A gyerekek látják a szellemeket

Már biztosan te is hallottál róla, hogy a kisgyermekeknek 7 éves korukig nyitva van a 3. szemük. Ez azt jelenti, hogy érzékelik, pontosabban látják is a szellemeket és más entitásokat. Valóban igaz, hogy a gyerekek látják a szellemeket, viszont minden kisgyereknél változó, hogy hány éves koráig.

Mindenki úgy születik le ebbe a fizikai testbe, hogy a fizikai viklágon kívül még képes érzékelni az asztrális világot is, vagyis valóban igaz, hogy a gyerekek látják a szellemeket. Utána jönnek a szülők és az iskola és ez a csodálatos képesség bezárul. Ez az időpont viszont már gyerekenként változó. Van, aki 2-3 éves koráig látja a szellemeket, van, aki 6-7 éves koráig, de a 7 éves periódus végén, vagyis 7 éves korban a legtöbb esetben becsukódik a harmadik szem.

Természetesen addig sem minden gyerek és nem biztos, hogy a nap 24 órájában lát szellemet. Ez minden kisgyereknél más. Azonban én a gyermekkort két részre bontanám:

1. 0-1,5 éves korig, mikor a gyermek még nem igazán kommunikál

Ekkor még csak sejthetjük, hogy kisbabánk szellemet látott. Ilyen jelek:

egy pontra néz és keservesen sír, nem tudjuk megvigasztalni – ekkor valószínűleg valamilyen ijesztő dolgot lát, hiszen az asztrális síkon rengeteg rémisztő entitás tartózkodik

a vállunk fölött átnéz és kacag, gagyog – ilyenkor emberi kinézetű szellemet lát, gyakran elhunyt rokonát

a szobában tekintetével követ valamit, amit mi persze nem látunk

Vannak ennél durvább esetek is, mikor egy rossz, vagy tökéletlen szellem direkt ijesztgeti a kicsit, vagy rosszat akar neki – ilyenkor éjszaka fulladásos, köhögéses rohamok kísérik a szellem látogatását. Ez persze nem gyakori, de előfordulhat. Az oka, hogy a rossz szellem “ráül” a baba mellkasára.

Ha nagyon bátrak vagyunk, megoldhatjuk a problémát úgy, hogy éjjel csukott szemmel, félelem nélkül átmegyünk a gyerekszobába (ez nem olyan könnyű ám, ahogy most gondolod) és megvárjuk, míg csukott szemünk előtt megjelenik a démon. Ha nem érez rajtunk félelmet, akkor valószínűleg odébbáll – ha ez nem sikerül, ajánlatos szakembert hívni. Sok szülő nem is sejti, hogy a gyermek éjjeli fulladása hátterében szellem áll – természetesen mindenki asztmára vagy kruppra gondol.

Nagyon gyakran előfordul, hogy a kisbaba szobájában mozognak a tárgyak, villog a világítás. Ilyenkor legtöbb esetben az elhunyt nagyszülő, rokon jelzi jelenlétét.

2. 1,5-7 éves korig – ekkor a gyermek már el tudja mondani, mit látott

Jelek:

– a gyermeknek vannak “láthatatlan” játszópajtásai – nevükön is nevezi őket, kommunikál, játszik velük

– éjjel szellemeket lát a szobájában és megrémül

– látja meg nem született testvérét és kommunikál vele

– estefelé a házban szellemet lát és nem megy be a szobába, míg az “el nem megy”

– vállunk fölött átnéz és nevén szólítja a szellemet

Ha egy szülőben tudatosul, hogy gyermeke szellemet lát, a szülő legtöbb esetben “infarktust” kap. Én azt mondom, nem kell megijedni. A gyermek későbbi hozzáállását a szellemvilághoz nagyban befolyásolja a szülő reakciója. Ha a szülő fél a póktól, valószínűleg a gyerek is fog. Ha a gyerek azt látja, hogy anya fél a szellemektől, ő is félni fog.

Az én kislányom, kb. 3 éves koráig gyakran mondta, hogy szellemet lát. Ilyenkor szerintem a legjobb módszer, ha beszéltetjük a gyereket. Kérdezzük meg tőle teljes nyugalommal, hogy kit lát, hol van, hogy néz ki, mit csinál? Ne legyünk meglepve, ne lássa, hogy idegesek vagyunk – legyünk természetesek! NE FELEDJÜK – NEKI TERMÉSZETES, HOGY LÁTJA A SZELLEMET. Nagyon gyakran előfordul, hogy a kisgyermek, aki 7 éves kora előtt gyakran látott szellemet, kamaszkorára nem is emlékszik ilyen eseményre, törlődik a tudatából az élmény.

Tartsuk szem előtt – ha mi nem félünk, a gyermekbe sem fogjuk a félelmet táplálni. Természetesen előfordulnak olyan sorozatos események is, amely alapján gyaníthatjuk, hogy a gyermek a házban rossz szellemet érzékel, aki már élhetetlenné teszi a család és a gyermek napjait. Ebben az esetben szakembert kell hívni, aki a szellemet elküldi.

 

193 hozzászólás a(z) “A gyerekek látják a szellemeket” bejegyzéshez

  1. Kedves Timi!
    Örülök,higy vègre találtam egy olyan “helyet”ahol beszélhetek kicsit arról ami egy ideje foglalkoztat.Konkrétan arról van szó,hogy érzem a lelkek jelenlétét.Eddig bárki meghalt a családomból valamilyen szinten kapcsolatba akart velem lépni.Persze az utóbbi időkben nem csak családtagok jelennek meg.Elhunyt barátok és sok-sok éve elhunyt rokonok de ők álmaimban!Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a leesett tárgyaknak,kopogó kanalaknak vagy annak,hogy nevemen szólítanak de a hírtelen hőmérséklet változásoktol eleinte megijedtem.ma már hozzá szoktam!4éve egy látó tanácsaival haza vezettem az édesapámat ami elektromos zavarokhoz vezetett!Sorolhatnám a eseteket…de ami leginkább érdekelne az az hogy hogyan tudnám fejleszteni ezt a képességet?Tudom hogy ez az utam,valamiért mindig ezt erősítik meg bennem.

    • Kedves Szandra!
      Jól érzed, valóban ez az utad. Jeleket nem kapunk véletlenül. A képességedet úgy tudod fejleszteni, ha megkeresed azokat az embereket, tanítókat, akik spirituális tudásban már magasabb szinten vannak, mint te. Nézz szét a neten, nagyon sok tanfolyam, ezoterikus csoport indul és mindig hallgass a szívedre. Azt az embert válaszd, akit a szíved diktál. Nagyon jók szoktak lenni a meditációs csoportok is. Amúgy a lelkek is érzik, hogy kik vannak magasabb szellemi síkon közülünk és azokon keresztül próbálnak üzenni, vagy jelezni.
      Szeretettel:
      Timi

  2. Szia Timi!

    Nálunk a következő eset,helyzet történt… Édesapám 1995-ben elhunyt tragikus körülmények között… 2013-ban született meg a Fiúnk.. Tavaly tavasszal átköltöztünk, beköltöztünk egy fél évre a Nagyszülők házába.. Ők már rég elhunytak.. Igazából itt kezdődött.. (Elötte, ahol laktunk,ott is történt pár,érdekes dolog..) Olivér nem beszélt akkor nagyon.. Illetve azt határozottan mondta,hogy Papa,Mama, Anya, Apa… Egyszer Olivér a kertben mutat, halkan mondta, hogy Papa..
    Természetesen Mi nem láttunk senkit sehol.

    A lényeg, az elmúlt napokban történt… Édesanyámnál többször is mondta, hogy Papa..De nem vettem,vettük komolyan.. Viszont egyre többet mondogatta.. Édesanyámnál több dolog leesett, stb..Mi is láttuk néha.. Az elmúlt pár évben..

    Édesanyámnál megmutattam Neki a legutolsó fényképét.. Erre ő határozottan mondta rá,Papa..Gondolhatja,Édesanyám hogy nézett szegény, majdnem elájult..

    Édesapám soha nem látta,nem ismeri hisz már rég elhunyt..

    Hiszek a szellem világban, nekem is volt pár találkozásom,esetem velük.

    Jelen pillanatban, helyzetben úgy fogjuk fel,hogy Velünk van még,és vigyázz Ránk.. Ő az Őrangyalunk..

    Mert volt pár olyan baleset, amit Olivér karcolás, “bibi” nélkül megúszta.. Pedig esett már párszor, stb..

    Az lenne a kérdésem, hogy mire készüljünk fel,mi várható még?Illetve mit tanácsol.

    Válaszát előre is köszönöm!

    Attila

    • Kedves Attila!
      Teljesen biztos, hogy a kicsi valóban a papa szellemét látja. Vagy nem ment még át a szellemvilágba és a halála óta ott van a házban, vagy csak időnként jár vissza, megnézni a családot. Ahogy írja, tragikus körülmények között, vagyis valószínűleg váratlanul halt meg. Olyan is lehet, hogy a papa nem tud róla, hogy meghalt és éli tovább az életét.
      Én azt mondom, hogy ameddig nem zavaró a jelenléte, nem kell csinálni semmit, legalább többen vigyáznak Olivérre 🙂
      Szeretettel:
      Timi

  3. Szia! Kislányom 2,5 éves és anyukáméknál a fürdő szoba ablakàban látott egy bácsit aki mérgesen nèzett rá és fehér segitséget kért tőle és folyamatosan figyelte őt,a kislány elmondása szerint..és legalább két orán keresztül probálta elkükdeni a kislànyom de azt mondta nem akar elmenni..kérdésem az lenne hogy ez egy rossz szellem? És miaz hogy fehér segitség ? Ès miért nézett rá mérgesen ?

    • Kedves Kitti,
      Nem biztos, hogy rossz szellem, de hogy erőszakos, az tuti. Szerintem nem a kislány miatt nézett mérgesen, csak hiába beszél az embereknek, nem segítenek neki, hiszen nem látják. Ezért lehet feszült. Hogy mi a fehér segítség, én sem tudom, talán egy látó segítségével szeretne üzenni valamit, csak nem találja a megfelelő személyt. Az is lehet, hogy csak szeretne átmenni a szellemvilágba, de nem tud.
      Ha ezután is jelentkezik, én mindenesetre elküldetném.
      Szeretettel:
      Timi

  4. Szia Timi!

    Lehet rosszul érzem a dolgokat,tanácsra lenne szükségem.

    Egy régebbi stílusú parasztházban lakunk a párommal és a lassan 3 hónapos kisfiunkkal. Én eddig nem tapasztaltam különösebb dolgokat. Kb. 2 hete elkezdett a kisfiam intenzíven gagyarászni ami persze jó dolog és nagyon édes. De! A szobában egy pontra figyelve,ami a villanykörte vagy a közvetlen környéke. Nagyon jól elbeszélget vele van úgy hogy 10 percig is folyamatosan gagyog. Aztán egyszercsak mint egy varázsütés elkezd sírni. 2 napja viszont alig alszunk. Elalszik a pici,majd kb.5 perc múlva keservesen elkezd sírni. Felveszem..és akkor mégjobban sír. Tágra nyitja a kis szemeit mereven néz engem és nagyon nagyon sír. Patagzik a könnye és csak nehezen nyugszik meg. A nagymamámnak szombaton lesz egy hete hogy volt a temetése. Nem tudtam elmenni mert nagyon messze volt. Ő nem látta a legkisebb dédunokáját. De telefonon üzente,hogy addig nem hal meg míg nem látta a kisfiamat. Sajnos nem így lett. Lehet,hogy ő van velünk? De akkor kitől ijed meg a kisfiam?

    Szeretném a tanácsodat kérni,hogy segíthetnék neki,hogy nyugodtan tudjon aludni a kisfiam.

    Válaszodat előre is köszönöm.

    • Kedves Kata,
      Nekem az a véleményem, hogy a kisbabád valóban látja a dédit, viszont ami baj, hogy más szellemet is lát, aki viszont vagy ijesztően néz ki, vagy egyszerűen csak ijesztgeti őt.
      Ilyen esetben nem tudsz máshogy segíteni, csak ha elküldetitek az ijesztő szellemet a házból. Mivel régi parasztház, valószínűleg egy előző lakó, egy házhoz kötött szellem lehet, aki magától nem fog elmenni, hiszen az az ő háza (is).
      Ettől függetlenül a dédi többször is el fog jönni megnézni a picit – az nem baj, hiszen tőle nem fog félni a baba.
      Szeretettel:
      Timi

  5. Szia
    15 éves vagyok és magam is látom a szellemeket. A lakásunk előző lakói el hunytak ám az egyik rokonuk itt maradt. Nagyon szelíd lány és egész jól meg vagyok vele…a neve Anna és jelenleg 32 éve halott egykorú velem. eddig nem tudott de mostmár nem is akar át kelni a szellem világba…vele semmi bajom kisérget a barátomékhoz meg néha suliba is ˙(egy lány majdnem frászt kapott amikor be léptünk szóval valószínűleg ő is látja) ám olyan gondom akadt hogy az öcsém 10 hónapos és nem alszik éjjel a sarokba bámul és csak sír(a szoba bejáratánál lévő sarokrol van szó) de ha az ágy mellett lévó sarokba néz akkor gagyog nevet és mosolyog. a baj az hogy a kis ágy a szoba ajtónál van és így elég nehéz az alvás…én anyukámmal élek öcsém viszont csak fél testvérem apukámnál és apa új párjának ˙(öcsi anyukájának) nem tudom meg magyarázni hogy a kis ágyat szedjék el az ajtóból kérlelhetetlen és hülyének néz meg tudnád mondani hogy mit csináljak hogy öcsémnek jobb legyen?????…én már meg szoktam és a démonokat is tudom kezelni ugyanis a házunk átjáróházként funkcionál és Anna az egyetlen fix szellem a házban. Anyukám nem tudja hogy látok de nem is kell neki mert frászt kap…a párom tudja és miután Anna a tudtára hozta a jelenlétét így már el is hiszi…annyi arcot látok (szellem) naponta hogy már jojózik az agyam…senkit nem látok egynél többször…
    válaszod előre is köszönöm
    Noémi ^^

    • Kedves Noémi,
      Nagyon bátor vagy korodhoz képest és fejlett lélek, mivel le tudod győzni a félelmedet. Más a helyedben valószínűleg rettegne. Nem tudom, honnan van ennyi erőd egyedül, hogy felnőtt segítsége nélkül megbirkózz ezzel a cseppet sem könnyű helyzettel. Ha anyukád nem hisz a szellemekben, hiába is mondod el neki, hogy nyitva van a harmadik szemed, úgysem értené. Bár, ha alkalom adódik rá és megbízol benne, nem árt, ha tudja…Azt írod, hogy tudod kezelni a szellemeket – szerintem próbáld elküldeni, aki a kistesódat megijeszti.
      Amúgy az ajtónál tényleg nem szabad elhelyezni ágyat, főleg, ha a lábunk az ajtó felé néz. Nagyon rossz, negatív energiák szabadulnak fel. Az apukád új párja nem hisz a feng shui-ban sem? Hátha azzal meg tudnád győzni.
      Szeretettel:
      Timi

      • Kedves Timi.
        A helyzet tovabbrabis valtozatlan. Ocsi szenved a fengsui ki zart mert ugy nem tetszik apa parjanak a lakas. Probaltam el kuldeni (mint ki derult kesobb Zarek nevu demon) a nem kivanatos vendeget de csak azt ertem el vele hogy lett egy szep karmolas a hasamon ami mar egy heg es nem fog soha el tunni. Zarek kozolte hogy neki jo ott. Ugy nez ki mint egy nagyon ronda szarnyas vizkopo…tudom hogy nem szabad fel adnom . Ocsi szinte allandoan a mamaeknal van hogy tudjon pihenni…raadasul Zarek ujabban neha a mi hazunkban is meg jelenik…

        • Szia Noémi!
          Én a helyedben nem nagyon szórakoznék vele, mert neked még nincs olyan tudásod, hogy el tudd küldeni. Mindenképpen kellene hívni egy szakembert, aki már küldött el démont – ez nem olyan egyszerű, mint egy szellem elküldése.
          Szeretettel:
          Timi

  6. Ez év husvét másodnapján született egy gyönyörü lányunk , Már az elsö pillanatokban észrevettem hogy le le ragad a tekintete , föleg a fejem fölött néz el , eléggé ritkán néz a szemembe is 😀 Csak tippelni tudok hogy kiket láthat de elvan mint a befött . Le leragad a tekintete ugy hogyha fordulok vele akkor ö is forgatja a fejecskéjét figyeli azt a pontot. Olykor heves gesztikulálásokba kezd , mindha mondani akarna valamit . Az érdeekesség az hogy pár éjszaka pár perc eltérésekkel ugyanabban az orában felkelt . Kaja ide éhség oda ha minden nap ez lenne akkor rá bolintanák de vagy 3 szor fordult elö. Hajnali fél hatkor már “kukorékolt” s olyan jó fél órán keresztül nyomta a nótát .Amugy még csöndes éjszaka , nappal szokott hisztizni olyankor a feleségem felhiv s kihangositja a telefont .és csodák modjára a sírás elmullik. Szerintem az anja kellene nagyobb megnyugvást nyutson nekie hisz én csak a nap 25% vagyok othon kivéve az éjszakát.

    • Szia,
      Gratulálok a kislányodhoz. Kisbaba korban sokszor látnak a gyerekek szellemeket, csak mivel nem tudják még elmondani, a felnőtteknek gyakran fel sem tűnik. Gyakran vannak velük az első hónapokban a születésük előtt elhunyt nagyszülők, rokonok. Attól, hogy esetlen mama már meghalt az unoka születése előtt, még kíváncsi a babára, tehát a szellemvilágból is többször átjön megnézni az unokát. Ha a babán nem láttok félelmet, akkor nincs miért aggódni, úgyis becsukódik a harmadik szeme (remélhetőleg 🙂 ) Hogy melyik szülő tudja a babát megnyugtatni, attól is függhet, hogy a lelke melyik szülőhöz áll közelebb? Melyik szülővel élt már le több boldog életet, persze különböző rokoni kapcsolatokban. Sokszor olyan szülőt választunk leszületés előtt, akit a szellemvilágban nem szeretünk annyira, és előre tudjuk, hogy nehéz lesz az ő gyerekének lenni – ez mindig a választott életfeladattól függ. A léleknek mit kell megtanulni a jelenlegi életben? Különben is, azt mondják, hogy a lányok nagyon apásak 🙂
      Szeretettel:
      Timi

    • Még annyit felejtettem el,hogy mikor a kislányom befejezte a mondandóját akkor a hideg rázta az egész testemet és libabőrös lettem.Mikor ezek enyhűltek elkezdtem zokogni.Nem tudom,hogy ez lényeges e.

  7. Kedves Timi!

    8.éve lesz,hogy ebben a családi házban lakunk. Nálunk már több alkalommal is járt látó mivel mikor kislányom újszülött volt éjjel kellős közepén vigasztalhatatlanul sírt és pár hónaposan is mindig egy helyre nézett.Kisfiam mikor megszületett akkor is hívtam látót mert nyugtalan volt nagyon.De most 3 éves és tegnap este egyszer csak megszólalt,hogy ( mutat a tévé felé) és mondja,hogy egy nagy piros szellemet látott. Kérdezgettem ma és azt mondja,hogy nagy és fél tőle többször látta. Egy verset elmondtam ami átküldi őt vagy őket?! ( ezt egy anyukának mondta egy látó,hogy hangosan fel kell olvasni) Szerinted ez elég volt? Én hiszek bennük de miért láthatott pirosat ??? Még egy érdekes eset volt. Nyáron kint voltunk a teraszon a lakásba senki nem volt és felkapcsolodott a konyhába a lámpa!! Kintről láttuk.Aztán le. Ez mi lehetett???? Köszönöm előre is a válaszod! Üdvözlettel:Hajni

    • Kedves Hajni!

      Sajnos a piros szellem legtöbb esetben gonosz szellemet, démont takar. Nem akarlak elkeseríteni, de én azt gondolom, hogy a házatokban egy átjáró van valahol, ezért hiába hívsz látókat, akik egy időre talán elküldik a szellemet, az átjárón keresztül újra előjön.
      Minél hamarabb hívj olyan embert, aki valóban nagy tapasztalattal rendelkezik, mert az átjárók becsukásához nem szokott elég lenni egy átlagos képességekkel rendelkező látó. Olyan esetről is hallottam, hogy a házból végül ki kellett költözni a családnak.
      Szeretettel:
      Timi

  8. Kedves Timi!
    Sokszor említed, hogy “hívjatok egy hozzáértőt..” De mondd, mégis az ember honnan tudhatja, hogy ki a hozzáértő és hol keresse azt? Ha valaki szélhámos, több rosszat tehet, mint jót. Hol érdemes keresni ezekhez a dolgokhoz valóban értő embert?
    (Még csak most tévedtem a blogodra, lehet találok erről is infót, akkor tárgytalan a kérdésem)
    Köszi,
    Momo

    • Kedves Momo!

      A blogomnak nem célja, hogy látókat ajánlgassak, bár a környezetemben valóban van néhány ember, akit nyugodt szívvel tudnék ajánlani, viszont erre nem is vagyok felhatalmazva. Én úgy gondolom, hogy ha valakinek pl. szellemet kell elküldeni és érdeklődik a környezetében, biztosan tud valamelyik ismerőse valakit, aki foglalkozik ilyennel és megbízható. Továbbá hiába ajánlok mondjuk Túrkevén egy nagyon jó látót, ha valaki éppen Sopronból ír nekem. Amúgy néhányszor előfordult már, hogy írtak nekem a blogomba és privát e-mail címre küldtem át olyan elérhetőséget, aki tud neki segíteni.
      Szeretettel:
      Timi

      • Szia! Én egy 14 éves lány vagyok, szeretném mevtudni hogy miért van az hogy éjszakánként hajnali 3 hajnali fél 4 fele megébredek mintha valaki lenne a szobámban de még sincs senki. És bogy nagymamáméknál miért van ha ott alszom akkor dédmamám lelkét (szellemét) látja az ikertesom 😞

        • Szia Viki,
          Azért ébredsz fel minden éjjel pont akkor, mert az a szellem halálának az időpontja, aki olyankor megjelenik. Írod, hogy a szobádban nincs senki – de sajnos ott van, csak nem látod. Valaki nem halt meg mostanában ebben az időpontban? Mert általában az ilyen szellem ismerős szokott lenni.
          A nagymamádéknál az ő anyukája szelleme még ott ragadhatott, azért látja a tesód. Valószínűleg nem ment át a szellemvilágba. Ha nem zavar senkit, akkor nem kell vele foglalkozni, csak ő is “szeretne ott lakni”.
          Szeretettel:
          Timi

  9. Kedves Timi!
    Gyermekkoromban többször is láttam egy pantomimenst az oviban de már természetesen nem látom. Nem tudom hogy ki vagy mi de valami zargat engem. Azóte elköltöztünk pécsre de az az érzésem van hogy követ mert az ajtó időnként zárva van de megzörren. Ilyenkor ha felteszek egy kérdést koppan zörren vagy leesik valami. Ez hosszú történet de ha igent mond történik mindig valami ha nemet mond akkor nem történik semmi. Olyan mint egy őrző. Pl.A hógolyó letért a normális pályájáról és nem talált el. Ez többször is előfordult.Volt hogy egy doboz a helyéről egyszercsak leesett. Éppen olvastam és gondolom azt akarta hogy figyeljek rá. Az lenne a kérdésem hogy ez az a szellem oviból és hogy ez valami személyes óvó szellem? Előre is köszönöm válaszod!

    • Kedves Zsófi,
      Nem valószínű, hogy ez ugyanaz a szellem, de ennek nincs is jelentősége. Nem gondolom, hogy a lakásban lévő szellem bántani akarna, hiszen nem viselkedik agresszíven – inkább csak kommunikálni akar. Persze, lehet jó szellem is, aki védeni akar téged, de szerintem kérdezd meg tőle te, hogy ki ő és mit akar, hiszen írod, hogy a kérdésekre “felel”. Tegyél fel neki eldöntendő kérdéseket és várd a válaszokat.
      Szeretettel:
      Timi

  10. 1971-ben születtem most is látom a szellemeket, néha vagy csak néha jönnek szürke ,fekete ,fehér ködember formák. A szürke gonosz az biztos a fekete nem tudom egyszer láttam átment a falon,. nem csinált semmit a fehér sétál egyszer lelökött egy riasztot a helyéröl. a szürke lebénit kiszivja az energiádat a fehér nem bánt.magam beszenteltem a házat amikor a szürke meg akart ölni, szerencsére azota a házba nem jön egy sem. máshol látom öket pl munkahelyen. a gyerekeim azt mondták hogy mikor nem voltam otthon akkor a macska megvadult maga alá piszkolt és retteget a macska társára nagyon haragudott fujt szét akarta marni, ez szentelés után volt egy évvel én nem voltam otthon mire hazamentem nem volt ott senki béke és nyugalom volt. Te honnan tudod mi van a szellemekkel látod? Rendes emberi alakban nem látni mint fényképeken szokott lenni nincs emberi testük emberi köd forma nincs arcuk nem tudni, hogy kik ök, csak néha érezni mint tudat alatt hogy mégis ki lehet ha ismerted tudod ha nem ismerted nem tudod.

    • Kedves Piroska!

      Azért csak ködszerű embereket látsz, mert a szellemeknek csak az asztrális testét látod. Rajtad múlik, hogy a tisztánlátó képességedet akarod-e fejleszteni, vagy “visszaadod”. Ez a te döntésed. Ha félelem van benned és nem is akarsz többet tudni róla, akkor szakember segítségével megszűntethető ez a képesség.
      Az én harmadik szemem is csak részlegesen van nyitva, de nem sokáig. Pár éven belül teljesen kinyílik és tisztánlátó leszek. Még nem jött el az ideje, de tudom, hogy megtaláltam az utamat.
      Kívánom neked, hogy találd meg te is és dönts érzéseid alapján.
      Szeretettel:
      Timi

  11. Szia! Azzal kell kezdenem hogy abszolút szkeptikus vagyok ezügyben. A sztori ott kezdődött hogy egy ismerősnèl laktam, ahol a beköltözèstől kezdve az akkor 3 èves kislány egy bácsit fedezett fel a szobámban. Ez nem nagyon mozgatott, azt gondoltam hogy kitalálta, fantáziál. A bizonyos bácsitól volt hogy fèlt, volt hogy játszani hívta. Idővel elköltöztem ès lett az ismeretsègben egy srác aki elsőre elèg furcsa volt az ilyen hókuszpókusz dolgaival, de idővel elfogadtam. Folyton stresszes voltam, ès fáradèkony. Egyik alkalommal amikor odajött hozzám azt mondta, hogy “ha rossz a társaság próbáld elküldeni”…. Persze ismèt őrültnek nèztem. Próbált meggyőzni hogy van velem valaki, aki miatt nem úgy mennek a dolgok ahogy szeretnèm, a folyamatos negatív dolgok, ès aki miatt fáradt vagyok folyton. Itt ismèt kinevettem. (Hozzá teszem mèg mindig szkeptikus vagyok) Mindezek után kb 2-3 hete 3 èves kisfiam elkezdett egy bácsiról beszèlni aki a teraszajtónál van. Eleinte nem foglalkoztam vele, de mivel egyre többet, naponta emlegette, elkezdte piszkálni a fantáziám. Kisfiam is mint barátom kislánya, hol megijed tőle, hol mondókát mond a teraszajtónál. Ha megkèrdezem hogy kinek mesèl akkor annyi a válasz hogy a bácsinak. Előfordult hogy mentünk el itthonról, ès berohant a szobába aztán elköszönt a ” bácsitól”. Összessègèbe vève ennyi lenne a sztorim. Gondoltam valaki itt tud valami választ adni!

    • Kedves Dávid!
      Szkeptikus vagy? Miért? Mit kellene még tenni a szellemnek, vagy a környezetednek, hogy ne légy szkeptikus? Egyszerűen egy férfi szelleme valahol, valamikor hozzád tapadt és úgy látom, baromi jól elvan veled. Hogyne lenne, hiszen szépen leszívja az energiádat.
      Azt gondolom, ne próbálkozz egyedül elküldeni, kérd egy látó segítségét, hiszen ez a szellem olyan jól érzi magát veled (vagy rajtad), hogy nem lesz egyszerű rábeszélni.
      Ha sikerül elküldeni és az életed visszatér a régi kerékvágásba és már a kisfiad sem látja a bácsit, akkor sem fogsz még hinni a szellemekben? Kíváncsi vagyok.
      Szeretettel:
      Timi

  12. Szia Kedves Timea,
    Nov. végétöl, hivatalosan dec.1-jétöl lakunk 1 sorhàzban. Nagyon örültünk neki, van kis kert hozzà. Akik itt éltek 26 évig, jo emberek, a nö sokat imàdkozott ami engem megnyugtatott. Mikor itt voltunk làtogatoban, mondtam is neki milyen nyugalom tölt el itt.
    Ma reggel történt elöször, hogy a kis 3 évesünk 1 bàcsit làtott, fekete ruhàban a hàloszoba ablaka+függöny mellett. Azt mondta rossz bàcsi és öt nézi. nem ismerte, kérdeztem töle. Ettöl 1 kicsit megijedtem, pedig nem vagyok ezek a dolgok ellen.
    Velünk alszik, mert éjjel àtjön, miota 1szer hosszabb ideig beteg volt még a màsik lakàsban.
    Gondoltam màr hàzszentelésre, de nem tudom az mennyire segitene.
    Elöre is köszönöm
    üdvözlettel Viola

    • Kedves Viola,
      A ti esetetekben a házszentelés annyit ér, mint halottnak a csók. Valószínűleg egy házhoz kötött szellem van nálatok, aki negatív energiákat hordoz, tehát nem jó szellem. A kicsi azért tudja ezt, mert érzi a lelke.
      Szerintem hívjatok egy látót aki elküldi a szellemet, addig pedig a kicsit engedjétek veletek aludni.
      Szeretettel:
      Timi

  13. Érdekes…anyával beszéltem és elvileg 10-11 éves koromig volt egy “barátom”…elvileg Tominak hívtam..most 16 vagyok…A Hugommal is voltak érdekességek,2 éves korában éjjel felkelt,nézett meredten majd a sarokba mutatott és ezt mondta “néni” felkiáltva..nem kell mondanom hogy anyával beszélgetés közben meghűlt bennünk a vér….felkapcsoltuk a villanyt,nem volt ott senki/semmi és a húgom,Lili vissza is feküdt.Most 8 éves.2010-ben anya barátnője öngyilkos lett (Isten nyugosztalja!) és anya mondta hogy pár napra rá,van egy ilyen dísz,amit bele kell dugni a virágföldbe és..dísz 😀 olyan 15centi mélyre volt bele dugva,és “kirepült” a cserépből a szoba közepére,anya annyira megrémült mint még talán soha….Illetve abban az évben nagyon sokszor hallottunk(mindannyian!!) lépteket éjszakánként,illetve volt hogy néha mintha anya barátnője,aki nagyon közel állt hozzánk,mintha néha hallottuk volna…. ilyesztő volt mindig…az utóbbi 4 évben nyugalom van.

  14. Kedves Timi!

    Először is szeretnék gratulálni a blogodhoz, nagyon jó olvasmány! Remélem fog még bővülni. 🙂
    Szinte mindegyik témához tudnék saját élményt/tapasztalatot írni, annyi mindent történt már velem, és történik folyamatosan. Néha furcsa, néha csak érdekes, néha viszont iszonyatosan ijesztő… Jó volt olvasni, hogy nem vagyok egyedül, nem csak nekem “gurult el a gyógyszerem”. 😀
    Egy kérdésem lenne hozzád. Én csak alkalmanként látok/hallok/érzek/tapasztalok “nemlétező” dolgokat. A másfél éves kislányom viszont látja a szellemeket. Lakik nálunk egy “bácsi”, aki mindig csak alszik (Szerintem én ugyanezt láttam 2x, de akkor közlekedett). Ilyen létezik? Mi az hogy mindig alszik? Ez nekem annyira furcsa, ilyenről még nem hallottam. Lehet, hogy itt meghalt valaki, és úgymaradt a lelke fekve? Ilyen lehetséges? Van egy “néni” is, aki játszik a kislányommal, és simogatja a fejét! Ezt a gyerek mondja, ő látja/érzi! 7hónaposan egy konkrét résbe suttogott, hogy “Te te te!” és “Hééé te!” amit tőlünk sose hallott. Tudnám sorolni a történéseket…

    • Kedves Adél,
      Örülök, hogy tetszik a blog, vagyunk még rajtad kívül páran, aki nem százas 🙂 Igen, létezik, hogy a bácsi mindig “alszik”. Igazából a szellem szempontjából lényegtelen, hogy fekvő, ülő, vagy álló pozícióban van, nincs jelentősége. A lelke nem marad fekve 🙂 Ha a kislányt nem zavarják a szellemek, az jó, de ha elkezd félni, akkor hívni kell szakembert, aki elküldi őket.
      Szeretettel:
      Timi

  15. Szia! Engem érdekelne, hogy a 11 hónapos kislányom elképzelhető, hogy szellemet lát?! Volt párom báttya kb egy hete meghalt és kislányom azóta nem hajlandó a szobájában elaludni még napközben sem! Csak ordít! Egészen addig amíg ki nem veszem a kiságyból! Utána meg olyan erősen csimpaszkodik rajtam, h ha akarnám se tudnám letenni! Ilyen a srác halála előtt nem volt! Lehetséges, hogy ő bántja a kislányom? Mit tudok tenni?

    • Kedves Kitti,
      Igen, elképzelhető, hogy őt látja a kislány. Nem biztos, hogy bántja, de ha bármilyen szellem félelmet kelt a kisgyerekben, azt komolyan kell venni. Lehet, hogy csak a külseje ijesztő, bár nem csinál semmit. A szellemek nem mindig normál emberi alakban jelennek meg.
      A lényeg, hogy ha a kisgyermek számára félelmet kelt a szellem, minden esetben el kell küldetni. Én nem javasolnám, hogy laikusként te küldd el, inkább hívj szakembert.
      Szeretettel:
      Timi

  16. Szia!
    Kisfiam nemreg mult 1 eves, es honapok ota kuzdunk az ejszakai alvassal. Amikor kisebb volt gond nelkul vegig aludta az ejszakat, viszont par honapja vagy csak siman sokszor kel sirva, ilyenkor cumival meg tudom nyugtatni altalaban de az ebredesek szama igy is jelentos. Vagy ugy sir, hogy szabalyosan orditva, mintha nem tudna magarol. Nem lenne tudatanal. Ilyenkor ul az agyaban az egyik sarokban, csak nehezen tudom kivenni, mert nem engedi. Miutan sikerult akkor is folyamatosan tol el magatol, aztan egyik pillanatrol a masikra mintha semmi nem tortent volna, vagy alszik tovabb a vallamon, vagy elkezd csacsogni. Mar ott tartunk, hogy velem alszik de igy is sokszor elofordul. Ha a durvabbik verzio fordul elo akkor mindig ejfel korul jelentkezik. Mar gondoltam hasfajasra, fogzasra, alvaszavarra. De nekem megis olyanom erzesem van, hogy a parom elhunyt nagymamaja (aki itt elt a hazban, es kb 10 eve itt is halt meg) nem hagyja. Napkozben nem tapasztalok ehhez hasonlo dolgokat. Szerinted ha az elmeletem lehetseges akkor milyen megoldas lenne a leghatasosabb? Valaszod elore is koszonom!

    • Kedves Szandra,
      Ilyen korú babáknál a fogzás miatt is előfordulhat alvásprobléma, viszont ha minden éjjel ugyanabban az időpontban jelentkezik, az valóban szellem miatt is lehet. A nagymama éjfél körül halt meg? Sokszor a halál időpontjában jelennek meg – bár lehet, hogy ő el sem ment, házhoz kötött szellemként él veletek.
      Mivel félelmet kelt a kicsiben, mindenképpen szakembert kellene hívni, aki elküldi. a sikeres volt, megszűnik ez a probléma.
      Szeretettel:
      Timi

  17. Szia!

    Nekem van egy 3 éves kislányom. Szeptember végére vártuk a kistestvérét(kisfiút), aki sajnos nem érkezett meg 🙁 terhességem 36.hetében elhunyt. kb 2 hete, pár alkalommal (2-3) említette hogy az új szobájában szellemet látott. Azt hittem tréfál, majd pár napra rá újra felhozta, aztán megint semmi. Ma kiszaladt a szobájából és mondta hogy ott van, úgy gondoltam tarangál. Aztán fürdés után amikor a nappaliba pizsamába öltöztettem, megkérdezte tőlem hogy látom én is? kérdeztem tőle hogy kit? mondta hogy a szellemet,és lemutatott a földre, hogy ott van. Karaktert nem említett. Annyit kérdeztem hogy kicsi vagy nagy? Azt válaszolta kicsi, van haja, szeme. Nem is mertem aztán semmit kérdezni tőle, hátha elfelejti. Bevallom kicsit megijedtem. Lehetséges hogy a meg nem született testvérét láthatja? Válaszodat előre is köszönöm!

    • Kedves Gabi,
      Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted a babát… Minél hosszabb ideig hordod a szíved alatt, annál nagyobb a fájdalom…Valami oknál fogva ez a kisfiú visszafordult. Sokszor előfordul, hogy a fiatal lélek megijed a rá váró életfeladattól és visszafordul. Azonban nincs szerencséje, mert a szellemvilágban a lelki vezetője úgysem hagyja békén addig, míg nem vállalja a földi életet. Ilyen esetekben legtöbbször ugyanoda fog leszületni, ahonnan már egyszer “megfutamodott”.
      És…igen, a kislányod láthatja a meg nem született testvérének a szellemét. A lelki vezetője visszaküldte őt (a test halála után), hogy menj, nézzél szét, ismerkedj és ne félj újból leszületni, mert jó dolgod lesz.
      Kívánom neked, hogy ez a baba visszajöjjön hozzátok.
      Szeretettel:
      Timi

  18. Szia!
    Nekem 22 hónapos fiam van aki éjszaka nagyon rosszul alszik .Felébred és olyan mintha valakivel beszélgetne,de ő még nem beszél csak babanyelven.Nevetgél hangosan.De olyat is csinál h hasra fekszik az orrát rányomja az ágyra és így gügyög és nem tudom megfordítani mert nem engedi,mintha félne megfordulni..Szinte huzamosan minden éjjel ,egy egy éjjel van h nem ébred fel.Egyszerűen nem tudok mire gondolni h miért csinálja ezt.Én utána olvastam ,de nem érzékelek semmi szellemszerű jelenséget. Már nagyon ki vagyok bukva mert így én sem alszom, mert egy szobában alszunk.Előre is köszönöm válaszod.Niki

    • Szia Niki,

      Attól, hogy te nem érzel szellemszerű jelenséget, nem jelenti, hogy nincs is szellem nálatok. A legtöbb lakásban van szellem (akár folyamatosan, vagy időnként), de a legtöbb ember nem érzékeli őket. Szemben a kisfiaddal, aki lát egy szellemet, aki ott van vele. Szerintem nem fél tőle, mert akkor sírna, véleményem szerint csak játszanak. Lehet, hogy egy elhunyt nagyszülő.
      Ha szerencsétek van, ez a szellem továbbáll egy idő után, de ha még hónapok múlva is ott lesz, valakivel küldessétek el, hiszen nem tudhatjuk, hogy jó szándékú-e, ki ő, vagy mit akar. Lehet gonoszabb lélek is, aki esetleg felveszi egy kisgyerek alakját, csak azért, hogy a picit tudja befolyásolni.
      Az én kislányomnak is volt 2 éves kora körül egy játszópajtása, akit ő Tomnak hívott. Mivel nem nagyon tudott még beszélni, annyi derült csak ki, hogy a Tom sokszor ott van nála és egy nagyfiú. Azonban egy idő után a kislányom nem akart vele lenni és gyakran nem ment be a szobába, mert “Tom ott van az ágyon.”-“De mit csinál? Fekszik?” – “Nem” – “Áll?” – “Nem” – “Ül?”-“Nem” – Hát, Tom lebegett az ágyunk fölött a sarokban, csak ezt a szót a kislányom még nem ismerte.
      Végül nem kellett elküldeni, mert a kislány nem félt tőle, nem foglalkozott vele, ezért továbbállt.
      Majd látod, mit kell tenned – de hosszú távon nem jó, hogy ott van.
      Szeretettel:
      Timi

  19. Hello, a fiam 3 eves, a ferjemmel es velem alszik, az agyunk egyik oldala teljesen a fal mellett van , hogy ne essen le es az egyik sarka az agynak a falnal sarkot zar, namost ott a sarokban a fiam nem hajlando fekudni, sir, mert fel, azt mondja hogy egy nagy bogar van ott,katicabogar vagy pok, e kettot mondja mindig, valoszinuleg nem tudja beazonositani,mert meg nem ismeri a szavakat elegge, aki bantani akarja, megenni minket, mi sem fekhetunk az agy sarokba eso reszere, mit tegyek? ejszaka (nem mindig)felebred es sir, hogy megeszi es bantani akarja a bogar… hiszem hogy nem kepzeli, de nem hallottam meg szellem bogarrol? lehet ilyesmi? nappal sem hajlando oda fekudni, akkor is latja, de csak ennyi , mas nem tortent. Koszonom a segitseget

    • Szia,

      Igen, lehet szellem bogár alakban is, csak őt nem feltétlenül szellemnek hívjuk. A szellemek, vagyis entitások nem csak emberi alakban láthatóak. Sokszor állati alakokban is láthatunk olyan entitást, ami átjön az asztrálsíkról. Az is gyakori, hogy egyes entitások a sarokban érzik jól magukat, tehát teljesen hihető.
      Mivel a kisfiad még nagyon kicsi, lehet, hogy évekig nem csukódik a 3. szeme. Én a helyetekben hívnék valakit, aki megtisztítja a lakást és elküldi a szellemet.
      A legtöbb esetben a kicsi pár hónap múlva már nem is fog erre a rossz élményre emlékezni, törlődik a memóriájából.
      Szeretettel:
      Timi

  20. Szia!
    Nekemvan egy 26 hónapos kislányom aki tegnap mondta,hogy gonosz szellem van a szobájába. Ma délben már nem volt hajlandó egyedül aludni a szobában, mikor kijöttem szinte sikitva sírt. Mi lehet ez? És miért gonosz a szellem? Mit akar tőlünk? Tud nekünk ártani?

    • Kedves Anita!

      Nagyon érdekes, hogy a kislányod nagyon pici és tudja, hogy szellem van nála és még beazonosítani is tudja. Még megvan a tudása, amit a szellemvilágból hozott. Higgyél neki és mielőbb hívjatok szakembert, aki elküldi a szellemet – szerintem itt már a tértisztítás nem segít. És igen, sajnos tud ártani. Elromolhatnak berendezések, gépek, fejetekre eshet valami, stb.
      Szeretettel:
      Timi

    • Szia,

      Nem tudom, ezt miből szűrted le…Természetesen van újjászületés és a szellem új testbe lép, de ameddig egy lélek a halála után itt marad a földi síkon és nem akar, vagy nem tud átmenni a szellemvilágba, addig természetesen nem tud újra leszületni.
      Szeretettel:
      Timi

  21. Szia!Az én lányom 4 éves ,és most halt meg a papa 1 hónapja akkor kezdődött az egész.A papa szombaton meghalt(nem tudom van e összefüggés) és a gyerek másnap már félt bemenni helyiségekbe(Wc,fürdő,háló)mindenhová kisérgetni kell.Azt mondta hogy egy fehér szellemet látott a szobája ablakába aki nézte.Azóta mindig megkér nappal is hogy menjek be vele játékért stb. és olykor a sötételőt is el kell húznom nehogy be nézzen megint a szellem. Azt mondta többet nem látta csak akkor egyszer,és nem volt neki ismerős se.Ha szóba kerül a sztorin nem változtat és már én is elhiszem.Amit viszont még senkinek se mondtam ,hogy kb. visszaemlékszek és én is akkortájt láttam egy elsuhanást a lakásba egy fehéres áttetsző alak volt de csak egy pillanatra és eddig nem is tulajdonitottam neki jelentőséget .Ez egyszeri élmény volt mind kettőnk számára ,azóta nem történt semmi.Mi lehetett csak a képzeletünk?De a gyereket még most is kisérgetem kell mert a félelem még benne van.

    • Szia Éva!
      Valószínűleg a nagypapa szelleme jelent meg. Mivel egyszeri alkalom volt, csak elköszönni jött és már átment a szellemvilágba. Mivel a kislányod még nagyon kicsi, később erre nem is fog emlékezni. Most még friss az emlék, így kísérgesd, míg meg nem nyugszik.
      Szeretettel:
      Timi

  22. Hali! Igen erdekesnek talalom ezt ! 🙂 nekem a hugom szokott jatszani sokat egyedul es szoktam hallani hogy sokat beszelget egyedul ..amikor meg oda megyek es megkerdezem hogy kivel beszel akkor gyorsan ra vagja hogy senkivel …. amugy a hugom 5 eves … en meg 14 de estenket szoktam hallani ahogy a ruhas szelrenynel elkezdenek kopogni aztan mondjuk az iroasztalomrol hallom mintha egy vas golyo gorulna at es onnan folytatodik a kopogtatas …. ez mit jelent ?

    • Szia Eszter,

      A húgodnak még nem csukódott be a 3. szeme. Azért nem mondja, kivel játszik, nehogy bolondnak nézzétek. Amúgy tök jó, hogy nem fél. Valószínű átjáró van a ruhásszekrényben, amit viszont érdemes lenne szakemberrel bezáratni, nehogy rossz lelkek átjöjjenek.
      Szeretettel:
      Timi

  23. Szia! Az én kisfiam már 9 éves elmult. Minden éjjel álmában adott időben (23:15)-kor elkezd nyöszörögni,sirdogálni,reszketni. Egyszer ncsak nyitott szemmel, álmában kimenekül a szobájából. Ez pici kora óta jellemző, de egyre durvább. Szeretném a véleményedet kikérni a dologról….. Köszönöm előre.

    • Kedves Tamás!

      Ez olyankor szokott lenni, amikor olyan szellem zaklatja a kisfiút, aki abban az időpontban halt meg. Lehet, hogy csak kapcsolatba akar lépni vele, lehet, hogy nem is tudja, hogy halott, de mindenképpen hívjatok szakembert, aki elküldi.
      Szeretettel:
      Timi

  24. Szia. Nagyon tanácstalan vagyok. Vannak olyan napok h mozog a szekrénybe a pohár mielott hozza ernek..es hogy a tányérba lerakom a villát es kiesik a tányérból..s olyan napok is vannak h egyaltalan nem tortenik semmi. Es amikor sötétbe kint vagyok akkor a kutyánk nagyon forgassa körülöttem a fejet..mit tudjak csinalni?

    • Kedves Zsuzsa!

      Lehet, hogy szellem van hozzád tapadva. Ne ijedj meg, először próbálj beszélni vele és határozottan elküldeni. Ha szerencséd van, továbbáll. Ha nincs, akkor kérj segítséget egy hozzáértőtől, mert elszívhatja az energiádat, meg is betegíthet.
      Szeretettel:
      Timi

  25. Szia.nagyobbik fiam 8eves,nemreg egy reggel azt mondta,ejszaka mikor felebredt,szellemet latott.egesz alakos,feherszerü valakit latott,az ágyon állt.nem szokott füllenteni,azonban én szkeptikus vok.

  26. Szia! Sajnos anyukam fel eve hogy meghalt. 🙁 kisfiam aki mar 4 eves latott sokszor kiborulva e miatt. Megkredezte mi a bajom es azt feleltem neki h hianyzik a mama mert el koltozott az egbe. Setaltunk az utcan es tobb alkalommal is mondta h latja a mamajat fennt az egben. Latta a laksban is azt mondta meset szokott neki olvasni. Kerdeztem hol de arra mar nem valaszolt. Szerinted ezt kepzeli vagy valos?

    • Szia Betti!

      Persze, jó a kicsik fantáziája, szerintem ez nem képzelődés. Valóban láthatja a mamája szellemét, csak nem nagyon foglalkozik vele, mivel ez neki természetes. Szerintem nem is érti, miért kérdezgeted, ezért nem válaszol. A legtöbb kisgyereknek 7 éves kora körül csukódik be a harmadik szeme.

      Szeretettel:
      Timi

  27. Szia!
    A tegnapi nap folyamán egy könyvből kiesett nagymamám fényképe, a kisfiam, aki 3 és fél éves, azt mondta, hogy “Őt, szoktam látni!” Kérdeztem tőle, hogy hol? Azt válaszolta, hogy mamáéknál az udvaron szokott nekem segíteni kerékpározni. Kérdeztem, hogy itthon nem szoktad látni, azt válaszolta, nem, csak mamáéknál. Kérdezgettem, hogy akit lát sovány, kövér, és mindent jól mondott, ahogy nagymamám kinézett. Nem tudom eldönteni, hogy fantáziál, vagy tényleg nagymamámmal találkozik anyukáméknál?

    • Szia Andi!

      Valószínűleg a pici nem fantáziál, teljesen természetes az ő korában, hogy látja az elhunyt rokonokat. Szerencse, hogy ő is természetesen fogja fel, nem fél tőle. Valószínűleg a nagymamád a kisfiad nagyszüleinél “él”, helyhez kötött szellemként. Ahogy a kisfiú leírásából is láthatod, hogy nem fantáziál, hiszen tényszerű leírást ad róla.

      Szeretettel:
      Timi

  28. szia a kis lányom hetekóta fél olyan értelemben h. fél egyedül a szobában maradni egyedül fürdeni ö most elsős ezzekel eddig nem volt probléma és ma el mondta h. este fel ébret és egy barna göndörhajú valakit látott a szoba ajtonál aki 3-dik alkalommal láttot nem szólt hozzá de ő félt így be bujt a paplan alá egy szobában alszunk. Ez is szellem vagy létezik olyan h. egy élő rossz szándékú ember?

    • Szia,

      Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. A kislányod természetesen szellemet látott nálatok. Az utolsó mondatodat nem is igazán értem – olyan nem lehetséges, hogy egy élő ember bemegy hozzátok (észrevétlenül, többször is) és megáll az ajtóban a gyereket ijesztgetni. Tudom én, sokan annyira nem hisznek a szellemekben, hogy próbálnak valamilyen “hihető” dolgot bemagyarázni maguknak. Szerintem a szellem hihetőbb mint egy idegen ember a lakásban :). Azt javaslom neked, hogy hívjatok szakembert, aki megtisztítja a lakást. A kislányt pedig fektessétek minél közelebb magatokhoz – idővel már nem fog félni.
      Szeretettel:
      Timi

  29. Sziasztok.

    Hol is kezdjem.az en gyermekem is szellemet észlel a folyoson mondta hogy a bàcsi ott van.nàllunk fulladàsis roham volt alig birtuk megmenteni igen viszont azt mondtak kruppos de minden eredménye jo.kezdünk nagyon aggódni.àlmos nem tud aludni jól fél.mondta h bejött a bàcsi a szobàba..kérdezzük de csak annyit mond hogy fél tölle de hogy hol van pontosan azt nem mutatja meg.

    • Szia,

      Teljesen biztos, hogy a pici látja azt a szellemet és teljesen természetes, hogy fél tőle. Én azt javaslom neked, hogy a következő hetekben engedjétek a ti szobátokban aludni, míg nem nyugszik meg. Azért nem tudja megmutatni, merre van, mert hol itt látja, hol ott – valószínűleg egy helyhez kötött szellem, akit zavar, hogy ti is ott laktok. A legtöbb esetben senkit nem zavar a helyhez kötött szellem, de jelen esetben sajnos nem ez a helyzet. A köhögési rohamok is elmúlnak, de mindenképpen hívjatok valakit, aki ért hozzá, hogy hogyan kell szellemet elküldeni és megtisztítani a teret.

      Szeretettel:
      Timi

  30. ez nagyon érdekes mert az én gyerekem nem köhög nem fulladozik hanem egyszerüen nyugtalan forgolódik egész éjjel.

    • Szia,

      Ahogy írtam is, a fulladásos tünetek csak a durvább esetekben fordulnak elő, természetesen nem minden gyereknél. Az sem túl jó, ha a kicsi forgolódik és nyugtalan éjszaka, mert ennek szintén oka lehet. Lehet, hogy szellem van a szobában, vagy az álmaiba belép valaki, aki miatt rémálmai vannak, de álmodhat előző életeiből is negatív dolgokat és előfordulhat az is, hogy éjjelente a lélek kilép az asztrális síkra. Ezek közül bármelyik okozhat rossz, nyugtalan alvást. Nektek legjobb lenne, ha valaki csinálna egy tértisztítást.
      Szeretettel:
      Timi

      • Sziasztok!
        Elnézést, nem tudom, hogy jó helyen járok-e 🙂 csak nekem is van hasonló gondom. A kisfiam 3 és fél éves, és kb 3 hete megkérdezte anyósoméknál az egyik szobában, hogy a bácsi miért van itt? mindenki egyből erre gondolt és megkérdeztük hol van a bácsi? – a szekrény mellett áll nem csinos a haja ( így hívja ha meg van fésülve) és piszkos a ruhája, megkérdeztük mit csinál, erre azt válaszolta, hogy törli a polcot.
        Megdöbbentünk mert rendszeresen jár a Mamához, és eddig sosem látott semmit. Karácsonykor összegyűlt a család, előtte megkérdezte, hogy a bácsi elment-e, mondtuk neki hogy már biztosan igen, de amikor bementünk a lakásba az említett szobába nem volt hajlandó bemenni, mert azt mondta hogy a bácsi még ott van, és ezt sugallta a viselkedése és a testbeszéde is. Egyébként nem fél, csak ebbe a szobába nem hajlandó bemenni. Itthon időről időre megkérdezi, hogy a mamáéknál mit keres a bácsi? eltévedt? és ,hogy elment-e már.
        Anyósom ma megy látóhoz ,hogy jó ötlet-e nem tudom.

        • Kedves Klementina!
          Látó segítsége nélkül is egyértelmű, hogy a kisfiad még látja a szellemeket. Látta ő már korábban is, csak még kicsi volt ahhoz, hogy ezeket az “élményeket” szavakba öntse. Most még nem tudni, de legtöbb esetben 7 éves koruk körül bezáródik a harmadik szemük a gyerekeknek. A kicsi igazat mond, higgyétek el, hogy tényleg látja a szellemet. Én azt javaslom, hogy fogadjátok ezt természetesen, nyugodtan beszéltessétek kérdezzetek tőle. Nem kell megijednetek – azt is mondhatnám, hogy ez természetes dolog.
          Szeretettel:
          Timi

          • Szia Timi 🙂
            20 éves vagyok teljes mértékben hiszek a szellemékben és minden spirituális dolgokban engem egy dolog zavar a házunkban a szobámba folt fel ravatalozva dedim aki nem volt valami kedves ember 🙂 és a szobámba minden este mióta meg h állt úgy érzem hogy valaki van ott szorongás fej fajas éjjeli fent maradás, és az egyik éjjel mentem a mosdóba és van az az elektromos illatosító ami minden másod percre pruszigot ki kapcsoltam és úgyis picit még ijedtem de aztán ki vettem az elemet el múlt mentem be és egy hideg Széll csapot valón és nem tudom miért a másik meg hogy előre meg érzek mindet miért van az nem tudom és csak a rosszat sajnos 🙁 és ahogy növők egyre erősebb én és az azóta van mióta láttam nagymama szellemét! !!
            Válaszod előre is köszönöm

          • Kedves Csilla!
            Mindegy, hogy melyik szobában volt a ravatal, mert a házban lévő szellem úgysem egy helyben van legtöbbször, hanem mozog egyik helyiségből a másikba. Gyakran szoktam mondani, hogy nem baj, ha valamelyik rokon szelleme velünk van, de ez csak akkor igaz, ha jó a szellem. Viszont a leírásod alapján a dédid szelleme sok negatív, gonosz energiát hordoz, tehát mindenképpen keress valakit, aki átküldi Őt a szellemvilágba – utána meg fognak szűnni ezek a zavaró körülmények.
            Szeretettel:
            Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .