furdolás gyötör. Szeptemberben történt. 1 hónapig fehér tollakat találtam véletlenül hol itt hol ott… szerinted ez jelent valamit?
  Köszönettel: Zsoltné

  • Kedves Zsoltné 🙂
   Arról, hogy mi történik az állatokkal a haláluk után, többféle teória létezik. Van, akik azt mondják, hogy újra leszületenek ők is, mint az emberek, de én személy szerint ezzel nem értek egyet. Ahogy én tanultam, ahogy én tudom és ahogy én tapasztaltam, az állatok nem születnek le újra. De persze, ez csak az én véleményem – nem kell velem egyetérteni. A parapszichológia megfoghatatlan tudományág, legtöbb esetben nincs bizonyíték a földi síkon kívüli dolgokra.
   Én azt gondolom, hogy a cicád halála után az őrangyalod próbált vigasztalni és üzeneteket küldeni, amit az angyalok gyakran fehér tollak formájában tesznek. Ebben hiszek.
   Szeretettel:
   Timi

 2. Visszajelzés: Lárvák – a gonosz szellemek | szellemblog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .