A gyerekek látják a szellemeket

Már biztosan te is hallottál róla, hogy a kisgyermekeknek 7 éves korukig nyitva van a 3. szemük. Ez azt jelenti, hogy érzékelik, pontosabban látják is a szellemeket és más entitásokat. Valóban igaz, hogy a gyerekek látják a szellemeket, viszont minden kisgyereknél változó, hogy hány éves koráig.

Mindenki úgy születik le ebbe a fizikai testbe, hogy a fizikai viklágon kívül még képes érzékelni az asztrális világot is, vagyis valóban igaz, hogy a gyerekek látják a szellemeket. Utána jönnek a szülők és az iskola és ez a csodálatos képesség bezárul. Ez az időpont viszont már gyerekenként változó. Van, aki 2-3 éves koráig látja a szellemeket, van, aki 6-7 éves koráig, de a 7 éves periódus végén, vagyis 7 éves korban a legtöbb esetben becsukódik a harmadik szem.

Természetesen addig sem minden gyerek és nem biztos, hogy a nap 24 órájában lát szellemet. Ez minden kisgyereknél más. Azonban én a gyermekkort két részre bontanám:

1. 0-1,5 éves korig, mikor a gyermek még nem igazán kommunikál

Ekkor még csak sejthetjük, hogy kisbabánk szellemet látott. Ilyen jelek:

egy pontra néz és keservesen sír, nem tudjuk megvigasztalni – ekkor valószínűleg valamilyen ijesztő dolgot lát, hiszen az asztrális síkon rengeteg rémisztő entitás tartózkodik

a vállunk fölött átnéz és kacag, gagyog – ilyenkor emberi kinézetű szellemet lát, gyakran elhunyt rokonát

a szobában tekintetével követ valamit, amit mi persze nem látunk

Vannak ennél durvább esetek is, mikor egy rossz, vagy tökéletlen szellem direkt ijesztgeti a kicsit, vagy rosszat akar neki – ilyenkor éjszaka fulladásos, köhögéses rohamok kísérik a szellem látogatását. Ez persze nem gyakori, de előfordulhat. Az oka, hogy a rossz szellem “ráül” a baba mellkasára.

Ha nagyon bátrak vagyunk, megoldhatjuk a problémát úgy, hogy éjjel csukott szemmel, félelem nélkül átmegyünk a gyerekszobába (ez nem olyan könnyű ám, ahogy most gondolod) és megvárjuk, míg csukott szemünk előtt megjelenik a démon. Ha nem érez rajtunk félelmet, akkor valószínűleg odébbáll – ha ez nem sikerül, ajánlatos szakembert hívni. Sok szülő nem is sejti, hogy a gyermek éjjeli fulladása hátterében szellem áll – természetesen mindenki asztmára vagy kruppra gondol.

Nagyon gyakran előfordul, hogy a kisbaba szobájában mozognak a tárgyak, villog a világítás. Ilyenkor legtöbb esetben az elhunyt nagyszülő, rokon jelzi jelenlétét.

2. 1,5-7 éves korig – ekkor a gyermek már el tudja mondani, mit látott

Jelek:

– a gyermeknek vannak “láthatatlan” játszópajtásai – nevükön is nevezi őket, kommunikál, játszik velük

– éjjel szellemeket lát a szobájában és megrémül

– látja meg nem született testvérét és kommunikál vele

– estefelé a házban szellemet lát és nem megy be a szobába, míg az “el nem megy”

– vállunk fölött átnéz és nevén szólítja a szellemet

Ha egy szülőben tudatosul, hogy gyermeke szellemet lát, a szülő legtöbb esetben “infarktust” kap. Én azt mondom, nem kell megijedni. A gyermek későbbi hozzáállását a szellemvilághoz nagyban befolyásolja a szülő reakciója. Ha a szülő fél a póktól, valószínűleg a gyerek is fog. Ha a gyerek azt látja, hogy anya fél a szellemektől, ő is félni fog.

Az én kislányom, kb. 3 éves koráig gyakran mondta, hogy szellemet lát. Ilyenkor szerintem a legjobb módszer, ha beszéltetjük a gyereket. Kérdezzük meg tőle teljes nyugalommal, hogy kit lát, hol van, hogy néz ki, mit csinál? Ne legyünk meglepve, ne lássa, hogy idegesek vagyunk – legyünk természetesek! NE FELEDJÜK – NEKI TERMÉSZETES, HOGY LÁTJA A SZELLEMET. Nagyon gyakran előfordul, hogy a kisgyermek, aki 7 éves kora előtt gyakran látott szellemet, kamaszkorára nem is emlékszik ilyen eseményre, törlődik a tudatából az élmény.

Tartsuk szem előtt – ha mi nem félünk, a gyermekbe sem fogjuk a félelmet táplálni. Természetesen előfordulnak olyan sorozatos események is, amely alapján gyaníthatjuk, hogy a gyermek a házban rossz szellemet érzékel, aki már élhetetlenné teszi a család és a gyermek napjait. Ebben az esetben szakembert kell hívni, aki a szellemet elküldi.

 

193 hozzászólás a(z) “A gyerekek látják a szellemeket” bejegyzéshez

 1. Szia Timi

  Én egy 22 éves fiatal ember vagyok.
  A feleségem 24 éves, és van egy 3 hetes kislányunk. A lakásban amiben most élünk azt kibéreltük, 2018 Június óta. Miutánn beköltöztünk a feleségem látott a folyosón valami furcsa alakot, és hallot hangokat (ajtócsapódást, kisebb zörejeket) utánna rá egy hónapra amikor aludtunk felkapcsolódott a lánpa, ezt csak a feleségem észlelte mert én nem keltem fel rá, csak másnap mesélte. Én mondtam neli hogy nem kell félni, boztos csak zárlat vagy valami, mert akkoriban gondok volrak a villanykapcsolókkal. Mióta megszületett a lányunk, szokott olyan csinálni hogy néz egy helyre, és ezt nem tudom hogy normális e. De a lámpás eaet óta, mi semmit nem észleltünk ami kb 2 hónapja volt.
  Előre is köszönöm válaszodat
  Üdvözlettel
  Ferenc

  • Kedves Feri!
   Mikor valaki új lakásba költözik, minden esetben érdemes (lenne) csinálni egy tértisztítást, mert a lakásban lehetnek szellemek, illetve az előző lakók negatív energiáit is ki kellene “takarítani.”
   A kisbabáknak még nyitva van a haarmadik szemük, szóval abban semmi furcsa nincs, ha esetleg szellemet lát. Ennek egyyik jele pont az, amit írtál, hogy egy adott helyre néz a pici. Ha nem sír és nincs megijedve, akkor nem gonosz szellem van körülötte. Az is gyakran előfordul, hogy mikor a kisunoka megszületik, a már elhunyt nagyszülők több esetben meglátogatják.
   Szeretettel:
   Timi

 2. Sziasztok!
  Nekem van egy kislányom aki 1 éves és 3 hetes. Mikor megszülettet és haza mentem a kórházból durván rá 5 napra mikor aludtam valaki megfogta a kezem (nem a férjem ő el volt fordulva ) és azt mondta , hogy ne félj én vagyok. Fel is riadtam felkeltettem a férjem. Mondtam neki , hogy mi történt azt mondta , hogy lehet apukád volt. Mondtam neki igen lehet. Gyerek koromban mikor apukám meghalt láttam őt nagyon sokat vittek szihologushoz és mindenki “hülyének” néztek. Utána egy másikhoz mentünk és ott bizonyosodott be, hogy igazat mondok. Mondom is , hogy hogyan anyukám vitt magával egy képet amit mamámtòl kért el (én még nem láttam) és kérdezték tőllem apukád itt van mondtam igen azt mondta , hogy akkor mondja el , hogy mi van a képen ami a kezébe volt a nőnek. Mondtam , hogy mi van rajta és a nő úgy lehült , hogy sokott kapot és elkellet vinni a kórházba. Onnantól kezdve mindenki elhitte nekem amit mondtam. De most nem is ez a lényeg hamen az , hogy a lányomat nézte meg? És gratulálni akkart? Igen csak most vanegy kicsi problémánk az egyedül léttel. Fél egyedül lenni a szobába és ha becsukom az ajtott üvölt vagy , ha kimegyek a szobából. És ha eyte leoljuk a szobába a villanyt akkor is üvölt és sír nem birrom megvigasztalni. ( Egy szobába vagyunk) A férjem nem igazán vesz ennek tudomást. Szerinted Timi mi lehet a probléma itt egy szellem ? Csak a napokba kezdte el. Eddig soha se csinált ilyet. Néha hura beszébeket hallunk a férjemmel . Nem igazán értjük mit mond az a valaki hozzá teszem nem a szomszéd mivel egy farmot bérelünk. Kérem adnál valami tanácsot!? Elöre is köszönöm és bocsánat a regényért.

  • Kedves Nikolett!
   Nagyon gyakori, hogy mikor megszületik a kisunoka, akkor az elhunyt nagyszülők eljönnek megnézni, játszani vele. De ha a valódi nagyszülő jelenik meg szellemként, attól a kicsik általában nem szoktak félni, mert érzik a rokonlelket, a köteléket, a pozitív energiákat. Mivel a kislányod fél ettől a szellemtől, ezért én azt gondolom, hogy nem a nagyszülőt látja, hanem valaki mást.
   Azt tudni kell, hogy a kisgyerekek szeme 7 éves körül csukódik be teljesen, vagyis láthatnak szellemeket. Viszont azt is tudni kell, hogy nem minden szellem néz ki olyan szépen, mint egy angyalka. Most nem akarom részletezni, hogy én milyeneket láttam és látok, de némelyik nem túl bizalomgerjesztő látvány…
   A jó hír, hogy ezek legtöbbször csak kóbor szellemek és egy idő után továbbállnak. Ha mégsem így lenn, akkor mindenképpen javaslok egy tértisztítást és át kell küldeni a szellemet a szellemvilágba – természetesen szakember segítségével.
   Szeretettel:
   Timi

 3. Jó estét! Én is sokszor érzem ugy , hogy nem vagyok egyedül, de most a kisfiamról szeretnék írni. Ő 3 éves lesz januárban, már egy ideje rossz alvó, viszont történnek fura dolgok is mint pl: azt kiabálja éjjel nyított szemmel, hogy bánt valaki, akkor volt eset, hogy azt mondta nekem: anya küld ki innen ott áll, az éjjel viszont azt mondta, hogy valaki piszkálja és fél tőle. Most pedig a rossz bácsit emlegeti! Viszont éjjel ahogy átmászott a kisfiam közénk énis érezem valamit, mintha leült volna valaki mellém, de inkább valakik mert kétszer éreztem vagy lehet, hogy csak közelebb ült! Kivagyok nagyon és nem tudom, hogy mit csináljak. Lehet csak a gondok és képzelődöm, de hogyan amikor fent vagyok én is és a kisfiam is. Hogyan tudom meg, hogy van itt valaki, azon kivül, hogy látókhoz fordulok!?

  • Kedves Katalin!
   Ha látóhoz fordul, Ő meg tudja mondani, hogy ki van ott Önöknél. Mivel a kicsi is fél tőle és Önnek is rossz érzései vannak, ilyen esetben a szellem sajnos nem jóindulatú. Ez a bácsi valószínűleg a kisfiához csatlakozott valahol (főleg plázában, kórházban, temetőben szoktak, de utcán is csatlakozhat hozzánk entitás) és hazament vele. Az ilyen szellemek legtöbb esetben gazdatestet szeretnének, mert csak megszállás után tudják újból átélni a földi javakat (pl. alkohol, szerencsejáték, szex, stb.).
   Az Ön helyében keresnék egy szakembert, aki átküldi ezt a szellemet a szellemvilágba. Maguktól csak ritkán mennek el.
   Szeretettel:
   Timi

 4. A 3 hónapos kislányom a saját házunkba mindig sír és sehogy nem akarja abba hagyni bármit csinálunk. Páromnak és nekem is mindig fáj a fejünk. Ez mitől lehet?

  • Kedves Roxána!
   Ha a családban több embernek is mindig fáj a feje, nem biztos, hogy csak szellem jelenlétére kellene gondolni. Én lehet, hogy megnézetném a pl. a gázt is. Persze, egy kisbaba sírhat akkor is, ha szellemet lát, de ennek más tünetei is lennének. Pl. riadtan néz egy pontra, vagy akkor sír, ha egyedül van a szobában és esetleg szellem piszkálja. Viszont ha mindig sír és nem hagyja abba, szerintem az nem szellemek miatt van. El kellene vinni gyerekorvoshoz.
   Szeretettel:
   Timi

 5. Szia Timi! Junius 15-en meghalt a neveloapam korhazban, aki csak 55 eves volt. Jo volt a kapcsolatunk es meg is viselt az elvesztese a mai napig. Kimentem a temetobe a 4 eves fiammal es a 14 eves lanyommal. Az tortent, hogy a kisfiam a papa mellet levo sirhoz kezdett el beszelni. Kerdeztuk tolle, hogy kihez beszelsz? Azt mondta egy kisfiuhoz. Igaza volt! Egy kisfiu van oda eltemetve. Lanyom megijedt es egy ido eltelte utan azt mondta hogy most mar menjunk ki a temetobol mert szedul. En is ereztem ilyet maskor amikor kimentem a temetobe. Amikor leultem a kisfiu sirjara a kore, ereztem egy utest a fenekemnel. Amikor mentunk ki a temetobol a fiam lemaradt es csak azt vettuk eszre a lanyommal, hogy a fiam szalad es hatrafele magyaraz maradjatok itt menjetek vissza. Keszitettem par kepet tavolab a sirrol, es otthon megneztem parszor a felveteleket es en kivettem apukam fejet, hogy mosolyog mert rakozelitettem es a masik kepen pedig lehajtott fejjel a homloka latszik. A lanyom szerint kepzelet csak a faleveleket latom. En hiszem hogy ott volt es ott ahol ultem. A parom azt mondta legkozeleb ne vigyem ki a fiunkat a temetobe. A lelek az nem ott marad ahol meghal?

  • Kedves Erika!
   Nem valószínű, hogy képzelődtél, mert a temetőkben az átlagosnál is nagyobb a szellemek előfordulási aránya – csak valaki érzi őket, van, aki nem. Aki érzékenyebb a láthatatlan dolgokra, annak temetőbe induláskor érdemes tenni magára védelmet, hogy ne vigyen haza senkit. A kérdésedre válaszolva: a lélek szinte soha nem marad ott, ahol meghal. Van, aki, továbbmegy a szellemvilágba, van, aki járkál a családhoz, a rokonokhoz, sokszor mennek a családtagokkal ide-oda, mint életükben. Természetesen minden szellem más, nem lehet a viselkedésüket összehasonlítani, de sok esetben a még itt lévő elhunyt lelkek jönnek velünk a temetőbe, vagy amerre megyünk. Tehát a nevelőapád valószínűleg nem a temetőben volt, hanem csak elment veletek a sírjához.
   Szeretettel:
   Timi

 6. Kedves Timi!

  Lenne egy kérdésem, amire nagyon szeretnék választ kapni hosszú ideje, Te talán tudod megfejtést.
  (előtte egy picike előtörténet)
  Nem régen halt meg a papám… egyszerűen bele vagyok bolondulva, és Anyum is. Nekem apukám nagyon hamar meghalt, így a papa töltötte be úgymond az apaszerepet, mármint ő volt az, akihez nagyon kötődtem, és ő is nagyon szeretett engem.
  Nos, mamám elég nehéz természetű asszonyka, papa vele lakott kettecskén, miután mi elköltöztünk. Egyre többet mondogatta a papa, hogy ő a kenyere javát már megette, ő már nem tervez itt a földön semmit. Pacemakerrel élt, és szeptemberben ment elemcserére. Azt hajtogatta, hogy ő nem akar új elemet, él ameddig él, felesleges már az új elem neki. Végül csak rábeszéltük, hogy menjen el elemet cseréltetni. Műtét sikeres, hazajött, de volt a lábában vmi később, ami miatt műteni kellett, és amig nem gyógyult be a seb a combján, addig tolószékben kellett közlekednie, hogy ne terhelje túl a sebet. Akkor mondta nekem, hogy kisunokám, én az egész hátralévő életemet így fogom leélni! Mondtam neki, hogy menjen már, a seb begyógyul és felállhat újból, aminek nagyon örült.
  Majd nemsokára hívta anyát a bátyja, hogy a papa félrebeszélt, beszélt valakikhez a szobában, mama válaszolt is neki, amennyire lehetett a furaságaira, majd papa leesett az ágyról és tovább halandzsázott, úgyhogy be is vitték a kórházba rögtön. Másnap a nagybátyám bement hozzá, megreggeliztette, és reggeli közben “ment el” . Csak annyit mondott előtte, hogy Fiam, nem tudom, miért, de…. nem tudom lenyelni ezt a falatot…? :/
  Mire a nagybátyám visszatért a vízzel, addigra már csak a plafont nézte, és az orvosok zavarták is ki, majd hallotta, hogy defibrillálják, és később jöttek ki, hogy nem tudták megmenteni.
  Leállt a pacemakere.
  Amiben két hónapos sem volt az új elem.

  Innen jönne a kérdés:
  A temetés napján, miután hazajöttünk, teljesen meg voltam zakkanva, mikor felakasztottam a kabátomat a kabáttartóra. Onnan pont belátni a fürdőbe, és én egyszerűen éreztem, hogy van ott valaki/valami. Csak bámultam befelé, és tudtam, hogy valaki ott van. Még a lépteit is hallottam, és hallottam, ahogy szuszog. Majd az unokatestvérem is megjött, hozta a pici lányát, aki 2 éves. A csöppség is a fürdő felé fordult, majd boldog sikoltozással: Dédiii, Dédiii!!! * berongyolt oda, és kicsit zavartan fordult körbe, mintha nem sikerült volna valakit megölelnie. Nekem itt esett le az állam, unokatesóm kérdezte tőle, hogy: Mi az kicsim? Ott a dédipapa?
  És a picúr bólogatott, és integetett a dédipapának. Akkor mesélte unokatesó, hogy amióta meghalt a papa, már többször is szólt neki, hogy Anya, itt a dédi! Van vele egy másik bácsi, azt hiszem, ő is papa…( az ő papája sem régen halt meg, de a kicsi nem ismerte)
  Létezik, hogy a “nagyszülők” így összefognak és mennek megnézni a kicsit? 🙂 Holott a való életben nem is voltam különösebben jóban. Létezik, hogy én szinte tudtam, hogy ott van valaki a fürdőnél….? Létezhet, hogy a kislány tényleg meg akarta ölelni, de valahogy “átszaladt” rajta és nem értette, hogyan is…?
  Sokat álmodtam a papával, egyszer még le is szidott, hogy ne bőgjünk már, mert marhára szar azt hallgatni “fent” hogy mi sírunk utána… :’)

  • Kedves Barbi!
   Ige, létezik, hogy az elhunyt nagyszülők közösen elmennek megnézni a kisunokát, sőt, sokat ott vannak vele. Igen, azt is érezhetted, hogy ott volt a lélek a fürdőnél. A szellemeket nem látjuk mindig, egyszerűen csak érezzük, hogy van ott valaki. Igen, az is gyakori, hogy a kicsik látják a szellemeket és élőnek gondolják őket, hiszen ők még semmit nem tudhatnak a szellemekről. A papád pedig jogosan szidott le álmodban – Ő már jó helyen, van, boldog és az lenne számára a legnagyobb öröm, ha benneteket is boldognak látna. Ő már tudja, hogy majd fent találkoztok. Persze, ha eljön az ideje.
   Szeretettel:
   Timi

 7. Kedves Timi!
  Szeretném az én kis történetemet leírni. És egy szakvéleményt kapni, a barátaim, szüleim hisznek, viszont a férjem nem, meg 1-2 ember furán nézett rám.
  Van egy 2 éves lányom. Eddig is volt, hogy látott valakit. Utoljára kb. fél éve. Akkor tudtam meg, hogy 3 szemük nyitott.
  Viszont a mostani eset elég különös.
  Kb. 1 hónapja egy fiatal ismerős srác meghalt, 4 emeletről kiesett, szemben lévő bérházban lakott volt egy boltja is. Mikor megtudtam a halálát, nehezen fogdtam fel, sokàig ő járt az eszemben, hogy miért mi történhetett, 2 kisgyereket hagyott itt……, pletykaszinten mindent mondtak. Már mikor úgy nem foglalkoztam, elfelejtettem. Rá kb. 2 hétre ismét történt,hogy itt volt.
  Egyik esti altatás mizzéria ( nehezen alszik el) alatt a kislànyom csak úgy többször is elkezd tapsolni, nekem háttal volt, éppen neteztem. Kédezem miért tapsolsz, mutat fel, válaszol, hogy babát lát. Férjemet behívtam ő neki is megmutatta, hogy hol a baba. ( Fèl éve baba látása után megfogadtam, hogy valahogy megtudakolom, hogy kit lát). Pár perc múlva kérdeztem, hogy a baba elment “igennel” válaszolt. Kérdezem, hogy kislány volt- nem-mondott, férfire már igennel bólintott. Akkor utána rögtön be is aludt. Így nem tudtam tovább kérdezni , meg nekem is utána esett le hogy őt látta. Másnap facről képét mutattam igennel bólintott,hogy őt látta tapsolt. Aznap este mikor tisztában tettem a kislányom mutatt fel, hogy ott a baba, a saját babáját mutatta, tartotta fel. Akkor nagyon megilyedtem, kimentünk a másik szobában egyből mutattam a képet, hogy megint ő volt e, erre mosolygott és igennel bólogatott.
  Utána rà pár napra is volt nálunk. Az eset után 4 napra próbára tettem a kislányomat mutattam egy idegen férfiről képett, csak nézte semmi reakció nem volt, utána mutattam Janit ( úgy hívták) egyből mutatott fel oda ahol látta és mosolygott tapsolt. Rá pár napra sajnos nem tudtam elmenni a temetésére így a pont a temetés idejében gyújtottam fehér gyergyát, búcsúzós zenét hallgattam, elköszöntem tőle, meg hogy most már ne jőjjön ide.
  Tegnap este ismét altatás alatt itt volt. Kislányom elkezd tapsolni és fordítja a fejemet, hogy nézzem mutat fel, de most a kiságya fölött. Én tovább neteztem, de a kislányom fordította a fejem, hogy nézzem. Mutattam a képét és csak mosolygott igennel bólogatott. Ma is mutattam és mutatott a kiságya főlé, tapsolt.
  Ő a tapsolós jani bácsi. Igennel bólogatott hogy tapsolt.
  Kérdéseim: rendes arc alakokat is látnak ( ha így felismeri a képről), tényleg ő volt?Mennyire higyek, jelenleg hiszek s gyermekemben ès a válaszaiban. És ha ő volt miért pont ide jött? Talán a halála utáni gondolataimmal, féleleimmel idehívtam. Mint egy jel, hogy èlet után is létezik.
  Érdekes mert az érzéseim kettős van mikor félek ( főleg este sötétben mikor a gyerek alszik és vajon van e valaki) van mikor jó èrzés tölt el, hogy èlet után is van valami. De amikor a kislányom mutatatja akkor próbálok nyugodt maradni, nem félek, inkább kérdezősködök.
  Jó hogy idejön de valahogy mégsem akarom többet mit csináljak?, gyújtsak megint egy gyertyát?
  Bocsi a hosszú levélért, de sajnos nem tudtam röviden , hogy megértsd. Köszönettel:Anita

  • Kedves Anita!
   Elég régen írtad már a levelet és remélem, hogy azóta már elment a “tapsolós bácsi”. Nem azért, mert bántotta volna a kicsit, hanem azért, mert minden léleknek jobb visszatérni a szellemvilágba, hiszen ez a lélek útja. Van, aki rögtön a halála után átmegy, de legtöbb esetben maximum 6-7 hét után visszatérnek a szellemvilágba (persze vannak kivételek, akik maradnak valamilyen okból, de az egy másik téma).
   Azt is mondhatnám, hogy nem meglepő, ha a kislányod látja a szellemet, mert ez gyakori ilyen idős korban. Ez a bácsi szerencsére nem volt gonosz szellem, nem is volt ijesztő, nem félt tőle. Azt kérdezed, rendes arcokat látnak-e a kisgyerekek? A legtöbb esetben igen. Van olyan is, hogy a nagyi meghal öregen, de kicsit fiatalabban és egészséges alakban jelenik meg a kicsinek – mert a szellem így akar megjelenni. Viszont előfordulnak durvább esetek is, mivel nem minden szellem “néz ki jól”, akit a baba, vagy kisgyerek lát. Főleg gonoszabb lelkeknél fordul elő, hogy szörny alakban jelennek meg, ezzel félelmet okozva a kicsinek. Olyan is van, hogy a lakásban átjáró van, az asztrális síkról pedig nem csak emberalakok, hanem mindenféle szörnyek, vámpírformák, oszlásnak indult holttestek, fej nélküli, véres emberek, kígyók is megjelenhetnek (gyerekkoromban főleg ilyesmiket láttam én is).
   Ezekben az esetekben szoktam javasolni, hogy minél előbb szakembert kell hívni, aki elküldi ezeket a szellemeket.
   A ti esetetekben csak akkor kell elküldeni, ha már hetek, hónapok telnek el és a kicsi még mindig látja. Ilyen esetekben is lehet, hogy a szellem jól érzi magát és veletek akar lakni, de nagy a valószínűsége, hogy előbb-utóbb gazdatestet akar és megszállja valamelyik családtagot – a gyerekeket könnyebben.
   Szeretettel:
   Timi

   • Kedves Tímea!
    Èn már el is felejtettem,hogy tavaly ide írtam.
    Pont most a fèrjemmel beszèlgettünk, ő mèg mai napig nem hisz “3szem látásában,…..” ès most olvastam fel neki így vettem észre ,hogy válaszoltál.
    Azóta sok víz lepergett…
    Már egy lèleklátóval kapcsolatban vagyok,ès a facen is beléptem mindenfèle csopiban.
    A tapsolósbácsi szokott ,de ritkán. Amit megtudtam ,hogy lelöktèk ès itt maradt,azèrt szokott jönni hozzánk mert előző èletben a kislányommal kapcsolatban volt.Hogy most igaz volt e nem tudom,a lèleklátó ès a kislányom is mondja. De mostanában gyakran az èn nagyim szokott jönni. Ő is itt ragadt. Igazából kb.20 ève,hogy meghalt kórházban,tüdőembóliában,fulladozott ès kiabálta azt ,hogy nem akar meghalni. Így tènyleg valószínű,hogy itt ragadt. Valószínű,hogy tőlem a kislányom által kèr segítsèget. Amit meg is fog kapni, a “fènyben” felküldjük, ès a tapsolós bácsit is.
    Egyèbkènt emberi szellem lèlek mellett egyedül kutyát látott,adtól meg is ilyedt.
    De visszakanyargok a tavalyi látásban, utólag vagyis a levelem írása után pár napra megtudtam,hogy a kiságy felett nem a tapsolós bácsit ,hanem a tesókat látott. Úgy kezdődött,hogy akkor pár napra rá nèzegettünk családi kèpet,ahol a keresztlányom babakènt szerepelt. A kislányom a hasamra ès fel mutatott. Onnantól kezdve bárhol ,ha a tv-ben az útcán babát látott fel ès a hasamra mutatott. Mikor látta akkor is mutatta ,ès a nyelvèt kidugja, úgy látja. Ez kezdődött augusztus elejèn ,majd augusztus vègèn menseskor a lombikközpontban szóltak,hogy belevághatunk. Nőgyógyászati problèmám “petevezetèkelzáródásom” van/volt.4 ève belevágtunk,úgy lett kislányom,maradt fagyasztott embrió. Szóval nem hiában látta a lányom,ők jóval előtte lejöttek. Hcg vèrvètelem magas volt,azaz pozitív lett. Mèg uh előtt a kislányomtól kèrdeztem,hogy hány babát/tesót lát(3 kaptam) erre 2 mutatott. Uh vizsgálaton nem lepôdtem meg mikor gratuláltak,hogy 2 pocaklakó van.Sajnos 10 hetesen elveszítettem őket,nos akkor elèg nehezen fogtam fel ès akkor kaptam a lèleklátó ismerősöm nevèt. Ő azt mondta,hogy maga a fagyasztás miatt a sejtek/embriók selejtesek voltak ès azèrt nem fejlődtek tovább. Igazából nem vetèltem el egyszerűen nem fejlődött. Ez volt novemberben. Egèszen december 31-ig a kislányom nem is látta, állítólag visszalettek küldve. Dec. 31-től folyamatosan látja.
    Február óta majdnem mindem hónapban sikerül spontán megfoganni( lèleklátó természetgyógyász is ,ő segített). De ami biztos az a május,ügyebár már felismerem a beágyazódási fájást, a női baj késett, a teszt kimutatta,a hcg vèrkèp is. Mikor megjött előtte lèvő nap este erős görcs ,magyarán elvetèltem 5 hetesen.
    Ja, amikor együtt voltunk a párommal az ovu környékén,rá pár napra, a kislányom mutatta a hasamra,hogy baba. Az együttlèt előtt fel. Hát ez majdnem minden hónapban így volt. Ügyebár a lombik központtal június hónap meglett beszélve. Keserű szájízzel,nem akartam belevágni azzal a tudattal,hogy spontán összejött,de mêgis belevágtunk, nem akartam lemondani,biztosnak hittem……..
    Itt is a kislányom a hasamra mutatott, a tünet megvolt, a hcg vérkèp is mutatta ,de csak kevesett valami elindult ,majd a köv. vérvételen lecsökkent a hcg. Ez volt 2,5 hete akkor nagyon ki voltam bukva. Egyszerűen nem bírtam felfogni,hogy miért nem marad meg,ha a lelkek is itt vannak. A léleklátó ismerősöm azt mondta,hogy túl görcsösen akarom ès ezèrt nem marad meg. A facebok csopiban egy hölgy azt írta, hogy nem engedik, hogy leszülesennek most,hanem későn.
    Most ott állok ,hogy lelkileg ki vagyok, ámbár kezdek megerősödni. A lelkek 1 hete ismèt itt vannak, minden nap a gyermekem mondja, mutatja èn meg lefotózom, ès tènyleg ott vannak. Hát nem tudom,hogy mi lesz. De nem könnyű, 1 ève bonyolult lett az èletem, sok mindent megtudtam. Lehet,hogy a tesók lêlektesók lesznek csak.
    Kislányom legalább olyan szinten kommunikál ,elmondja,hogy mikor kit lát. Ma pl: tesók,nagyim, fèrjemnek apukája( ezt utólag tudtam meg, holnap pontosan megkérdezem. Mert úgy mondta papa,apa-apa, nem èrtettem. Utólag gondoltam,hogy ő lehet.
    Fèlni már nem fèlek, viszont belèpve szobában aza tudat,hogy biztosan van valaki, hogy nem biztos hogy egyedül vagyok fura,èrdekes.
    Volt hogy èreztem, hidegrázás szerű a lábamon, majd egyből mutatta a kislányom a nagyimat. Szóval ezek törtèntek. Kèrdèsem nem nagyon van , viszont, ha bármit vissza írsz, szívesen elolvasom.
    Bocsi a hosszú írásèrt

 8. Kedves Timi. Kislányom egy hónapja mondja hogy a konyhán szörnyet lát. De nem mindig, csak egy egy nap akár 3 hét is eltelik hogy felsem hozza. Én nagyon félek az ilyesmitől,rávágom neki hogy nincs ott semmi. Mikor ide költöztünk, akkor a fürdő mennyezetén látta. Nem mert bejönni a fürdőbe ez elmúlt. Én a mult héten ( rokonok szerint álmodtam) egy kislányt láttam aki csak állt az ajtóban. Régi fehér ruhában. Csak nézett minket ahogy alszunk. Annyit mondtam neki nagy félelmemben hogy hagyja a lányom és minket is. És eltűnk. Én hiszeü hogy szellem volt mert meg is dörzsöltem a szemem és ott állt ugyan úgy. Azóta nem tapasztaltunk semmi ilyet. A fehér gyertya segít megtisztítani a házat? Példaképp ha nem tudok megfizetni egy szelleműzőt akkor mit tehetek hogy ne legyen semmilyen szellem a házba? Papi felszentelés segít? Előre is köszönöm a választ.

  • Kedves Georgina!
   A kisgyerekek gyakran látnak szellemet, mivel még nyitva van a 3. szemük, de ezek a szellemek általában rövid időn belül továbbállnak maguktól. Az viszont már érdekesebb, hogy te is láttad egy kislány szellemét. Ahogy mondtad, ijedtedben elküldted – szerencsére legtöbb esetben az ilyen felszólításra el is mennek a szellemek (nem megy át a szellemvilágba, csak a földi síkon más helyet, más családot keres magának). Arra viszont figyelni kell, hogy a kislányod nem látja-e ezt a kislány szellemet, mert ahol gyerek van, ott szívesebben lehorganyoznak, annak viszont hónapok, évek múlva megszállás lehet a vége. Attól kezdve már nehezebb rábeszélni a szellemet, hogy menjen el.
   A fehér gyertya sok esetben képes tisztítani a házat, feltéve, ha nem “erőszakos” szellemről van szó. Azokat csak szakember tudja elküldeni.
   Azt nem tudod megtenni, hogy soha, semmilyen szellem ne legyen a házban, hiszen mindig vannak kóbor szellemek, akiket valahol összeszedünk, hozzánk csapódnak, hazamennek velünk, utána jön hozzánk valaki, azzal továbbállnak…Ezeken a papi felszentelés sem segít.
   A jó hír viszont, hogy szerencsére ezeket a szellemeket csak kevés ember látja, illetve érzékeli. De attól még ott vannak körülöttünk.
   Szeretettel:
   Timi

  • Kedves Timi! Nem szeretnélek tegezni mert én csak egy 10 éves lány vagyok! Szeretnék segítséget kérni, mert gyakran érzékelünk a barátnőmmel ilyet mint pl. Az első osztályba benéztünk és egy fekete áttlátszós folt állt velünk szemben. Utána az osztályunkban van egy térkép és az ferdén állt. Már szinte fájt a kíváncsiság és elkeztünk Charlie Charlie-zni és a barátnőmmel van egy “szellem űző” nyaklánc a amit letettünk a lap mellé megkérdeztük hogy Charlie Charlie itt vagy? Ráment a yesre és mondtuk hogy Charlie Charlie ha itt vagy mozgasd meg a nyakláncot! Erre megpördült a ceruza a nyaklánc pedig elkezdett mozogni! Kérdéseim hozzád: lehetséges ez? Ha igen akkor milyen “szelleműző” tárgyat szerezzék be? Előre is köszönöm a segítséget!

   • Kedves Anna,
    Nyugodtan tegezhetsz 🙂 A ti esetetekben a “szelleműző nyaklánc” hasonlóan viselkedett, mint egy quija tábla – ami viszont nem játék. Lehet, hogy láttatok szellemet az iskolában, hiszen szellemek mindenhol vannak, de nem jó velük játszani. A szelleműző tárgyakban nem hiszek, ezért javaslatom sincs 🙂 Ezek csak bohóckodások és a szellemeknek lényegtelen tárgyak. Esetleg egy falon lévő kereszt, ami képes távol tartani, vagy gyengíteni a gonosz lelkek energiáit, de az is csak abban a helyiségben.
    Szeretettel:
    Timi

 9. Szia nem akarlak tegezni!
  Mert én egy 12 éves gyerek vagyok és van az egyik testvéremnek egy gyeremeke aki már két napja kb. Hajnali 1 óra fele felébred és elkezd remegni a szeme nyitva volt és azt mondta hogy vidd ki vidd ki anya. Két napja igy ment. Tegnap át mentek a másik szobába aludni hátha ott nem lesz ilyen sajnos még nem tudom hogy lett valami de amikor én átmegyek hozzájuk akkor ilyen szorongást éreztem énis. Az a gyanúm hogy mivel innen egy öreg néni élt aki még nem halt meg de annak a szülei azt hiszik hogy ők ott betolakodók. Hát remélem hogyha ma elmennek szentelt vizért akkor már nem fogja őt kísérteni ugye. Nem tudom még nincs meg keresztelve tehát lehet hogy ez a baj. Mindenesetre várom a válaszát.

  • Kedves Beatrix!
   Nyugodtan tegezhetsz 🙂 Elképzelhető, amit írsz, hogy az előző lakók szelleme betolakodónak veszik az új lakókat és próbálják őket eltávolítani. A rossz hír, hogy ebben az esetben a szentelt víz nem segít, sőt, az sem számít, hogy valaki megvan-e keresztelve.
   Az ilyen jellegű szellemekhez előbb-utóbb szakembert kell hívni, aki átküldi őket a szellemvilágba.
   Szeretettel:
   Timi

 10. Sziasztok!
  Én még kamasz vagyok.De én most is látom a szellemeket ami néha igen meg rémiszt engem.Nálam már több 10 éves korom óta van.Pont akkor halt meg a papám és a mamám.És azóta látom őket.Ha esetleg tudnának tanácsot vagy ilyesmit adni, meg köszönöm.
  És ez 100%-ig igaz.

  • Kedves Dorina!
   Ahogy írod, neked is becsukódott “rendesen” a harmadik szemed, ami által a kisgyerekek képesek látni a szellemeket. Viszont 10 éves korodban váratlanul kinyílt, valószínűleg a nagyszülők halála miatti sokk hatására. Azt nem írod, hogy csak a nagyszüleid szellemét látod, vagy esetleg másokat is?
   Nehéz így tanácsot adni, mert nem írod, hogy ezek a szellemek mit csinálnak és azt sem tudom, hány éves vagy. Ettől függetlenül én azt javaslom, hogy ha nem bántanak téged, akkor ne félj tőlük, mert elképzelhető, hogy megszűnnek ezek a szellemlátások. Viszont ha nem, akkor szólj a szüleidnek, hogy kérjenek egy látótól segítséget. Ha nem vagy még 12 éves, akkor anyukád is mindenképpen kelleni fog az elküldéshez.
   Szeretettel:
   Timi

 11. Sziasztok! Ez kb 1,5-2hete kezdődött előtte (kb 1héttel voltunk kinn a temetőbe ),nem tudom mennyiben befolyasolja?!..Iker lànyaim vannak, külön szobaba alszunk 3évesek a szobàjukban van egy nagy gardrób szekrény és a kisebbik lànyom lefekvéskor visitva sír mert azt mondja a szekrényben oroszlánt làt és addig nem nyugszik meg míg ki nem nyitom az ajtot es ki nem tamasztom hogy lassa nimcs benne semmi , de az idősebb mondja neki hogy nincs ott semmi hàt üres ő nem làt semmit ott! Vàlaszod előre is köszönöm!

  • Kedves Anett!
   Elég régen írtad már a levelet, remélhetőleg megszűntek ezek a problémák és csak egy temetőből hazahozott kóbor szellemet látott a kislányod. Az általunk látott entitások nem csak emberi alakok lehetnek, sok esetben látunk állatokat, szörnyszerű lényeket is.
   Szóval, ha a kislány még mindig látja, akkor elképzelhető, hogy abban a szekrényben van egy átjáró, ami minél hamarabb be kell csukatni szakértő segítségével. Az sem megoldás ilyenkor, hogy senki nem alszik abban a szobában, mert ettől függetlenül az átjárón ki-be járkálhatnak a szellemek (sajnos ezek általában nem a jobbik fajtából vannak).
   Szeretettel:
   Timi

 12. Jó napot! Olvasgattam a blogját és azt a cikket amiben,tetszett írni,hogy a gyermekek is látják a szellemeket. 16 éves vagyok 🙂 az első jelenséget 7évesen tapasztaltam,szüleim közt feküdtem és arra ébredtem,hogy valaki futkos a szobában és hallottam és láttam is a fekete árnyat,ami ha elfutott pl a tv,dvd előtt annak a kis led jelzése pillanatra eltünt. A következő jelenség úgy 9évesen volt mikor aludtam már a saját szobámban és valaki megsimogatta a copfomat én pedig odafordultam de az alak hirtelen eltünk, a következő szintén 9évesen történt,édes anyámék szobájában,édesanyám gyűjti a babákat,van neki kb 500db a szobában, és az egyik rám kacsintott és leborult az összes a polcról. Volt rengeteg rémálmom is a babákkal,azóta is félek tőlük,ha egyedül kell lennem este abban a szobában. A következő jelenség úgy 2éve történt, este volt épp készültem letenni a telefonom,hogy aludjak. szüleim,testvérem aludtak hallottam is hogy szuszognak,horkolnak. arra lettem figyelmes,hogy valaki nagyon lassan jön a lépcsőn és közeledik és elég nehézkesen jön, gondolkoztam 1percig most leugrojak az ágyról és kapcsoljak villanyt vagy ne. Hirtelen felugrottam villanyt kapcsoltam és lepillantottam a lépcsőre 4foknyira tőlem a falat támasztva ott volt egy kövér férfi aki riadt arccal rám nézett,majd eltűnt. Ebben az évben meghalt nagypapám is volt amikor egyedül voltam a lakásban és zipzár hangott hallottam a szobájában recsegett a szőnyeg. Az utolsó eset nem régiben történt,ismét alduni készültem ám mikor letettem a telefont egy fekete alak volt megint anyukámék szobájába ami onnan az ajtómig jött folyamatosan és női hangon azt mondta : nem kell félni. Természetesen én majd összecsináltam magam és utána jó pár napig ez volt előttem ahogy a fekete árny a sötétben jobbra balra mozog előttem. Gondoltam leírom személyes tapasztalataim és megkérdezem,hogy ezek a fekete alakok ténylegesen láttam őket,vagy csak képzelődtem? Álmodni nem álmodhattam mert fent voltam. Olyanra gondoltam már,hogy érzem néha a fekete árnyakat és hogy ha valaki figyel. Ön szerint a fekete árnyak minden esetben gonoszak?

  • Kedves Réka!

   Az emberek életében minden 7. év fontos szerepet tölt be, mert ezek az évek spirituális kapunak, egy új szintnek számítanak. Sok kisgyereknek nyitva van a 3. szeme 7 éves koráig, addig látja a szellemvilágot, de az esetek 99%-ában szerencsére becsukódik. A gyerekek ezután legtöbb esetben nem is emlékeznek a gyerekkorban átélt szellemi találkozásokra.
   Nálad viszont ugyanaz történt, mint velem, vagyis 7 évesen nem csukódott be a 3. szemed, ezért érzékeled azóta a szellemvilágot. Én is csak 7 éves korom után kezdtem el látni és hallani őket… Ami veled történik, azt úgy nevezik, hogy részlegesen nyitva van a 3. szemed, ezért látod, hallod és érzed a szellemvilágot. Ha teljesen nyitva lenne, akkor mindig, mindenhol látnád a szellemeket.
   A fekete árnyak nem minden esetben gonoszak, sőt, a legtöbb esetben nem gonoszak. Asztrális lények. Mindig itt vannak körülöttünk, csak az emberek többsége nem érzékeli őket. Szóval nem kell tőlük félni.
   A kérdés később az lesz, hogy mit akarsz kezdeni ezzel a csodás adottsággal? Rajtad fog múlni, hogy fejleszted-e később magad? Ha igen, az angyalaid mutatni fogják az utadat.
   Szeretettel:
   Timi

 13. Kedves Tímea !
  Az egyik barátnőm látja a szellemeket , és mondta hogy lát melletem valakit aki mindig velem van és követ ahová megyek ő jön ha leülök akkor ő is leül a vállamra rakja a kezét !! Egy szőkés haju kék szemü férfi aki farmeringben van és olyan 30-35 év körüli !! Aki velem van úgy tesz mintha a barátnőm ott se lenne !! Folyamatosan mosolyog rám és néz !! De nem tudom hogy ki ő , vagy hogy hogy hivjak , hogy hogy halt meg . Es tudni szeretnem hogy ki ő !!☺

  • Kedves Klaudia!
   Ez a pasi belépett az aurádba és ahogy látom, jól is érzi ott magát. Nem biztos, hogy ezt a szellemet ismerted halála előtt, bárhol hozzád csatlakozhatott. Ha elmész egy szakemberhez, Ő meg tudja majd mondani, hogy ki ez a szellem, hogy hívják, hogy halt meg, stb. De ha már ott vagy, vetesd is le magadról, mindenképpen. Lehet, hogy most pillanatnyilag nem zavar, de ez a szellem a te energiádból táplálkozik, vagyis előbb-utóbb betegségeket fog generálni neked.
   Szeretettel:
   Timi

 14. Kedves Timi!
  Nagyon örülök hogy rátaláltam a blogodra. Teljes mértékben hiszek ezekben a dolgokban, és már régóta kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére. 22 éves lány vagyok, 13voltam, mikor édesanyám elhunyt. Az utóbbi években esténként sokszor nyugtalannak érzem magam, mintha figyelne valaki a sötétből. Mikor elmegyek a szüleim hálószobájának ajtaja előtt, akkor pedig megfagy a levegő, lelassul a szivem, és egyszerűen nem merek benézni abba szobába, inkább beszaladok a fürdőbe. Sokan mondták, hogy lehet édesanyám szelleme van a hálóban jelen, de én ezt kétlem, nem hiszem hogy ilyen negatív érzéseket váltana ki belőlem. A nyugtalanságot egyébként nem csak én érzem,a testvérem is, a barátom pedig kifejezetten utálja ha a szobám ajtaja estére nyitva marad, mintha figyelnének minket a sötétből… A szobakutyusunk is sokszor mereng, koncentrál egy pontra. Ami leginkább zavar, hogy rettentően ingadozó a hangulatom, néha teljesen kifordulok önmagamból, nem tudom ennek lehet e szellem az oka.
  Válaszod előre is köszönöm!

  • Kedves Cintia!
   Annak a szellemnek semmi köze anyukádhoz. Ahogy magad is érzed, anyukád szelleme nem váltana ki a lelkedből ilyen félelmet. Ugyanis a lelked látja azt a szellemet (ahogy a kutyád is) és fél tőle a lelked. Ha már más is érzi ez a félelmet a családból, az nem lehet véletlen.
   Én arra gondolok, hogy valahonnan hazavittetek egy szellemet (vagy valakivel ment hozzátok és ott maradt), aki kinézett téged magának és éppen azon van, hogy megszálljon téged. Az ilen szellemeknek gazdatest kell ahhoz, hogy a földi jókat újra átélhessék (mint pl. evés, alkohol, különböző szenvedélyek, szex, stb.).
   Azt is jól érzed, hogy az ingadozó hangulatodnak is ez a szellem lehet az oka. Valószínűleg még ott tart, hogy nem szállt meg teljesen, csak ki-be járkál a testedbe.
   Én sokáig nem várnék a helyedben – mindenképpen keress valakit, aki el tudja őt küldeni.
   Szeretettel:
   Timi

 15. Az én nevem Áts Gréta.most 13 éves vagyok és van egy barátnőm.A neve Lucie.most is itt ül mellettem.csak 1 különleges dolog van ő halott.3 éves korom óta látom s ő a legjobb barátom.sokat beszélek vele.nem félek tőle.Ő egy holland kislány volt.s mivel az én testemet ”választotta” ezért megérti amit mondok.születésem előtt 2 évvel halt meg.éppen a barátaival sétált haza amikor egy férfi betuszkolta őt az autóba.Azt igérte neki hazaviszi de egy eldugodt helyre vitte majd megeröszakolta s kést szúrt Lucie mellkasába…nem élte túl.s ekkor megtörtént!fény volt elmoondása szerint s a lelke szállni kezdett majd az én testemet választotta.Azóta őt látom.gondoltuk megosztjuk a múltját.ő mondta megengedi.

  • Kedves Gréta!
   Nagyon érdekes dolog, amiről írsz, és valóban előfordul ilyen, csak annyi különbséggel, hogy akivel történik, azt sokszor próbálják kezelni skizofréniával. Sok kisgyereknek vannak láthatatlan játszópajtásai, de jobb esetben ezek a szellemek a gyermek 7 éves kora előtt eltűnnek. Sajnos nálad nem ez történt, mert ez a szellemlány itt maradt.
   Az sem olyan jó hír számodra, hogy a te testedet választotta, sőt, ez aggodalomra ad okot. Nem olyan jó buli, mint amilyennek gondolod. Nyilván, ennek a szellemnek test kell, hiszen nem tudja elfogadni, hogy meghalt és a te tested által folytathatná valamilyen szinten a földi életet. Viszont, gondolom, neked is szükséged lenne még a testedre. Vagy tévedek?
   Az a baj, hogy ezek a szellemek képesek az embert manipulálni – úgy állítja be, mintha a barátod lenne, de ez sajnos nem így van. Neki egy célja van: hogy megszerezze a tested, legyőzze az egódat és abban a pillanatban te már csak egy báb vagy, mert ő irányítja a cselekedeteidet. Ez nagyon veszélyes játék. Ez a látszólagos barátság csupán addig tart, amíg te is benne vagy és nem mondasz neki nemet. De ha nemet mondasz, jaj neked. Képes megbetegíteni a testedet (mindegy, ha meghalsz, szerez majd másikat), képes rá, hogy balesetet, sérülést okozzon.
   Szóval, kedves Gréti, ne bohóckodj ezzel a szellemlánnyal, hiszen az Ő lelke szempontjából is az lenne a legjobb, ha visszatérne a szellemvilágba és folytatná az útját, csak szellemként, nem pedig a te testedben.
   Nem tudom, erről tud-e anyukád, de mielőbb kellene egy látót keresni, aki megpróbálja majd Őt rábeszélni, hogy menjen át a szellemvilágba, mert ott lesz igazán boldog.
   Szeretettel:
   Timi

   • Èn nekem nagyon sok szellemmel kapcsolatos dolog van. Ugyanis a kistesóm 6 èves, ès látja a szellemeket. Van neki barátja is, Bex. 3 volt neki de valahogu azokrol mar nem beszel. Regen orditott, mindig szaladt hozzam hogy fèl. Anyumat nem engedte el hiaba volt att apukam vagy en. Ez egy jo ideig ment, egeszen addig mig en is elkezdtem nagyon nagyon felni. Az elott nem nagyon erdekelt. Anyukam ugy dontott elmegyunk egy psichologushoz. Ott is bementem a kistesommal mert anyukamat nem engedtek be, eloszor a psichologus akart vele beszelni. Mondta hogy rajzolja le a Karacsonyt, mivel hogy akkor karacsony volt. Es elkezdte rajzolni, es a karacsonyfa melle lerajzolt egy fekete “embert” es nagyon sirt kozbe. A pszichologus mondta, menjunk el egy szak emberhez mert ez igy nemjo, valakitol fel. Elmentunk egy ismerosunkhoz aki tud beszelni a szellemekkel. Na, kiderult hogy az en szobamba volt 6 halott lèlek. 5 oreg es 1 fiatal. Es mondta a neni, hogy a kistesomnak van 3 jó szellem baratja. Es kiderult, hogy a rossz szellemek bantani akartak. Es a kistesom kozbe mondta, hogy neki mondtak hogy menjen veluk. Na ez elmulott, amiota onnan haza jottunk. Ez volt kb. 1 eve. Azota a kistesom nyugodt, nemsir, nem fel. De viszont! Most en rettenetesen felek. A kistesomnak muszaly volt hozzam kijonni a szobaba aludni mikozben en 12 eves vagyok. Latni nem latok semmit, de viszont hihetetlenul felek. Valakinek muszaly eljonni velem meg wcre is, mert ha nem jonnek, kepes vagyok visszatartani addig meg valaki nem jon el velem. Nekem olyan 4 eves korom ota van 2 lany baratom akik mindenutt ott vannak. Nem latom oket, de tudom hogy itt vannak most is. Veluk szoktam beszelgetni mindig. De ketlem hogy toluk felnek. Es ezert jottem ide, hogy vajon ez mitol lehet? A kistesom baratjatol? Vagy nemtudom. Es amikor voltak benti allatkaim, mindig akkor haltak meg, mikor en pl. bent aludtam a nappaliban. Lehet ennek nincs koze ehez, de kitudja. Meg mikor beszelek a szellemekrol, elkezd nagyon durvan konnyezni a szemem. Most is. Es hirtelen ugy kb. 1 eve tejerzekeny is lettem csak ugy semmibol semmi. Vajon ez is a szellemek muve? Vagy ez csak veletlen?

    • Jah, es meg azt elfelejtettem leirni, hogy neha csak ugy semmibol semmi teljesen ideges leszek meg akkor is ha nem idegesitett fel senki. Kepes vagyok akar kinek neki menni. Sokszor volt mar, hogy a kistesommal vitaztunk es en csak ugy neki mentem es szoszerint majdnem agyon vertem. Pedig nem volt olyan durva veszekedes, csak vitaztunk. Es a szuleim is eszre vettek, hogy sokkal de sokkal hamarabb felkapom a vizet, ideges leszek es konkretan embert tudnak olni akkor. Persze, mindenkinel vannak ilyen pillantok, de nalam egyre tobbet es csak ugy hirtelen. Nagyimnak is sokszor szolok vissza, mikozben ezt elotte sose tettem. A tesom mar konkretan fel nekem akarmit mondani mert tudja hogy neki mennek es en akkor nemtudok uralkodni magamon. Anyumek ezekrol nem nagyon tudnak. Vagyis nem ilyen pontosan. Rengetegszer volt mar, hogy “megfenyegettem” a tesomat hogy ha barmit mer szolni felpofozom, neki megyek stb. Es akkor utanna konkretan sirva fakadok, hogy mi volt es, es hogy en nem akartam bantani. En hihetetlenul imadom a tesom. Sose tennek ilyet de megis megteszem mert nemtudok uralkodni magamon. Olyan erzesem van mintha demon lennek vagy mittudomen. Ez engem nagyon nagyon bant, hogy ilyen vagyok. Ez is a szellemek muve??

     • Kedves Kitti!
      Igen, sajnos ezek a “tünetek” jelenthetnek megszállást is. Persze nem minden esetben, mert van, akinek idegrendszeri problémák állnak a háttérben, tehát nem lehet minden a szellemekre fogni. De ilyen esetekben már gyanítható a megszállás is.
      Szeretettel:
      Timi

    • Kedves Kitti!
     A kistesód és te is érzékeny vagy a szellemvilágra, vagy lehet, hogy részlegesen nyitva van a harmadik szemetek. A baj az vele, hogy ezt a képességet a szellemek is érzik, ezért az ilyen gyerekek körül mindig vannak többen is. Mostanában azért félsz, mert akik körülötted vannak, nem jó szellemek. Ezt a szellem-barátosdit pedig nem javaslom, ezektől meg kell szabadulni minél előbb. Gyerekek esetében ezek a szellemek úgy szokták, hogy barátként a bizalmukba férkőznek, de közben csak a testet akarják, vagyis a gyereket később meg akarják szállni. Ez azért van, mert nekik nincs testük, de ők is szeretnék még kiélvezni a földi örömöket. Ehhez pedig gazdatest kell.
     Én azt javaslom, hogy megint hívjátok el az ismerősötöket, aki múltkor elküldte őket. Mivel 1 évig utána nyugi volt, azok valószínűleg elmentek, de sajnos jöttek helyettük újak. Ezeket is mielőbb el kellene küldeni. Sajnos ezek a szellemek el tudják intézni a kisállatokat is, ehhez van elég energiájuk. Az érző embereknél pedig az egyik gyakori tünet, ha szellem van a közelben, hogy könnyezik a szemük. Ez valóban így van.
     Szeretettel:
     Timi

 16. Kedves Anyuka!
  Bemásolom ide a levelét, mert nem tudom a fényképet eltüntetni, így jó lesz 🙂

  Kedves Tímea!
  Előre is elnézést a hosszú beszámolóért, de teljes képet szeretnék adni a velünk történtekről. 3 gyermekem van, 13 éves fiú, 4 éves lány és 2,5 éves fiú.
  2013-ban elvesztettem a nagypapámat, majd ugyanebben az évben a nagymamámat.
  I. 2013 tél
  A kislányommal a tv előtt ültünk, Ő folyamatosan egy pontra fókuszált és gagyarászott, mosolygott. Hangosan megkérdeztem: “Te vagy az Papa?” Nem történt semmi, majd megkérdeztem: “Te vagy az Mama?” A tv kikapcsolt. Mivel előtte ültünk, nem láttuk rajta az időzítőt, hogy amiatt kapcsolt volna ki.
  II. 2014 nyár
  Mindkét kicsi gyermekem ordított, látszólagos ok nélkül sírt. A Férjemet rázta a hideg. Nálam szintén hidegrázás, szorongás, sírási kényszer. Édesanyám javaslatára kinyitottuk az összes ajtót, ablakot, meggyújtottunk egy gyertyát és összebújtunk. Kb. 10 perc után mindenki megnyugodott.
  III. 2016
  Januárban a Férjem külföldi munkát vállalt, egy régi házban kaptak szállást. Kivétel nélkül minden férfi érzékelt valamit. Idővel a Férjem csak egyedül élt a házban, de nagyon elvágyott onnan. Csoszogást hallott, bűzt érzett bizonyos helyeken, rázta a hideg, olyan érzése volt, mintha figyelnék, a földszinten hagyott seprű reggelre az egyik emeleti szoba ajtajában volt, ahol ő hagyott pár cigicsikket az este folyamán…
  Sikerült átköltöznie egy másik szállásra. A régi házba új kollégák költöztek, akik közül az egyik férfi átjár hozzájuk a kanapén aludni, mert nem bír a régi házban lenni. Meglett férfi emberekről beszélek…
  A nyáron a családdal mi is másik házba költöztünk. A lányunk immár diagnosztizált autista, megkésett beszédfejlődéssel, bár nem tudom mennyire számít ez most ebben a történetben!? A furcsa viselkedésformáit sokszor ezzel magyaráztuk, amikor a levegőbe beszélt a maga nyelvén és nevetett. A tavalyi év nyár vége óta mond szavakat, mára egyre többet.
  IV. 2017
  Az igazi történet ebben az évben kezdődött… (A Férjem hazajött az ünnepekre.)
  Január 4.
  A kislányom egy fehér, fekete plüss kutyust vitt magával az oviba, nem akarta letenni. (Erről később írok, hogy milyen összefüggést találtunk… vagy magyaráztunk bele!)
  Január 6.
  A lányom sírt az emeleten, Férj felment hozzá, majd ijedt arccal hozta le. A szekrényre mutogatott: “Ott vannak szekrény katonák!”, majd lent a bejárati ajtóra: “Ott néz pasi!”
  Január 8.
  A kisfiam zuhanyzás közben a fejem mellé mutogatott és nyugtalanul mondta egyre hangosabban és gyorsabban: “Anya feje, Anya feje!”
  Január 11.
  A mosogatógép újra elindította a programot.
  Január 12.
  A kisfiam délelőtt elkezdte mondani: “Szellem, – lányom neve – fent! Este megállt a lépcsőfeljáró előtt, mikor mentünk volna fel aludni és ijedt arccal mutogatott felfelé: ” Szellem, szellem, szellem…”, majd elfordult a bejárati ajtó felé is. Erre a lányom mutogatott a nagyobbik fiamra: “Ott is!”
  Felmentünk és megkérdeztem a nagy fiamat mit érez!? Szorongó érzése, gyomoridege van, de csak ebben a szobában (a hálóban, ahol a két kicsivel alszom az emeleten), mintha sokan lennénk.
  (Délelőtt Édesanyám is gyomorideget érzett a hálóban.)
  Január 13.
  1. Reggel a nagy fiam emeleti szobájának ajtaja csukva volt. Azért tudom, mert égve hagyta a villanyt, de már nem mentem fel lekapcsolni, mert a két kicsi fel volt öltözve, indultunk az oviba. Mikor hazaértünk, az ajtó nyitva volt. Nem, nem huzat, mert az ajtó, ha nem nyitod ki derékszögig, becsukódik, tehát, ha ez fordítva van, akkor nem is akadok fent ezen. Direkt felmentünk a Húgommal tesztelni az ajtót, akit megkértem aludjon nálunk este.
  2. A kisfiam 14 óra felé felrohant az emeletre, megállt és jobbra nézett a bátyja szobájába. Húgom ijedten kérdezte mit néz!? Mutogatott befele a szobába: “Pepe.” A villany fénye elkezdett vibrálni. A Húgom is látta. Persze ezt az amúgy is rossz elektromos hálózatra fogtuk utána.
  3. 17 óra felé a kisfiam kirohant a nappaliból, 2 dübbenést hallottunk (hárman is) a lépcsőről, de az ajtó csapódását NEM. Kirohantam utána, de sehol nem láttam, a lépcső ajtaja sem volt nyitva, ezért először a konyha felé néztem és szólítottam a nevén. Az emeletről ekkor sikított, majd sírni kezdett. Mikor felvettem, feltűnt (ekkor még semmit nem mondott), hogy fogja a jobb bokáját. Visszavittem a nappaliba, majd szinte csak két szót ismételgetett nagyon-nagyon sokáig: “Szellem harapta!” (Ennek az utolsó perceiről hangfelvételt is készítettem… eszembe juthatott volna hamarabb is!)
  4. Lehoztuk az emelet folyosóján lévő egész alakos nagy tükröt!
  5. Már lent is mutogatni kezdett a kisfiam a tükrös szekrény melletti sarokra, hogy szellem, szellem…
  6. Előkerült egy fehér, fekete pöttyös plüss cica (nagyon hasonlít a lányom plüss kutyusára), amit a kisfiam 3 kéztörlőbe csavart bele, majd beletette egy kosárba. A Húgom annyit mondott, hogy mond valamit, amire én, hogy tudom mit akarsz mondani. A nagy fiam erre megszólalt, hogy nekünk is olyan, mintha hullazsákba tenné és eltemetné? Fogalmam sincs miért erre asszociált, de mi tudtuk azt, amit Ő NEM!
  Volt egy kutyusunk (de már Édesanyáméknál volt, mióta költöztünk), fehér, fekete pöttyös… Aki január 4-én este elment… 3 napig törölközőbe volt tekerve, mert annyira fagyos volt a föld, hogy nem tudták eltemetni… Erről egyik gyermekem sem tud, én is csak később tudtam meg…
  Január 14.
  A nagy fiam egyedül maradt a kicsikkel, míg elmentem bevásárolni. Mikor hazaértünk, a haverom (aki segített), megjegyezte a Húgomnak, hogy a nagy fiam olyan furcsa most, nem ilyen szokott lenni. Tényleg ingerült volt, lefeküdt a nappaliban aludni. Ekkorra egyedül maradtam a gyerekekkel, akik a szekrényben bújtak el. A nagy fiam felugrott az ágyról, megfogta a kicsi fiam trikóját a mellkasánál, kirántotta a szekrényből és szinte a torkánál nyomta bele a matracba. Sokkolt a látvány, a tekintete. Elkezdtem a nevén szólítani, de nem reagált, csak nyomta bele a matracba és valamit mormogott, de nem emlékszem mit. Ekkor megpofoztam, mire megrázta a fejét és elkezdett sírni, azt mondta nem akarta bántani. A beszélgetésünkből kiderült arra nem emlékszik, hogy ránehezedett és nyomta bele a matracba. Közel fél óráig nem mozdult abból a testhelyzetből, amiben volt. Fejfájásra panaszkodott, majd lefeküdt.
  Január 15.
  Reggel a kisfiam reggel egyedül ment ki pisilni a wcre, hozzám feküdt vissza, én még félkómában voltam, de arra lettem figyelmes, hogy kukucskál a csukott ajtó ablaküvegén kifele a folyosóra, közben azt hajtogatja szellem.
  Január 16.
  18 óra körül a kisfiam lent a nappaliban elaludt, nem akartam felvinni, ezért inkább felmentünk lehozni a takarókat. Hátborzongató hidegrázás lett úrrá rajtam, gyorsan átmentem a nagyfiamhoz a szemben lévő szobába, de erőt véve magamon visszamentem a takarókért, ekkor már nem volt ennyire intenzív.
  A nappaliban is letakartuk a szekrényen lévő tükröt.
  Január 17.
  Reggel együtt mentünk fel az emeletre (mint a történések óta mindig), amikor a kisfiam kirohant a fürdőből: “Szellem, szellem jujj, jujj, jujj!” A délelőtt folyamán pedig mutogatott felfelé, hogy szellem, szellem.

  Azt hiszem mindent leírtam. Okfejtést nem írnék, ígyis hosszúra sikeredett, de nem akartam fél információkat adni. Mivel naplót vezetek (lányom fejlődését is feljegyezve) kézenfekvő volt leírni ezeket is! Mi erről a véleménye Tímea?

  • Kedves Anyuka!
   Mikor még a régi házban laktak, addig a nagypapa szelleme volt ott, amivel nincs is igazán probléma. Úgy értelmezem a levele alapján, hogy az új házba költözés után kezdődtek a szellemekkel való találkozások. Mivel évek óta tartanak ezek a jelenségek és sok esetben a gyerekeket és a felnőtteket is megrémítik a szellemek, ilyen esetben nem szabadna ennyi időt várni – már régen kellett volna hívni egy látót, aki képes megtisztítani a házat a szellemektől, akik többen is vannak. Az is elképzelhető, hogy van néhány szellem, akik birtokolni akarják a házat és Önöket betolakodónak tekinti, de ami rosszabb, hogy szerintem átjáró van a házukban, ahonnan a gonoszabb szellemek is át tudnak jönni. Mivel a család összes tagja érzékeli a szellemjárást, ez azt jelenti, hogy többen is vannak és erős energiákkal rendelkeznek. Amit a nagyfia hirtelen, durva viselkedéséről ír, az azt jelzi, hogy egy gonoszabb szellem rátapadt a fiára és megpróbálja átvenni az egója felett az irányítást. A szellem szeretne magának újra egy emberi testet, mert szeretné újra átélni az emberi test számára elérhető élvezeteket (ami lehet ital, dohányzás, kábítószer, szex, stb.)
   Szóval, ha a véleményemre kíváncsi, a neten próbáljon keresni a közelben olyan szakembert, aki képes elküldeni gonosz szellemeket is, illetve aki képes bezárni az átjárót. Ez sajnos sok esetben még hozzáértőnek sem sikerül, csak sokadik alkalommal. Remélhetőleg elköltözniük nem kell.
   Nem akarom ijesztgetni, de a helyzet nem rózsás. Sajnos ez Önöknél nem egyszerű szellemjárás, ez durvább annál.
   Szeretettel:
   Timi

   • Szia Timi.
    Nem tudom hogy jó helyen járok-e.
    Hosszú történet de tanácstalan vagyok.
    Az egész a nagymamámnál kezdődött a gépe előtt.
    A gép paraméterei (processzor :i7 6900k
    Alaplap :Asus Z270pro
    Videokártya: 1080 ti)
    Ezek a következő dolog miatt kellenek.
    Egyszer csak az eszközkezelő kinyílik és egy nagyon régi gépkombimáció ( régi a felsorolt összes adat)látszik. Kialszik a gép majd egy ijesztő szellemfotó jelent meg rajta. Majd bekapcsol.
    Én szakmámat tekintve virtuális valóságkompatibilis oprendszer és játékfejlesztő programozó vagyok és értek a hardwerekhez és ennek tetejében még hidegvérű alkat is vagyok tehát 99% hogy
    nem vírus és nem hallucináltam. Utána minden jól ment a gépen. A második eset, hogy az apukám testvérének 50.születésnapján az egész apaági családom összegyűlt a
    Mátrai kastélyhotel sasvárba. Egyik ott töltött éjszaka alatt az ünnepelt fia akinek van egy két éves kisfia azzal keltette a családot hogy a kisfia az udvaron feküdt a kiságyban és azt kiabálta hogy ne vigyetek a túlvilágra mert szeretek itt lenni.
    De senki nem tudott semmit.Egyébként a nagyinál is ott voltak a kicsivel. Azután ahányszor nálunk van a kicsi annyiszor -10 fokot mérünk a fűtött szobában vagy bekapcsol a tévé vagy a másik nagymamám aki szellemhívő lát egy kalapos fehér arcú fickót aki két férfit és egy nőt szorongat a nyakuknál fogva. Ki a kalapos ki a többi kik ők Vagy mik

    • Kedves Attila!
     Elnézést kérek a kései válaszért…Amikor a monitoron láttad a szellemet, biztosan nem hallucináltál. Velem is mindig próbálták kiskoromban elhitetni, hogy nem láttam semmit (a felnőttek tudták, hogy “én nem láttam semmit” 🙂 ) és nincsenek is szellemek, de ha látsz valamit a két szemeddel, utána bárki bármit mondhat. Szóval, az nem hallucináció volt. Amúgy a szellemek nem szeretik a TV-t, telefont, számítógépet – ezeket előszeretettel teszik tönkre.
     A másik téma a rokon kisfiúval érdekesebb, mert nagy a valószínűsége, hogy ezek a szellemek (a kalapos + a többi) éppen a kisfiát próbálják megszállni. Ezek a szellemek egy valamit akarnak: élvezni tovább a földi javakat – ehhez viszont test kell és az nekik már nincs.
     Szóval, én a helyedben szólnék a kisfiú szüleinek, hogy hívjanak szakembert, aki elküldi ezeket a szellemeket, mert ha megszállnak valakit, akkor nehezebb az elküldésük.
     Szeretettel:
     Timi

 17. Kedves Timi!
  Ugyan nem vagyok gyerek, és kicsikoromban egy fulladásom és néhány baleseten kívül semmi nem történt velem.Viszont az utobbi néhány évben éreztem és láttam is szellemeket.Ezzel még nincs is gondom ami zavar az az, hogy hajnali 4körül mostanaban mindig felébredek, és 2napja volt egy álmom.Valaki mondta,hogy spanyolul betűz nekem egy szót a szó az volt,hogy ansiaiai…megneztem a szótárban az ansia az szorongást és sóvárgást jelent.Aztan miutan lebetűzte nekem az a valaki, azt se tuáom férfi vagy nő ,hogy idős e vagy fiatal, szóval utana ismét felébredtem hajnal 4körül.Spanyolul ugyan tanultam egy hónapig de soha életemben nem talalkoztam ezzel a szóval és nem is beszélek ennyire jól.A làmpák mindig villognak otthon, és az áramkör is elég rossz, nem rég kellett kicserélni egy külső biztosítékot mert elolvadt.Nem tudom mit akar,jót akar e nekem,vagy csak szórakozik nem tudom mit csinaljak vele.

  • Kedves Mirtill!
   Valószínűleg összeszedtetek valahol egy szellemet, aki hazament veletek (vagy veled) és ott is maradt. Ezzel a szóval nyilván üzenni akart neked, mégpedig azt, hogy a lélek nyugtalanul bolyong az asztrális síkon – az is lehet, hogy nem tud róla, hogy meghalt. Ezt az állapotot úgy képzelt el, mintha valaki bedogozza magát és nincs teljesen tudatánál. Homályosan érzékel dolgokat.
   Szóval, nem valószínű, hogy rossz szellem, csak segítséget kér. Csinálni kellene nálatok egy tértisztítást, hátha akkor sikerül neki átmenni a szellemvilágba. Amúgy sok esetben az ilyen kóbor szellem magától is odébbáll.
   Szeretettel:
   Timi

 18. Szia! Van egy nagyon erdekes tortenetem amire keresem a valaszt. A kisfiam most 11 honapos a rokonsagban tortent egy halal eset. Szoktunk jarni a gyaszolo csaladhoz kisfiam elso dolga mindig hogy felkapaszkodik az asztalon es leveszi az elhunyt kepet nem bantja nem csinal semmit csak megnezi illetve szombaton puszit is adott neki utana vissza teszi es utana kezd csak jatszani. Mikor meg elt ritkan talallkoztak de a kisfiam volt az egyetlen akit meg mert fogni nagyon szerette ha talalkoztak es a csalad ahogy meselte mindig emlegette a fiamat. Milyen kapcsolat lehet koztuk? Miert ilyen fontos neki mindig hogy megnezze a kepet es puszit adjon neki vagyis a fenykepnek? Nagyon erdekesnek velem. A kisfiam sok erot ad a gyaszolo csaladnak. Nagyon megkoszonnem valaszat

  • Kedves Nóra!
   A kisfiad lelke jól ismeri az elhunytat, valószínűleg a szellemvilágban lélektársak. Az nem számít, hogy esetleg távoli rokon: sokszor a tanárunk, vagy a szomszédunk volt a gyerekünk előző életünkben. Teljes körforgás van a szellemvilágban a lelkek leszületése kapcsán.
   A másik, ami miatt puszilgatja a kicsi a képet, hogy valószínűleg ez a szellem el szokott menni meglátogatni a kicsit és játszanak is együtt. A kicsiknek ilyenkor még sokszor nyitva van a harmadik szemük.
   A leírás alapján semmi baj nincs, ez a szellem nem rossz, mert akkor a kisfiad félne tőle. Ha majd idővel becsukódik a harmadik szeme, utána úgysem fogja látni.
   Szeretettel:
   Timi

 19. Sziasztok! Jó sokan láttak szellemet. Én el tudtam küldeni őket. Németországban egy több mint százéves gerenda házban éjjel azt mondta nekem valaki hogy ne nyisd ki a szemed. Persze kinyitottam és egy népviseletbe öltözött párt láttam. Mondtam hogy én nem tudok németül a szomszéd szobában biztosan tudnak segíteni. Elmentek. Másnap panaszkodott a szomszéd hogy ő még sosem félt ennyire és egész éjjel recsegett a padló. Persze én meg sunyítottam. 🙂

  • Kedves Anyuka!
   Bemásolom ide a levelét, mert nem tudom a fényképet eltüntetni, így jó lesz 🙂

   Kedves Tímea!
   Előre is elnézést a hosszú beszámolóért, de teljes képet szeretnék adni a velünk történtekről. 3 gyermekem van, 13 éves fiú, 4 éves lány és 2,5 éves fiú.
   2013-ban elvesztettem a nagypapámat, majd ugyanebben az évben a nagymamámat.
   I. 2013 tél
   A kislányommal a tv előtt ültünk, Ő folyamatosan egy pontra fókuszált és gagyarászott, mosolygott. Hangosan megkérdeztem: “Te vagy az Papa?” Nem történt semmi, majd megkérdeztem: “Te vagy az Mama?” A tv kikapcsolt. Mivel előtte ültünk, nem láttuk rajta az időzítőt, hogy amiatt kapcsolt volna ki.
   II. 2014 nyár
   Mindkét kicsi gyermekem ordított, látszólagos ok nélkül sírt. A Férjemet rázta a hideg. Nálam szintén hidegrázás, szorongás, sírási kényszer. Édesanyám javaslatára kinyitottuk az összes ajtót, ablakot, meggyújtottunk egy gyertyát és összebújtunk. Kb. 10 perc után mindenki megnyugodott.
   III. 2016
   Januárban a Férjem külföldi munkát vállalt, egy régi házban kaptak szállást. Kivétel nélkül minden férfi érzékelt valamit. Idővel a Férjem csak egyedül élt a házban, de nagyon elvágyott onnan. Csoszogást hallott, bűzt érzett bizonyos helyeken, rázta a hideg, olyan érzése volt, mintha figyelnék, a földszinten hagyott seprű reggelre az egyik emeleti szoba ajtajában volt, ahol ő hagyott pár cigicsikket az este folyamán…
   Sikerült átköltöznie egy másik szállásra. A régi házba új kollégák költöztek, akik közül az egyik férfi átjár hozzájuk a kanapén aludni, mert nem bír a régi házban lenni. Meglett férfi emberekről beszélek…
   A nyáron a családdal mi is másik házba költöztünk. A lányunk immár diagnosztizált autista, megkésett beszédfejlődéssel, bár nem tudom mennyire számít ez most ebben a történetben!? A furcsa viselkedésformáit sokszor ezzel magyaráztuk, amikor a levegőbe beszélt a maga nyelvén és nevetett. A tavalyi év nyár vége óta mond szavakat, mára egyre többet.
   IV. 2017
   Az igazi történet ebben az évben kezdődött… (A Férjem hazajött az ünnepekre.)
   Január 4.
   A kislányom egy fehér, fekete plüss kutyust vitt magával az oviba, nem akarta letenni. (Erről később írok, hogy milyen összefüggést találtunk… vagy magyaráztunk bele!)
   Január 6.
   A lányom sírt az emeleten, Férj felment hozzá, majd ijedt arccal hozta le. A szekrényre mutogatott: “Ott vannak szekrény katonák!”, majd lent a bejárati ajtóra: “Ott néz pasi!”
   Január 8.
   A kisfiam zuhanyzás közben a fejem mellé mutogatott és nyugtalanul mondta egyre hangosabban és gyorsabban: “Anya feje, Anya feje!”
   Január 11.
   A mosogatógép újra elindította a programot.
   Január 12.
   A kisfiam délelőtt elkezdte mondani: “Szellem, – lányom neve – fent! Este megállt a lépcsőfeljáró előtt, mikor mentünk volna fel aludni és ijedt arccal mutogatott felfelé: ” Szellem, szellem, szellem…”, majd elfordult a bejárati ajtó felé is. Erre a lányom mutogatott a nagyobbik fiamra: “Ott is!”
   Felmentünk és megkérdeztem a nagy fiamat mit érez!? Szorongó érzése, gyomoridege van, de csak ebben a szobában (a hálóban, ahol a két kicsivel alszom az emeleten), mintha sokan lennénk.
   (Délelőtt Édesanyám is gyomorideget érzett a hálóban.)
   Január 13.
   1. Reggel a nagy fiam emeleti szobájának ajtaja csukva volt. Azért tudom, mert égve hagyta a villanyt, de már nem mentem fel lekapcsolni, mert a két kicsi fel volt öltözve, indultunk az oviba. Mikor hazaértünk, az ajtó nyitva volt. Nem, nem huzat, mert az ajtó, ha nem nyitod ki derékszögig, becsukódik, tehát, ha ez fordítva van, akkor nem is akadok fent ezen. Direkt felmentünk a Húgommal tesztelni az ajtót, akit megkértem aludjon nálunk este.
   2. A kisfiam 14 óra felé felrohant az emeletre, megállt és jobbra nézett a bátyja szobájába. Húgom ijedten kérdezte mit néz!? Mutogatott befele a szobába: “Pepe.” A villany fénye elkezdett vibrálni. A Húgom is látta. Persze ezt az amúgy is rossz elektromos hálózatra fogtuk utána.
   3. 17 óra felé a kisfiam kirohant a nappaliból, 2 dübbenést hallottunk (hárman is) a lépcsőről, de az ajtó csapódását NEM. Kirohantam utána, de sehol nem láttam, a lépcső ajtaja sem volt nyitva, ezért először a konyha felé néztem és szólítottam a nevén. Az emeletről ekkor sikított, majd sírni kezdett. Mikor felvettem, feltűnt (ekkor még semmit nem mondott), hogy fogja a jobb bokáját. Visszavittem a nappaliba, majd szinte csak két szót ismételgetett nagyon-nagyon sokáig: “Szellem harapta!” (Ennek az utolsó perceiről hangfelvételt is készítettem… eszembe juthatott volna hamarabb is!)
   4. Lehoztuk az emelet folyosóján lévő egész alakos nagy tükröt!
   5. Már lent is mutogatni kezdett a kisfiam a tükrös szekrény melletti sarokra, hogy szellem, szellem…
   6. Előkerült egy fehér, fekete pöttyös plüss cica (nagyon hasonlít a lányom plüss kutyusára), amit a kisfiam 3 kéztörlőbe csavart bele, majd beletette egy kosárba. A Húgom annyit mondott, hogy mond valamit, amire én, hogy tudom mit akarsz mondani. A nagy fiam erre megszólalt, hogy nekünk is olyan, mintha hullazsákba tenné és eltemetné? Fogalmam sincs miért erre asszociált, de mi tudtuk azt, amit Ő NEM!
   Volt egy kutyusunk (de már Édesanyáméknál volt, mióta költöztünk), fehér, fekete pöttyös… Aki január 4-én este elment… 3 napig törölközőbe volt tekerve, mert annyira fagyos volt a föld, hogy nem tudták eltemetni… Erről egyik gyermekem sem tud, én is csak később tudtam meg…
   Január 14.
   A nagy fiam egyedül maradt a kicsikkel, míg elmentem bevásárolni. Mikor hazaértünk, a haverom (aki segített), megjegyezte a Húgomnak, hogy a nagy fiam olyan furcsa most, nem ilyen szokott lenni. Tényleg ingerült volt, lefeküdt a nappaliban aludni. Ekkorra egyedül maradtam a gyerekekkel, akik a szekrényben bújtak el. A nagy fiam felugrott az ágyról, megfogta a kicsi fiam trikóját a mellkasánál, kirántotta a szekrényből és szinte a torkánál nyomta bele a matracba. Sokkolt a látvány, a tekintete. Elkezdtem a nevén szólítani, de nem reagált, csak nyomta bele a matracba és valamit mormogott, de nem emlékszem mit. Ekkor megpofoztam, mire megrázta a fejét és elkezdett sírni, azt mondta nem akarta bántani. A beszélgetésünkből kiderült arra nem emlékszik, hogy ránehezedett és nyomta bele a matracba. Közel fél óráig nem mozdult abból a testhelyzetből, amiben volt. Fejfájásra panaszkodott, majd lefeküdt.
   Január 15.
   Reggel a kisfiam reggel egyedül ment ki pisilni a wcre, hozzám feküdt vissza, én még félkómában voltam, de arra lettem figyelmes, hogy kukucskál a csukott ajtó ablaküvegén kifele a folyosóra, közben azt hajtogatja szellem.
   Január 16.
   18 óra körül a kisfiam lent a nappaliban elaludt, nem akartam felvinni, ezért inkább felmentünk lehozni a takarókat. Hátborzongató hidegrázás lett úrrá rajtam, gyorsan átmentem a nagyfiamhoz a szemben lévő szobába, de erőt véve magamon visszamentem a takarókért, ekkor már nem volt ennyire intenzív.
   A nappaliban is letakartuk a szekrényen lévő tükröt.
   Január 17.
   Reggel együtt mentünk fel az emeletre (mint a történések óta mindig), amikor a kisfiam kirohant a fürdőből: “Szellem, szellem jujj, jujj, jujj!” A délelőtt folyamán pedig mutogatott felfelé, hogy szellem, szellem.

   Azt hiszem mindent leírtam. Okfejtést nem írnék, ígyis hosszúra sikeredett, de nem akartam fél információkat adni. Mivel naplót vezetek (lányom fejlődését is feljegyezve) kézenfekvő volt leírni ezeket is! Mi erről a véleménye Tímea?

   Kedves Anyuka!
   Mikor még a régi házban laktak, addig a nagypapa szelleme volt ott, amivel nincs is igazán probléma. Úgy értelmezem a levele alapján, hogy az új házba költözés után kezdődtek a szellemekkel való találkozások. Mivel évek óta tartanak ezek a jelenségek és sok esetben a gyerekeket és a felnőtteket is megrémítik a szellemek, ilyen esetben nem szabadna ennyi időt várni – már régen kellett volna hívni egy látót, aki képes megtisztítani a házat a szellemektől, akik többen is vannak. Az is elképzelhető, hogy van néhány szellem, akik birtokolni akarják a házat és Önöket betolakodónak tekinti, de ami rosszabb, hogy szerintem átjáró van a házukban, ahonnan a gonoszabb szellemek is át tudnak jönni. Mivel a család összes tagja érzékeli a szellemjárást, ez azt jelenti, hogy többen is vannak és erős energiákkal rendelkeznek. Amit a nagyfia hirtelen, durva viselkedéséről ír, az azt jelzi, hogy egy gonoszabb szellem rátapadt a fiára és megpróbálja átvenni az egója felett az irányítást. A szellem szeretne magának újra egy emberi testet, mert szeretné újra átélni az emberi test számára elérhető élvezeteket (ami lehet ital, dohányzás, kábítószer, szex, stb.)
   Szóval, ha a véleményemre kíváncsi, a neten próbáljon keresni a közelben olyan szakembert, aki képes elküldeni gonosz szellemeket is, illetve aki képes bezárni az átjárót. Ez sajnos sok esetben még hozzáértőnek sem sikerül, csak sokadik alkalommal. Remélhetőleg elköltözniük nem kell.
   Nem akarom ijesztgetni, de a helyzet nem rózsás. Sajnos ez Önöknél nem egyszerű szellemjárás, ez durvább annál.
   Szeretettel:
   Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .