Örökölt ékszerek

Közeli hozzátartozó halálakor többnyire a legközelebbi rokonok öröklik az elhunyt ékszereit: a gyermekei, unokái, házastársa, testvére. Biztosan vannak, akik az ékszereket eladják, de ha valaki nagyon közel állt hozzánk, legtöbbször kincsként őrizzük, rakosgatjuk és használjuk a szeretett személy örökölt ékszereit.

Azonban ezekkel az ékszerekkel gyakran akad egy kis probléma – ugyanis az ékszerek átvették az elhunyt rezgéseit, energiáit. Ez miért baj – gondolhatjuk? Csupán azért, mert sajnos nem biztos, hogy pozitív a rátapadt energia. Ezért jól tesszük, ha használat előtt tiszta, hideg, folyó vízzel lemossuk ezeket az ékszereket és közben elhunyt rokonunktól engedélyt kérünk a használatukra. Még így sem lehetünk biztosak benne, hogy fogjuk tudni használni. Vannak olyan esetek, mikor az örökölt ékszerek használatakor furcsa dolgok történnek:

– kiesik a gyűrűből a kő

– elhagyjuk

– a gyűrű lecsúszik az ujjunkról

– elszakad, eltörik az ékszer

– a medálból kiesik a kép

Ha ezek a furcsa dolgok sorozatosak, akkor jobban tesszük, ha nem használjuk őket és jó mélyen elrakjuk. Ilyenkor valószínűleg az elhunyt nem akarja, hogy viseljük az ő ékszereit – lehet, hogy valami múltbeli karmikus nézeteltérés miatt, lehet, hogy valamelyik részről még nem sikerült megbocsátani valami vélt, vagy valós bűnt. Nézzünk a lelkünk mélyére: lehet, hogy bennünk van egy kis harag, amit magunknak sem vallunk be?

Persze nem kell mindig rosszra gondolni. Lehet, hogy elhunyt édesanyánk, vagy akitől örököltük az ékszereket, így akar minket figyelmeztetni valamire, vagy csak tudatni akarja, hogy jelen van.

4 hozzászólás a(z) “Örökölt ékszerek” bejegyzéshez

  1. Kedves Timi! A Volegenyem 8 nappal az eskuvonk elott hirtelen elhunyt 2017.06.01-jen. Mire odaertem hozza,meg meleg volt,en csuktam le a szemet es mondtam neki,hogy tudom nem igy akarta,de menjen nyugodtan, megleszunk,nagyon szeretem ot. 5 oran at ultem mellette es ereztem ahogyan kihul a teste. Aznap senki sem tantorithatott el attol,hogy egyedul aludjak otthon. Ereztem az oleleset. Az eskuvonk napjan lufikat engedtunk fel neki es irtam levelet is amit felkuldtem. Vajon tudja? Felhuztam a karikagyurut es azt a gyurut,amit melle ajandekba szant. Az o gyurujet pedig a szivere tettem a koporsoba egy level kisereteben. A nyaklanca,mely rajta volt,amikor elment rajtam van. Egyszer mar halala elott egy honappal mutottek es mondta legyen a nyakamba. Mire en mondtam,hogy nem szeretem,ha az en nyakamban log,a mutet utan gyorsan visszaadtam ra. Szivinfarktust kapott mutetje utan kereken egy honappal kesobb. Tehat a medal ott volt pont a sziven. Vajon velem van a lelke? Erezte,hogy ott vagyok vele a munkahelyen a halala napjan? Jo helyet talaltam neki a vegso nyughelyere?(Szeretett szulei melle,de nem rajuk kerult,a labukhoz). Almodtam mar ketszer rola. Egyszer lent voltam a volgyben,o a hegyen,szettarta a karjat es intett mosolyogva,hogy menjek,mert atolelne. A masik almom akkor jott,mikor a temetoben mondtam neki,hogy nem is almodom vele. Mire ejjel jott az alom,hogy elmeseltem neki,hogy meghalt,mire o”tenyleg?” es ugy nezett, mintha kicsit haragudna,megkerdeztem,hogy megolelhetem-e,mire nagy mosollyal atkarolt es olelt. Majd kovetkezo almom repuloszerencsetlenseg,ego roncs,halottak. Kesobb ujabb alom,a szivemen keresztul akartak a lelkem kihuzni,de mondtam,hogy Apukam miatt nem lehet,mert belehalna. Legszivesebben a Szerelmem melle fekudnek. Lehet,hogy az az alom valosag volt es majdnem elmentem en is a masvilagra? Elnezest a sok kerdesert. Meg valami. Ugye boldog a Szerelmem? Mert tobb lato mondta,h.erzik velem van es nagyon aggodik. Ugye tenyleg visszajar hozzam es mar odaat van? Koszonom valaszaidat! Szeretettel: Erzsebet

    • Kedves Erzsébet!
      A halál után a legtöbb esetben legkésőbb 6-7 hét után a lélek végleg átmegy a szellemvilágba – persze, van, aki rögtön. (Van, aki marad.) Ettől függetlenül, az átment szellemek is kapnak engedélyt a szellemi vezetőktől arra, hogy időnként visszajöjjenek meglátogatni a szeretteiket. De persze boldogok a szellemvilágban, hiszen ott vannak a hozzájuk közelálló lelkek és régi tanítóik.
      Éppen ezért nehéz megállapítani, hogy egy lélek itt ragadt valami okból, vagy már átment ugyan, de visszajár.
      A leírtak alapján én azt gondolom, hogy Ő már átment a szellemvilágba, de annyira hiányzol neki, hogy sokszor visszajön és ilyenkor hívna magával. Persze ez nem lehetséges, mert neked még dolgod van a jelenlegi életedben. Majd halálod után újra találkozhattok, addig várnia kell.
      Hogy hol van eltemetve, a léleknek szinte mindegy, mert amikor eltávozik a lélek a testből, vagyis hátrahagyva emberruháját, újra szárnyalhat, a teste számára már nem jelent semmit. Ezek a dolgok, hogy hová temetjük, hogyan temetjük, csak az itt maradóknak fontosak.
      Ha valamit tanácsolhatok: jó lenne, ha az Ő ékszereit megtisztítanád a negatív energiáktól, mert ezek később betegséget okozhatnak.
      Tisztítás: előbb hideg folyóvízzel, utána pár órára déli napsütés, végül telihold fényével 3-4 órára.
      Bár én nem is tartom jó ötletnek, hogy az elhunyt szerelmünk ékszerét használjuk, jegygyűrűt pláne ne, mert ezek az ékszerek gátolják a sorsodat is, pl. egy új párkapcsolatot, egy új elköteleződést.
      Szeretettel:
      Timi

  2. Kedves Timi!
    Lassan már egy éve, hogy anyukám meghalt. Nagyon szerettem, nagyon hiányzik. A karika gyűrűjét a bátyáméknál őrizzük. Soha nem gondoltam arra, hogy felvegyem, mert nem szeretem az aranyat, meg egyébként sem az enyém. Jópár hete viszont elkezdtem késztetést érezni, hogy felvegyem és hordjam. Ma meglátogattam a bátyámékat és amíg ott voltam, addig felhúztam anyu gyűrűjét. Nagy nyugalmat éreztem amíg rajtam volt. Pedig érzelmileg teljesen ki vagyok már jó ideje,nem találom a helyem, boldogtalan vagyok.Mégis az alatt a kis idő alatt míg rajtam volt békét éreztem. Mégsem mertem magamon hagyni, vissza tettem a helyére,mert nem tudom szabad-e hordanom vagy egyáltalán anyu örülne-e neki. Életében soha nem vette le,csak kórházban. Hálásan köszönöm bármilyen tanácsot tudsz is adni! Üdvözlettel:Ági

    • Kedves Ági,

      A késztetést nem magadtól érezted, hanem anyukád az energiája segítségével “rávezetett” téged, hogy mit tegyél. Anyukád úgy érzi, hogy könnyítene a te fájdalmadon, ha használnád az ő ékszereit, tehát ne is gondolkozz rajta. Vedd fel, de előtte tisztítsd meg folyó víz alatt és kérd meg az angyalaidat is, hogy tisztítsák meg az ékszert a negatív energiáktól.
      Amúgy mikor anyukám 8 éve meghalt, én is elkezdtem viselni az ékszereit, de ő nem akarta, ezért szép sorban minden ékszere “tönkrement rajtam”. Tudom, ez hülyén hangzik, de a medálból kiesett a kép, a lánc és a karkötő elszakadt, a gyűrűje bezöldült és eltört a tetején. Sőt, olyan is volt, hogy éjszaka egy koppanásra ébredtem és kiderült, hogy anyukám gyűrűje alvás közben leesett az ujjamról.
      Szóval, azóta megtisztítottam az ékszereit és nem használom, mert ő nem akarja.
      De a te anyukád jelezte, hogy használd nyugodtan.
      Szeretettel:
      Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .