Blogról

Kedves Látogató!

Nem véletlenül keveredtél erre az oldalra – véletlenek nincsenek 🙂

Nagyon sokan érzékeljük a szellemvilágot, még akkor is, ha nincsenek látó képességeink. Sajnos a szellemek létezésében való hit napjainkban  még tabutéma – ha úgy gondoljuk, hogy szellemmel találkoztunk, inkább nem is mondjuk senkinek, nehogy bolondnak gondoljanak minket. Engem viszont nem érdekel, hogy ki mit gondol rólam 🙂

A blog nem azért készült, hogy én bárkinek is bizonygassam a szellemek létezését. Nem célom senkit meggyőzni, nem pazarlom ilyesmire az időmet. Akik folyamatosan olvassák a blogot (egyre többen), vagy aki ide “téved”, azoknak már nem az a kérdés, hogy léteznek-e szellemek. Ők azért vannak itt, hogy megosszák az élményeiket, elmondják a kérdéseiket és szembenézzenek a félelmeikkel. Igazából nem is az a lényeg szerintem, hogy én mit válaszolok, hiszen akit érdekel a szellemvilág, szívesen olvassa mások történeteit.

Ha pedig csak csak egyszerűen érdekel a téma, akkor is szeretettel látlak a blogomon.

Szeretettel:

Timi

224 hozzászólás a(z) “Blogról” bejegyzéshez

  1. … És ami lemaradt még, hogy amikor olvastam, hogy mit műveltek azzal a fiatal lánnyal Battonyán, bevillantak a képek, láttam magam előtt a leírottakat. Egy dolgot nem tudtam hova tenni, ezért is mentem el a házhoz. Felakasztották ájulásig a lányt egy gerendára. Ezt a gerendát látni akartam. Ez a gerenda az udvaron volt!!!! Ahova 3 szomszéd ablaka is odalát és ez egy saroktelek, ahova 2 utcáròl is tökéletesen belátni! Nem egy eldugott hely! Amikor én ott voltam, láttam hogy lesnek engem a szomszédok! Akkor éppen évekig senki nem látott semmit?
    2 hòfehér galamb sertepertélt körülöttem és ez volt az utca neve is.
    Gyertyát gyújtottam és elmondtam háromszor: feltétel nélküli szeretettel nyertes nyertes alapon.
    Ennyit szerettem volna még elmondani. Köszönöm!

  2. Kedves Tímea!
    Battonyán 5évvel ezelőtt történt egy szörnyű gyilkosság. Erről én akkoriban nem tudtam, pedig nagy port kavart. Most is hevesen dobog a szívem és hányingerem van, hogy erről írok. Egy ismerősöm beszélt erről nekem kb 6 hònapja. 2 férfi és egy nő halálra kínoztak egy fiatal lányt, éveken át “fogva” tartva. Amikor ezt megtudtam, bűntudatom volt (el sem tudom képzelni miért) se éjjelem se nappalom… Elmentem a házhoz ahol ez történt. 3 és fél òra autò ùtra lakom Battonyátòl. Egy olyan helyen van ez a ház, ahol szinte pár méterre laknak a szomszédok, lakott terület, nincs kerítés, teljesen belátni átlàtni… Hogy történhetett és hogy nem vette észre senki ezt több éven keresztül? Az az érzésem van, hogy van ott még holttest és hogy nem ül mindenki börtönben. Be akartam menni a börtönbe is, látni akartam ezt a 3 embert. De ezt a családom nem engedte. Sosem voltam látònőnél, nem is volt rá szükségem, de emiatt el kellett menjek. Szinte megbetegedtem.. Nagyon féltem éjjelente, rettegtem, zokogtam. Ez hònapokig tartott. Minden napom ezzel telt el… A látònő azt mondta igazak a megérzéseim, de ne a mùlttal, hanem a jövővel foglalkozzak… De nem tudom mit akart ezzel mondani. Az egyik férfi és női tettesnek volt 1 gyereke aki akkor 13 éves volt és végignézte az egészet. Ő értesítette a rendőrsèget, különben sosem derül ki ez a szörnyűség. És ha kiszámoljuk 13+ 5 év (amikor ez történt) most lett 18 éves a lány. 18 évesen örökli a házat. Azt hiszem ez a kulcs, hogy miért pont most kellett erről tudomást “kapnom”. Tudod mit kérdeztem mèg a látònőt? Ez a làny pont ilyen lesz mint a szülei? Könnybe lábadt szemmel bòlintott a làtònő, hogy igen! Aki abba a házba kerül, annak a Jò Isten irgalmazzon!
    Mi lehet a szerepem? Miért visel meg ennyire? Sok szörnyű gyilkosságròl hall az ember, de ez más, mintha “valami” akarna tőlem valamit.. Ùgy érzem egyedül sosem fejtem meg…
    Mit gondolsz?
    Előre is köszönöm!

    • Szia,
      Én arra gondolok hogy a halott lány általad akar üzenni valamit a gyilkossággal kapcsolatban. Hogy miért pont téged talált meg, azt nem tudom, de volt egy ismerősöm, akinél ugyanilyen megmagyarázhatatlan módon történt hasonló eset, míg végül kiderült, hogy mégis volt kapcsolata a szellemmel.
      Én próbálkoznék egy másik látónál is – több szem többet lát. De amit leírtál, valóban létezik. Van olyan ház, ahol olyan átjáró van a gonosz lelkeknek amit még szakemberek sem tudnak bezárni valamilyen gonosz erő miatt és valóban, abból a házból menni kell, mert nem lesz változás.
      Bár, ha jobban belegondolok, lehet, hogy a helyedben nem erőltetném ezt a “nyomozást”. Magadnak fogsz ártani, hiszen előbb-utóbb te is útjában leszel a démonnak.
      Szeretettel:
      Timi

      • Lehet, hogy buta kèrdés, de a démonok irányítják az ott lakò embereket? Ha egy démonnak “útjàban” vagyok, akkor mit tud tenni velem? Mivel tudnék védekezni? Ezt érzem?

        • Szia,
          Buta kérdés nincsen, csak fel nem tett kérdés 🙂
          Ha a lakásban démon tartózkodik, mindenképpen el kell küldeni (bár ez sok szakember számára is nehézséget okoz), mivel a démonok nem csak fizikálisan tudják bántani a lakásban élőket, hanem egyes esetekben teljesen át tudják venni az uralmat az ego felett, vagyis képesek beköltözni a testbe. Bár ez nagyon ritka, de nem lehetetlen. Védekezni ne is próbálj ellenük, túl erősek hozzád képest. Ha démoni erőket tapasztalsz a lakásban, minél hamarabb hívj olyan szakembert, aki valóban hozzáértő.
          Mit tud veled tenni? A gonoszságuk határtalan. Ne úgy képzeld el, hogy megüt, vagy ilyesmi…Éppen elég, ha beragad az ajtó, miközben tusolsz, vagy véletlenül a fejedre esik egy lámpa, vagy rádborul egy szekrény felső része, stb. Okozhatnak rémálmokat is, hiszen az almokba is be tudnak lépni. Persze nem kell rögtön démonra gondolni – lehet, hogy csak egy ártatlan kopogó szellem van nálatok – de mivel ezt nem lehet tudni, mindenképpen el kell küldeni, ha zavarja az ott élőket.
          Szeretettel:
          Timi

  3. Kedves Timi!

    A feleségem gyermekkorában alvajáró volt de ő emlékszik rá hogy azért ment mert egy férfi hívogatta álmában. Mindenki félt tőle otthon. Most már kettő éve nálam lakik az én otthonomban, másfél évig nem történt semmi hasonló eset, azonban pár hónapja mondja hogy hangokat hall. Volt amikor úgy hallotta hogy kiabálnak neki a kapuban de amikor kinézett senki sem volt ott. Máskor egy hang azt mondta neki hogy “szeretlek”, ekkor én is otthon voltam de én semmit sem hallottam. Ő viszont azt hitte hogy én mondtam és láttam rajta hogy nagyon meglepte az hogy én letagadtam. Azt mondta hogy nagyon tisztán,rendes normál hangerővel hallja ezeket. A legutolsó időkben pedig szuszogást hallott amikor én éjjel dolgozni voltam de nem a kisbaba volt mert pont az ellenkező oldalról hallotta, végül pedig valaki vagy valami határozottan megfogta a combját. A kisbaba 8 hónapos, néha rosszul alszik és olyankor valami más okból általában mi is. Szinte minden nap van hogy nyűgös látszólag minden ok nélkül. Persze most jön a foga, lehet az is. Viszont amikor csavarogni indulunk akkor jókedvű, ha onnan tovább indulunk akkor is jókedvű viszont ha hazafelé indulunk akkor legtöbbször végig orditja az utat. Kocsiban is szeretett utazni korábban, nemrég vettünk egy saját autót és mintha utálna benne lenni. Abban is végig ordítja az utat. Korábban más kocsijában nem volt ilyen.

    Szerintem semmi köze hozzá ennek a dolognak de egy érintést én magam is átéltem ugyanebben a házban amikor még mással éltem 5-6 évvel ezelőtt. Akkor mindenki aludt már körülöttem.

    Lehet veszély, és ha igen megszüntethető?

    • Szia,
      Igen lehet veszély, de meg is szüntethető. Egyrészt a feleségednek erősen fejlett a halló képessége, mivel hallja, amit a szellemek mondanak. Én a helyében fejleszteném ezt a képességet, mert elég ritka és nagy adomány.
      A probléma inkább az, hogy a házatokban van egy rossz szellem, akit feltétlenül el kell küldeni – ne magadtól, hanem kérd szakember segítségét. Úgy érzem, hogy ez a szellem a feleségedet akarja “megszerezni” – ők érzik, ha valakinek vannak látó, vagy halló képességei, hiszen a párodnak magasabb a rezgésszáma.
      Én nem halogatnám sokáig, mert durvább dolgok is történhetnek.
      Szeretettel:
      Timi

  4. Szia Timi!

    Tavaly nyáron meghalt a férjem de sajnos senki sem volt mellette mert a hétvégi házunkban történt ami számára az elsődleges otthona volt. Sokat voltunk ott közös gyermekünkkel, és a legtöbb közös emlék odakötötte. Valamikor éjszaka vagy hajnaltájban történt a haláleset, mert gyermekeim még fenn voltak igazi otthonunkban és ők hallották háromszor az üvegajtón való kopogást, de akkor nem tulajdonitottak neki jelentőséget. Másnap szembesültünk vele amikor is kisfiam megtalálta a konyhakövén holtan. Titokzatos számomra ma is a haláleset megállapitása, miszerint gázmérgezést történt elsősorban, másodsorban tüdőödéma, majd agyi főütőér elpattanása háttérbetegségként. A lényeg hogy azóta is gondozom és sokat járok ki ahhoz a házhoz, és az idén nyáron elkezdtem fényképezni a kertben. Főleg az a levendulabokrot amely az Ő kis almafájával egyidőben lett ültetve. Még életében özölte velem, hogy nagyon szép lesz ez a bokor mert sokszor megfogjja öntözni főleg a facsemete miatt. Igy is lett csodás virággá vált a levendula és a nyáron muszáj volt megörökitenem. Miközben locsoltam a kis almafáját sirva beszéltem hozzá, hogy most én öntözöm a kisfádat hálából a szép virábokorért. Mondom neki kár hogy nem hallod amit mondok és nem látod a virágot, és lefényképeztem. Otthon nézem a képet és azt veszem észre hogy ott guggol az almafa tövében a virágbokornál és előtte egy kisgyermekfej, valamint kedvenc kutyája – aki abban az évben távozott el tőlünk szintén tragikusan, – amelyikben Ő is. Azóta nagyon hasolló szellemképpel van dolgom a telefonomban ott kinn a telken. Legutóbb lila angyalszárnyakon jött le hozzám egy lény akinek a feje kisfiunkat ábrázolja, akit itt hagyott 13 évesen. Szerinted miről szólnak a képek. Rengeteg álmom volt már vele, amely különböző időkben és helyeken játszódik.Legutóbbi álmomban egy sirban feküdtem élve és jól éreztem magam, biztonságban pihengettem egyedül, aztán kijöttem onnan elindultam egy uton de olyan sötét volt hogy kétségbe estem, hogyan találok majd vissza hiszen nem néztem meg mi volt felirva a sirra. Igy aztán csak álltam mozdulatlan a nagyon sötétben, és valaki felkapott és ismét a sirban voltam átkarolva hátulrol ahogy aludni szoktunk, de annyira szoritott hogy felébredtem mert a tüdőmben kevés volt a levegő, és hátranyultam, nem volt ott senki csak azt mondogattam félálomba, hogy hát te kivagy te kivagy és kerestem hogy levegyem a kezét és ne szoritson hátulról annyira. Sosem felejtem el igzi élethű álom volt, sokáig gondolkodtam az ébredéskor, hogy tényleg nem történt ez meg? Érdekes álmok valakinek elszeretném mondani őket, mert mindre emlékezem. Tudsz ebben segiteni? Köszönöm várom válaszod

    • Kedves Györgyike,
      Nem tudom, régebben voltak-e már szellemekkel kapcsolatos élményeid. Ha nem, sokszor egy haláleset is elő tudja hozni a különféle érzékeléseket. Túl nagy volt a fájdalom a férjed elvesztése miatt, ezért van az, hogy ő folyamatosan belép az álmaidba, vagy képeken láthatóvá teszi magát, hogy a fájdalmadat enyhítse.
      Ha valamilyen útról, utazásról álmodunk, az nagyon sokat elárul az akkori lelkivilágunkról. Meg kell vizsgálni, hogy kivel mentél, jól érezted-e magad, elérted-e az út végét, stb. A sötétben való bolyongás azt jelenti hogy nem találod a helyed, nem tudod folytatni az életedet, az utadat, megrekedtél a földi sorsodban. Az álmaidban a férjed visszavezet előző életeitekbe is. Valószínűleg, mikor átölelt valaki az ágyban, az is ő volt.
      Elképzelhető, hogy még nem ment át a szellemvilágba, mert nem akar téged itt hagyni, de lehet, hogy már odaát van, csak sűrűn visszatér, mert nem tud elszakadni.
      Ha te örülsz ezeknek az álmoknak és érzékeléseknek, akkor ne tégy semmit, csak add át magad a történéseknek. Viszont ha már kezd zavaróvá válni, hívj egy szakembert, aki átküldi őt a szellemvilágba, hiszen ott a helye.
      Szeretettel:
      Timi

      • Kedves Timi! Nagyon köszönöm megnyugtató válaszaidat. Azt hiszem jól èrzem így magam és nem zavar a közelsége semmilyen formaban sőt… Üdvözlettel

  5. Szia!
    Nem tudom mi van velem már napok óta állandóan fázom, pedig nem vagyok beteg, a lakás meleg,ez az érzés főleg estére erősödik fel. Egyik éjjel éjfél után aludtam el, s nem sokára rá tisztán hallhatóan arra ébredtem hogy valaki a nevemen szólít, h Évi. Sokáig töprengtem rajta h mi lehetett ez, azt hittem álom volt, de nem álmodtam semmit.
    S azóta is ezen gondolkodom. Az is lehet h semmi jelentősége nincs.
    Köszönöm h elolvasod

    Üdvözlettel Évi

    • Kedves Évi,
      Nincs semmi probléma, csak valahonnan hazavittél egy szellemet, ami belépett az aurádba. Ha nem foglalkozol vele, és nem félsz tőle, sok esetben továbbáll (lehet, hogy jön hozzád valaki és elmegy vele :).
      Szeretettel:
      Timi

  6. Üdvözlöm! Van egy 5 és egy 2 éves kislányom. Látnak itthon szellemet. Időnként mutatják, hogy ott a bácsi, tőle félnek, kutyát is lát mellette a kisebbik lányom. De látnak egy másik szellemet is, őt MIJU-nak nevezi a pici, tőle nem fél, kérdezgetem, hogy hol van, mit csinál. Miju beszélni szokott. Én is sokszor érzem, hogy van valaki, fáradékony vagyok, kedvetlen, pedig okom nincs rá. Próbáltam elküldeni őket, de mindig visszatérnek. Szeretnék tőlük megszabadulni, ebben kérném segítségét. Köszönöm Dóri

    • Kedves Dóri,
      Valószínűleg ezeket a szellemeket valamelyik kislány viszi haza. A szellem pedig nem fog elmenni magától, ha jól érzi magát. Ennek viszont olyan veszélye is lehet, hogy egy idő után megpróbálja negatív irányban befolyásolni a gyereket, vagy bánthatja is.
      Ha már próbálta és nem sikerült elküldeni, hívjon szakembert, mert ha el is megy egy időre, sajnos sokszor negatív energiákkal és megerősödve tér vissza a szellem.
      Szeretettel:
      Timi

  7. Szia!Van a házban egy rossz akadó szellem!A 3 éves fiamat zaklatja,és az mondja neki mindig a szelem,hogy menjen el innen a házból,és hogy el akarja kapni!Kérdeztem,hogy néz ki,és azt mondta,hogy piros bácsi,de nem csak ő van itt,hanem van egy fehér piros szemű szellem is!Én nem féltem,mert tudom,hogy nem árthatnak,de tévedtem,mert egy nap a gyerek a földön játszot,és töle 2 m-re,a polc tetejéről a gyerekhez repűlt egy könyv,a szemem láttára,és majdnem eltalálta!Azt is mondta,hogy szokta látni mellettem is,és hogy ütögeti a fejem,és engem is el akar zavarni innen!Ez egy régi 1800 években épűlt társasház.2 éve lakunk itt,de eddig olyan nyugodtak voltunk ebben a házban,nem volt ilyen.Kérdésem,hogy ide már szakember kell,mert félek,hogy a fiamat fogja bántani!Ő már egyre jobban fél,és sokat sír e miatt!Én nyugtatom,ahogy tudom,és bátorírom,hogy ne féljen töllük,mert mi se félünk,és megvédi anya,apa,de ez már kevés.A gyerekben nagy a félelem!Mit tehetek még?! Születése óta velünk alszik egyágyban,mostanában égve hagyom esténként a folyoson a villanyt,.De fél nagyon így is!

    • Kedves Zsuzsa,
      Ilyen esetekben már egyértelmű, hogy szakembert kell hívni, aki elküldi ezeket a házhoz kötött szellemeket. Valószínűleg ők ott éltek és ti betolakodók vagytok az ő házukban. Valóban, a gyereket lehet nyugtatni, hogy anya se fél, te se félj – de ez csak abban az esetben érvényes, mikor a szellem “nem csinál semmi rosszat”, nem akar minket bántani. És igen, igazad van, sajnos ártani is tudnak – mint a ti esetetekben is, mikor tárgyakkal dobálóznak.
      Ne próbáljátok egyedül megoldani, mert ez csak rosszabb lesz.
      Szeretettel:
      Timi

  8. Szükségem lenne a segítségedre…. Páromnak a nagybatyjaeknal tragédia történt mikor terhes voltam… Két felnőtt gyermek szülei, szép házasság, okos gyerekek… Mindenki ilyenre vágyik… Anyuka hirtelen elment 🙁 a kisfiunk 21 hónapos.. Kiegyensúlyozott okos tökéletes gyerek… Már háromszor fordult elő h olyan zokogasban tört ki, nem tudtuk megnyugtatni, el kellett jonnunk… 🙁 teljesen szkeptikus vagyok, de most mégsem tudok másra gondolni…mit tegyünk? Egyszerűen nem akarok többé menni… Nem gondolom h nekünk kellene ezt megoldani… Alapjaiban rengetne meg a kapcsolatunk… Várom válaszod!

    • Kedves Ancsa,

      Valószínű, hogy a rokonoknál még ott van az anyuka szelleme, akit a kisfiatok lát és fél is tőle. Nem tudom a halála körülményeit, de ahogy írod, hirtelen ment el, talán balesetben. Ilyen esetben a szellem sokszor nem tudja, hogy már nem él és ugyanúgy folytatja az “életét” – ezzel egy probléma van: össze van zavarodva, mert nem érti, miért nem válaszolnak neki, miért hagyják ott (persze a család nem is látja, hogy ott van).
      Ez nem kell, hogy a kapcsolat rovására menjen, keress más utat – pl. ők jöjjenek hozzátok látogatóba. Nem tudom, hogy ott mennyi idősek már a gyerekek, de egy anyuka halála szörnyű veszteség – próbálj meg rajta gondolkodni, hogyan segíthetnél úgy, hogy a kisfiadnak ne nagyon kelljen átmenni az ő házukba. Hogy a férje hisz-e a szellemekben és el akarja-e küldeni, azt neki kell eldönteni, ebbe nem nagyon szólhatsz bele.
      Szeretettel:
      Timi

    • Kedves Nikolett!
      Elméletileg lehet, csak a gyakorlatban sajnos a privát üzenetekre sem tudok időhiány miatt gyorsabban reagálni, mint a blogomon keresztül. Ezért sajnos hiába próbálkoznak velem sokan más online felületeken. Nyártól már kicsit több időm lesz, remélem nem kell rám várni 2-3 hónapot.
      Szeretettel:
      Timi

  9. Szia!
    Velem tegnap este történt egy nagyon furcsa dolog…
    Autóval tartottam hazafelé,már majdnem elértem a házunkat,mikor észrevettem,hogy egy ember áll a kapunkban.Nem egy pillanatra láttam,2-3 másodpercig figyeltem.Magas,vékony volt,fekete nadrágban és világos színű kapucnis pulóverben volt,fején a kapucnival.Nem csinált semmit,csak nézett be az udvarunkba.
    Aztán egy pillanatra lenéztem oldalra,mert hirtelen nem találtam meg a kapunyitómat,és mire felnéztem nem volt sehol.Körülnéztem minden irányba,de sehol nem láttam…és bizony megijedtem…
    Tudom hogy nem képzelődtem,pedig hajlamos vagyok saját magamat is meggyőzni,ha valami megmagyarázhatatlant látok,észlelek,de most magamat sem tudom meggyőzni arról,hogy ez egy hallucináció volt.
    Tudnál segíteni,hogy mi lehetett ez?
    Köszönöm

    • Szia Viki,

      Hacsak nem elbújt az illető egy bokor mögé, akkor előfordulhat, hogy szellemet láttál. Van úgy, hogy csak pár másodpercre válnak láthatóvá. Hallucinációnak nem nevezném.
      Szeretettel:
      Timi

  10. kedves Timea!

    Sajnos a tobbiekhez hasonloan en is felek a szellemektol:-( es azon gondolkodom hogyan kuzdhetnem le. Mar kiskoromtol fogva mindig megtalal ez a tema. Volt nehany tapasztalasom veluk valamint sok almom. Volt hogy nagymamam agyaban fekudtem es valaki a vallamra tette a kezet. Hat nagyon megijedtem. Sokaig nem ertettem hogy miert van az hogy egyik este nem felek a sotetben es vigan jarkalok masik este meg bakugrasokkal szaladok vissza az agyba a wc-rol. Most mar ertem. Volt hogy korabban azt almodtam hogy egy to partjan az erdo szelen szellemeket tartok vissza attol hogy egy hazbol kijojjenek. A kezeimmel atfogom az ajtot es ok probalnak kitorni de nem tudnak. Legutobbi tapasztalatom az veluk hogy megint feltem es pont tervben volt hogy jon hozzank egy saman ismerosom aki mellesleg hazakiserest is szokott vegezni. Azonban aznap mikor jott volna nem indult az ajtoja. Megmondta hogy egyig ide kekl ernie maskepp lekesi a videki dobolasat amit o fog megtartani. Mint utolag kiderult az autoja pont egy orakor amikor nalam kellett volna lennie akkor indult el pedig egesz nap probalkozott vele meg mar szerelot akart hivni. Szoval hozzam nem tudott kijonni. Par nappal kesobb az egy eves kisfiam megijedt valamitol. Felhivtam ezt a samant aki elmondta hogy hogyan kell hazakiserni a szellemet illetve emlekeztem is mar ra. Mondta hogy hivjam Mihalyt elotte mindenkepp segitoul. Igy is lett. Utana meg almomban is elohott a tema. Templomban tartottam hazakiserest. Eloszor elakartam menni hogy nem csinalom utana megis visszamentem. Almomban is ereztem ahogy a segitok megerkeznek. A gondom most csak az hogy félek meg mindig. Felek hogy mi van ha meglatom oket vagy megijesztenek. Multkor pl a paplant simogatta meg valaki de akkor nem feltem. Erzek valami olyat is hogy ennek ellenere foglalkoznom kellene a temaval mert pont az is felelmetes hogy vannak ezek a tapasztalasaim es nem vagyok tisztaban ezen vilag mukodesevel es szabalyaival. Azt szeretnem megkerdezni hogy szerinted ez jo otlet-e illetve hogy szerinted nekem most dolgom van mindezekkel vagy akar tolem valamit ez a szellemvilag? Mondjuk en legjobban annak orulnek ha meg ez az erzekelese, sem lenne meg ami megvan mert felelmet kelt bennem de azt is erzem hogy nem tudom ignoralni mert ujra meg ujra megtalal ez a tema. (Nagyon bocsanat a hosszu levelemert)

    • Kedves Tündi,

      Azt látom, hogy foglalkozol a szellemvilággal, mivel régóta megtalálnak a szellemek, de ezzel szemben rettegsz is tőlük. Ez azért van, mert részlegesen nyitva van ugyan a 3. szemed, és a szellemvilágból hozott tudásod szeretne kibontakozni, de sajnos még nem állsz erre készen. Akkor fogsz készen állni, hogy látó légy, ha legyőződ a félelmeidet. Ehhez pedig az kell, hogy fejleszd magad a szellemvilág témájában, járj ezoterikus csoportokba, vegyél részt tanfolyamokon – meglátod, ahogy belemélyedsz a témába, a félelem kezd elmúlni.
      Természetesen úgy is dönthetsz, hogy egy látó segítségével “visszaadod” ezt a tudást.
      Azt kérdezed, jó ötlet-e foglalkozni a szellemekkel és van-e velük dolgod. A válaszom igen és igen.
      Szeretettel:
      Timi

  11. Kedves Timi!
    Apukám halála után jó néhányszor visszatért álmomban és figyelmeztetéseket küldött vagy előre jelzett valamilyen fontos történést. Egy idő után az elhúnyt családtagjaimat láttam, példáúl a nagymamám azzal tölti az idejét hogy rollerezik a városban, a keresztapám pedig megkeresett egy kérdéssel. Nemrég a férjem egy elhúnyt családtagját láttam mosolyogni rám, ahogyan az ablak előtt áll abban a szobában ahol betegen feküdt halála előtt. Nem ismertem a nénit, de a leirásom alapján (az arcvonások és a hálóing mintája) a férjem helyeselte hogy valóban kiről van szó. Legutóbb mikor a temetőben jártunk a szomszéd sirra is raktunk egy szál virágot és azóta bármikor megyünk mindig látok ott elsétálni egy magas, vékony bácsit, sötétkék sapkába, persze csak én látom. Ezek a dolgok miért vannak? mi történik? félelmet sosem kelt bennem, inkább nyugodtságot és utólag nagy bátorságot bármihez.
    Jó lenne ha választ tudnál adni egy pár kérdőjelre. És köszönöm hogy megirhattam neked.

    • Kedves Ági,

      Sok esetben felnőtt korban kezdődnek ezek a jelenségek, amit látásnak is hívhatunk. Azért keresnek meg a halottak üzenetekkel, mert ők tudják, hogy kik a fejlett lelkek és ki által tudják az üzeneteiket eljuttatni. Azért nem érzel félelmet, mert a tudásodat előző életekből hoztad, de ez a tudás eddig rejtve volt. Most kezd felszínre törni – innen már rajtad múlik, hogy fejleszted, vagy hagyod ellaposodni.
      Azért a leveledből azt érzem, hogy érdekesnek találod ezt a dolgot, így érdemes lenne fejleszteni ezt az az tudást, amiből még bármi lehet: fejlődhetsz spirituálisan esetleg kinyílhat idővel a 3. szemed.
      Szeretettel:
      Timi

      • Nagyon szépen köszönöm válaszod! Igen, nagyon szépen fejlődött a történetem és ahogyan irtad, felszínre tört a rejtett tudás, képesség, akaratlanúl is. Azóta már jó pár látomást kaptam, amik mind valóra váltak és egynéhány ember személyes őrangyalát is sikerült meglátnom (mind elhúnyt családtagjaik), csodálatos érzés. Most éppen azt tanulom hogyan tudom megérteni mit üzennek. Nem tudom ha jó úton járok, de mindenképpen varázslatos: Köszönöm.

  12. Szia! Remélem, hogy nem zavarlak… Az édesanyám már írt neked és ő ajánlotta, hogy keressem fel a blogodat. Amikor elolvastam a versedet…azt hiszem, hogy kicsit magamra ismertem. Amit az éjszakákról írtál…pontosan ugyanezt érzem én is, már gyerekkorom óta. Minden éjjel fejemre húzott takaróval alszom el, a saját szívdobogásomra pedig tudom, hogy változtatnom kéne. Számtalanszor mondták már azt nekem, hogy nem kell félnem, hiszen ezek a lények ártalmatlanok. Tudom, hogy nem bántanak, mégis feszélyez az, ha az éjszaka közepén arra ébredek, hogy azt érzem figyelnek és amikor megfordulok, azt látom, valaki áll az ágyam mellett és engem bámul. Van, amikor hangokat hallok a fejemben és ettől kicsit őrültnek érzem magam… Van, amikor úgy érzem meg érintenek…remélem, hogy nem csak beképzelem a dolgokat. Pontosan tudom, hogy éjjel, amikor csend van az emberek érzékszervei felélesednek…mégsem érzem azt, hogy amit mondok, az hazugság. Régen azért nem meséltem senkinek sem erről, mert féltem. Hogy pontosan mitől, azt magam sem tudom…talán csak az ismeretlentől. Mára már megszoktam, hogy a tárgyak a szobámban maguktól mozognak…de van amit tizenkét év alatt sem tudtam teljesen elfogadni. Szeretnék segíteni, de tanácsra lenne szükségem. Nem számít, hogy akit te ismersz, az messze van innen. Az is elég lenne, ha valakivel e-mailben beszélhetnék. Tényleg szeretnék segíteni, bár fogalmam sincs, hogyan és mit kéne tennem. Nem érzem úgy, hogy bárki is egy 12 éves kislánytól akarna segítséget kérni…de próbálkozni szabad. Van valami, amit viszont nem értek. Miért érintenek meg és szólnak hozzám, ha nem tudok mit tenni? Mert ha én az ő helyükben lennék(tudom, hogy nem vagyok) akkor nem fecsérelném az időmet és inkább elmennék valakihez, aki érti a dolgok mivoltát és már tapasztalt. És van még valami, amire kíváncsi vagyok…Lehetséges, hogy vannak emlékeim az előző életemről? Kiskoromban mindig egy nagy, fehér házról álmodtam és fogadni mernék, hogy megismerném, ha egyszer élőben is látnám. Nem sok mindenre emlékszem négy éves koromról, csak az álmaimra. Régen mindig azt álmodtam, hogy repülök…Ennek van valami jelentősége? És volt nemrég egy nagyon éber álmom…eléggé személyes, ezért nem mondanám el…a lényeg az volt, hogy álmomban meghalt valaki, akit szerettem és szörnyű szomorúság lett úrrá rajtam…aztán én is meghaltam, utolsó gondolatom pedig az volt, hogy megyek utána…Amikor felébredtem, akkor körübelül öt percig nem tudtam megmozdulni, csak bámultam a plafont. Aznap szomorú voltam, annyira, hogy az osztálytársaim megkérdezték, miért könnyes a szemem. Fogalmam sem volt, ahogyan azt sem értettem, egy egyszerű álom hogyan válthat ki ilyen erős érzéseket belőlem. Nem tudom, mások mit gondolnak, vagy igazam van e, de úgy érzem, hogy ezt én egyszer már átéltem, valamikor nagyon régen, talán egy másik életemben. Persze az is lehet, hogy ez csak egy szimpla álom volt, én pedig beleképzelek dolgokat. És visszatérve az éjszakákra…a lámpa nem segít, attól még ugyanúgy látok, érzek és hallok mindent, ami körülöttem történik. Nem tudom, valóban nyitva van e a harmadik szemem, de azt igen, hogy szeretnék ebben a témában a lehető legtöbbet megtudni. Látok embereket, van amikor véresek és van, amikor félek tőlük. Nem mindegyiktől, csak néhánytól. Minden nap “történik” valami, ami nem mondható megszokottnak, van amikor kisebb dolgok, van amikor pedig nagyobbak. Ahogyan már korábban említetted, ez egyben áldás és átok is. Néha legszívesebben azt kívánnám, bár ne látnék ilyeneket, de tudom, hogy valamiért mégiscsak hiányozna. Nem tudom miért…talán, mert már annyira megszoktam. Szégyellem, hogy félek, mert meg kellene tanulnom máshogy állni ehhez az egészhez…de sajnos elgondolni könnyebb, mint megvalósítani…
    Előre is köszönöm a válaszodat és, hogy egyáltalán lehetségessé tetted, hogy írhassak neked!
    Vivien

    • Szia Kis 12 Éves!

      Annyira édes vagy, hogy ezeket leírtad nekem. Amik most veled történnek, én is átéltem gyerekként, de látod, felnőttem, itt vagyok, bolond sem vagyok – tudomásul kell venni, hogy ez a te utad. Ezt az is bizonyítja, hogy írod, hiányoznának az életedből a szellemek, még ha időnként ijesztőek is. Nem képzelődsz, tényleg belépnek az aurádba és szólnak hozzád és tényleg látod őket, ez nem képzelet. Egy fontos dolog van, amit még nem értesz: kérdezed, hogy egy ilyen kislánytól miért akarnak a szellemek segítséget kérni. A SZELLEMEK NEM A KISLÁNYTÓL KÉRNEK SEGÍTSÉGET, AKI MOST TESTBEN VAGY, HANEM ATTÓL A FEJLETT LÉLEKTŐL, AKI TE VAGY LEGBELÜL!!! Ők érzik, hogy te látod és hallod őket és mivel ezek nagyon gyakori és erős érzések, előbb-utóbb segítened kell nekik: pl.: üzenetet átadni valakinek, esetleg átsegíteni őket a szellemvilágba.
      Az álmaidról: amikor repülsz, lehet, hogy a lelked újraéli azokat a pillanatokat, mikor szellemként, a földi síktól elszakadva repült fenn az égen. Ilyenkor olyan élesek a képek és életszerűek, ami nem lehet véletlenszerű dolog – ezt a látképet már látnod kellett előtte. Valószínűleg időnként megálmodod előző életeid halálait is – ez sok emberrel előfordul, csak nem tudják, hogy az álmuk mit jelent.
      Ne szégyelld, hogy félsz, ez természetes. Én felnőtt vagyok, de ha megfordulok és pl. valaki ül az ágyamon, először én is frászt kapok…tisztára, mint egy horrorfilmben. A következő másodpercben már nem izgat, majd elmegy.
      Olyan látónak nem tudom megadni az elérhetőségét, aki esetleg levelezik is veled, ahogy szeretnéd.
      Én azt javaslom neked, hogy keresd a környezetedben az ezoterikus csoportokat, ahol vannak szakemberek és tudsz részt venni meditációban is. Ezt nem kell sürgetned! Meglátod, azokat az embereket eléd fogja sodorni a sors, akit kell és akkor, amikor kell. ÉS ne feledd: különleges vagy, kiválasztott vagy és nincs okod félni.
      Szeretettel:
      Timi

  13. Szia ma ugy hajnali 5 korul egy rosz alombol ebretem , felelem toltot es es jobra forditva a fejem egy kisfiut latam elmeni a falba es utana a falbol egy kopogast halotam .a baratom iker tesvere lehetet ki 7 eves halt meg leukemiaba. Van anak jekentosege hogy az o egyit regi plus alata ittvan a szobamba a baratome volt egyetlen emlek a testvereto.o elment dolgozni ugy 3 hete es itt hagyta a plus alatot. Nemtudom mit csinajak a macival? Silvia

    • Kedves Szilvi,

      A macit ne dobd ki, esetleg vidd ki a hálószobából. Ha a szellem kötődik a tárgyhoz, ott fog megjelenni, ahol az van. Úgy látom, semmi rosszat nem akar, csak jelezni akarja, hogy veletek van és hálás azért, hogy a testvére őrzi az emlékét.
      Szeretettel:
      Timi

  14. Szia Timi!! A férjem tavaly hunyt el, nagyon szerettük, otthon halt meg ,végig vele voltunk!!! Egy ideje feltűnt,hogy nagyon sok lett probléma a vízzel. Amikor temettük szakadt az eső,a lányom most ment férjhez, amikor elindultak a fényképészhez felhőszakadás volt. Nemrég nyaralni mentünk már az úton végig esett A legfurcsább, hogy ezalatt a másfél év alatt mióta nincs velünk ötször kellett szerelőt hívnom mert valahol mindig folyt a víz!! Lehet, hogy véletlen az egész?? Vagy üzenni szeretne?? de hogy tudom meg, mit szeretne közölni?? Válaszodat köszönöm

    • Szia,

      A leveledből nekem úgy tűnik, hogy a férjed súlyos beteg volt, készült a halálra. Vagy nem akar elmenni tőletek, vagy mindig átjön hozzátok, jelezni, üzenni, hogy veletek van, szeret titeket. Úgy látom, sikeresek az üzenetei, hiszen laikusként is észreveszed 🙂
      Szeretettel:
      Timi

  15. Szia Martin vagyok 11 éves .. Egy estén mintha valaki belém száltvolna szoszerint aludtam vagyis nem tudom feláltam és kimentem az utra elmentem egy rokonomházáig és hirtelen észhez tértem és haza szalatam réműlten de ez egyszer történt meg és mért pont a rokonom háza elé mentem és mért nem máshova mért pont oda kérlek adj magyarázatot
    Köszönöm előre is!!

    • Szia Martin!

      Valószínűleg egy olyan szellem szeretett volna üzenni általad, akinek a rokonodhoz is köze volt. Mikor a házhoz értél, akkor ő valószínűleg ott maradt, vagyis levált rólad, szerencsére.
      A szellemek tudják, hogy kik azok a fejlett lelkek (mint Te is), aki segítségükre lehet. Előfordulhat, hogy fognak még veled hasonló dolgok történni, de soha ne félj. Lehet, hogy ez egyszeri eset volt, és sokszor évekig semmi nem történik. Ha mégis, akkor én javaslom, hogy ásd bele magad az ezoterikus dolgokba, ha nagyobb leszel.
      Szeretettel:
      Timi

    • Folyt.
      Szia megint én vagyok a legfontosabbat ki felejtettem 1:13 éves vagyok 2: volt egyszer oja hogy aludtam és melletem volt a ruha szárito és valahogy felkeltem nem tom és szédűltem nagyon hűlyeség de a ruhák elkeszték kiabál ni hogy teritsélki egyet ki is teritetem de utána mintha valaki monta volna hogy felűgyle aludj és meg fordultam és el alutam.
      És vannak olyan esték mikor félek és mintha ottvolna az ágym mellett valaki és nem nézzek oda a takaroval eltakarom a szemem sokszor imátkozok és megyukszok vagy a nagyapmtol kérek segítséget hogy ne féljek mert a nagy apám meghalt 🙁
      Én nagyon félektölűk hiába mondjákhogy ne féljektölűk a Rokonok de tudom hogy vanak rossz szellemek..

      Tudom nem tartozik ide de apukám 15 16 évesen ördögöt idézet egysze nemtom hogy megtámcoltata az asztalt meg a tűkörben megmutata magát és a családját és apának volt egykis háza ott idézet legtöbbször poháral.. Egyszer mondta nagy hogy még katona volt apa és a vonatalá akkartmeni mert az ördög bisztata de apa erösvolt és haza jöt. nagyon sok története van csak apa nem szeretné elmondani és ezért is félek a szellemektöl de az ördög töl is……

      Kedves Zénó!

      Szerintem túl sok rémtörténetet hallottál, ezek is generálhatják a félelmedet. Ettől függetlenül időnként tényleg előfordulhat, hogy van valaki a szobádban. Ilyenkor a lelked fél a szellemtől, hiszen ő látja azt. Ha erős félelmet érzel, az ima is segíthet, vagy egyszerűen kérd meg szépen és határozottan a szellemet, hogy menjen el. Az is jó, ha ilyenkor lámpánál alszol. A félelmeden uralkodnod kell, mert ha esetlen rossz szellem van bent, a félelmed erősítheti az erejét. Azonban ha nem szűnnek meg ezek a dolgok, akkor érdemes valakit hívni, aki el tudja küldeni. (Persze, aki ért is hozzá 🙂 )
      Szeretettel:
      Timi

  16. Szia Timi
    Egyszer haverjaimmal kicsit ittunk és valahogy elkezdtunk szellemet idézni és egyre ijesztőbb volt az este ezért haza mentek én egyedul voltam
    Otthon és kb hajnali 3kor arra ébredtem hogy nem kapok szinte levegőt és hogy figyelnek.
    Ekkor az ajtoba neztem hirtelen és ott allt egy sotét alak vöröslő szemekkel a takarom a földön.
    Én nagyon feltem elejinte mozdulni nem tudtam de amikor mar rendesen nem kaptam levegőt felkeltem és ki futottam a sötét alakon át mire vissza néztem nem volt ott és kaptam levegőt is kérlek mond el mi történt.
    Válaszodat előre is köszönöm!!

    • Szia Márk!

      Olyan sok dolog van, amivel eltölthetnétek az időt a haverokkal! Remélem, megtanultad, hogy szellemet idézni TILOS amatőröknek. Ez nem játék. A ti esetetekben átjött az asztrális síkról egy gonosz lélek, hiszen szellemidézéskor ez a gyakori eset. Ha pedig átjön, sok esetben marad is! Ha nem érzel és látsz azóta fura dolgokat, akkor szerencséd van, mert elment. Az ilyen szellem fizikálisan is képes ártani, nem csak ijesztget (pl. a fejedre ejt valamit). Ha érzed, hogy még ott van, hívni kell szakértőt, aki elküldi.
      Szeretettel:
      Timi

      • Köszönöm válaszodat!
        És ezek szerint nagy mázlim volt mert azóta semmi nem volt csak azt hallottam sok este lefekvéskor egy halk hangon hogy valaki azt mondja “Vigyázok rád” és szerintem az a hang a papámé volt mert vele meghalta után 10 éves koromig gyertyával beszélgettem sokszor és hallottam a hangját sokszor hogy azt mondja “aludj jól”!
        Még egyszer köszönöm válaszod!
        üdv:Márk

  17. 12 éves a kislányom, évek óta zokniban alszik, testét teljesen betakarja elalvás előtt és bár kisebb korában nem annyira beszélt róla, de mostanában elmondja, hogy szellemek arcát látja, hangját hallja, többnyire csak suttognak, vagy a nevét ejtik ki sokszor az én hangomon. A kislányom azt mondja,tudnak ártani a szellemek – sokáig talán azért nem beszélt róla mert azt hitte azzal bajt csinál és még jobban magára haragítja a szellemeket. Fél, utálja az éjszakákat, másrészt valahol érzi, hogy nem véletlen hogy ez vele megesik és segítene szívesen a szellemeknek ha tudná hogyan tegye. Nem tudom mit tegyek, jobban örülnék ha nem látna szellemeket. Tudom,hogy igazat mond, hisz a félelme is igazi, hiába kell minden reggel leizzadva, szigorúan elfedve testét alszik. Nem bízom idegenekbe, milyen szakembert tudnál javasolni? Budapestiek vagyunk. Jó lenne konkrét ajánlás. Köszönöm: Erika

    • Kedves Erika!

      Sajnos én csak a mi környékünkön ismerek szakembereket. Próbálj meg érdeklődni ismerősöktől, tudnak-e ajánlani valakit és tértisztítást csináltatni. A kislányod különleges képességgel rendelkezik, nyitva van a harmadik szeme. Én megnézetném vele a Hatodik érzék című filmet (előbb nézd meg te, lehet, hogy még kicsi hozzá). Ha kicsit nagyobb lesz, érdemes lenne neki tanulni, fejleszteni a képességét. Addig pedig értesd meg vele, hogy nincs egyedül, csökkentsd a félelmét, aludjon lámpánál (vagy egy darabig a ti szobátokban, ha lehet).
      Amúgy kiskoromban én is így aludtam, utána volt egy időszak, 14-21 éves korom közt, mikor megszűnt, nem zaklattak a szellemek, csak 21 éves koromtól kezdődött újra.
      Javasolhatod neki a blogomat is, nagyon sok gyerek ír nekem. Hátha talál válaszokat.
      Szeretettel:
      Timi

  18. Kedves Timi!

    Hosszú lesz, amit írok, mert nem tudok röviden írni, ezért előre elnézést kérek. Nagyon örülök, hogy létezik ez a blog, mert ide megírhatom, ami velünk történt anélkül, hogy hülyének néznének.
    Nagymamám hat éve hunyt el. Nagyon jószívű teremtés volt, ápolónőként dolgozott életében, egész életében másokon segített és nagyon vallásos volt. Mindig azt mondta, hogy úgy szeretne meghalni, hogy csak elaludjon és ne is tudjon róla, és szeretné, ha Isten teljesítené ezt a kérését. Így is történt. Amikor meghalt Alzheimer-kóros volt, és szinte semmit sem tudott magáról.
    Sokáig nyugtalan volt még a légkör abban a házban, ahol lakott körülbelül egy évig biztosan. Akkor nagyon sokszor álmodtam azzal, hogy nagymamám még él, magatehetetlen kóborol a házban, és nekem kell vigyáznom rá. Akkoriban úgy éreztem, mintha a tárgyakon rajta lenne a szellemének az az állapota, amikor zavartan gondolkodott. Aztán eltelt három év.
    Várandós lettem, de a fiam születése után nem sokkal meghalt veleszületett betegségben. Akkor sok jósló álmom volt, ami arra utalt, hogy valami szörnyűség fog történni (földrengések, cunami, hirtelen megnyíló föld a talpam alatt), és figyeljek oda, de nem tudtam megelőzni a tragédiát. Úgy gondolom, hogy nagymamám akart üzenni, figyelmeztetni, hogy valami rossz fog történni, csak nem vettem a jelzéseket.
    A kisbabám szellemét csak néhány napig a halála után láttam a kiságyamban, akkor mindig mintha megsimogattam volna a fejét. Furcsa élmény volt ez. A temetése után elmúltak ezek az élmények.
    Azóta viszont rendszeresen jósló álmaim, és sokszor álmodom azzal a házzal, ahol nagymamám élt, de már nem úgy, ahogy korábban. De nagymamám már nem zavarodott ezekben az álmokban, hanem olyan erős asszony, mint régen, amikor még jól volt. Ugyanolyan gondoskodó, jószívű és teljes mértékig a tudatánál van. Eközben a házának álmaimban titkos szobái vannak, ahol kincsek rejtőznek, és ezek a titkos szobák és kincsek mindig ugyanúgy vannak az álmomban, és nem mindig értem őket.
    A valóságban is furcsa a ház. Amikor a kisfiam halála után mentem oda találtam például egy ikonos képeslapot, amit úgy éreztem nagymamám készített oda, hogy tegyem be a kisfiam urnájához, mert ezt ő küldi neki.
    Nagyjából három hetente, havonta nézünk el nagymamám házához, hogy kertészkedjünk és takarítsunk. Akkor mindig tapasztalunk valami oda nem illőt. Ha a szekrényekben nézelődök mindig találok valami olyat, ami addig nem volt ott. Pl. régi fotókat a családról, amiket nem ismertem vagy amelyeknek a létezéséről sem tudtam.
    Nagymamám életében volt egy olyan szokása, hogy gyűjtött nekünk mindenfélét, és sok mindent akart nekünk unokáinak ajándékozni, minden alkalommal ahányszor jártunk nála. Ahányszor ellátogatok a házhoz, mintha ugyanezt folytatná a halála után is. Mindig találok valamit, amire éppen aktuálisan szükségem van, például textileket, amelyekre nagyon vágytam már egy ideje, de találtam már így berliner kendőt, gyönyörű filigránmedált. Amikor bőrökkel kézműveskedtem, szarvasbőrt találtam. Testvérem a beszámolói alapján ugyanezt tapasztalja. Mintha nagymamám megérezné, hogy mire van szükségünk, és odatenné valahogy ajándékba. De történt olyan is, hogy el kellett valamit intézni a házzal kapcsolatban és véletlenül úgy alakult, hogy pont az az ember jött velem szembe, akivel intézni valóm akadt.
    A legkülönösebb élményem az volt eddig, amikor egyszer nagyon szomorú voltam a gyászom miatt, és bementem a konyhába a hűtő úgy zúgott, mintha egy templomi kórus énekelte volna. Nagyon érdekesnek találtam ezeket a hangokat felvettem őket a telefonommal, majd megkerestem mégis mi lehet az a dallam, amit énekelt a “hűtő”. Kiderült, hogy egy ének, amely Krisztus Hegyi beszéde Máté Evangéliumából (“boldogok a lelki szegények…”).
    Úgy érzem nagymamám ezzel akart megnyugtatni, de fogalmam sincs, hogyan csinálta, hogy befolyásolni tudta az elektromosságot, mert más magyarázatot erre nem tudok találni.
    Nemrégiben egy fontos vizsgámon lettem túl, amitől nagyon féltem. Hónapokig álmodtam azt, hogy nagymamám háza egy furcsa építményben folytatódik, ami egyszerre egy régi templom és iskola. Amíg készültem a vizsgára csak ezzel álmodtam. Egyszerre találtam ezt a helyet kissé félelmetesnek és lenyűgözőnek a sok vallási ereklye miatt. Eljött a vizsga napja és bementem az épületbe, ahol azt tartották. Ugyanaz a hely volt, ahol álmomban jártam egy különleges katolikus iskola, amely majdnem templom. Ettől a vizsgától egész életemben rettegtem és ezt még nagymamám is tudta. Különös módon mintha nagymamám végig sugallta volna nekem, hogy ne féljek a vizsgától, még azzal is, hogy megmutatta előre a vizsga helyszínét. A vizsgát végül sikeresen letettem, és úgy érzem ezt nagymamám szeretetének is köszönhetem.
    Testvérem is szokott álmodni nagymamámmal. Ő egyszer azt álmodta, hogy nagymamám azt mondta neki, hogy ne aggódjak, hogy a fiam szellem lenne, mert ő már újjászületett egy másik testben.
    Úgy érzem, hogy nagymamánk még halála után is vigyáz ránk és gondoskodik rólunk.
    A kérdés az lenne, hogy valóban lehetnek ilyen szellemek, akik életükben nagyon sok jó dolgot tettek, és utána is őrködnek az élő hozzátartozóik felett vagy ezt csak beképzeljük, mert még mindig gyászolunk valamelyest? Tényleg az álmainkban üzen és lehetséges az, hogy valóban meg akar minket ajándékozni, amikor vágyott tárgyakat találunk, mintha valaki, aki kitalálta volna a gondolatainkat, oda tette volna?
    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Üdv.:
    Anna

    • Kedves Anna,

      Előre is elnézést kérek, hogy ilyen soká válaszolok 🙂
      Természetesen létezik ilyen eset, amit leírtál. Szerintem a nagymamád itt maradt a földi síkon, hogy segíthessen a családjának és “ugyanúgy” folytatja az “életét”, mint azelőtt. Az üzenetei is segítő szándékúak. Vannak olyan szellemek, akik olyan erősen kötődnek a családhoz, vagy a földi léthez, hogy nem akarnak visszatérni a szellemvilágba – szerintem most is ez történik. Kérdezed, hogy mivel tudja befolyásolni az elektromosságot – természetesen az energiájával. Minél idősebb a lélek, annál ügyesebben tudja használni a földön túli energiáit. Álmaitokban is tud üzeneteket küldeni, ahogy írod is, mégpedig úgy, hogy belép a álmotokba, vagy egy újat generál.
      Amikor egy lélek itt marad a földi síkon, sokszor azt mondjuk, hogy vissza kellene küldeni, hiszen ez már nem az ő világa. Ezzel szemben én most azt mondom, hogy nem küldeném el a helyetekben, hiszen ő most így boldog és végül is csupa jó dolgot tesz az érdeketekben.
      Ez akkor változhat, ha valaki beköltözik a házba – ha idegen, nem biztos, hogy tetszeni fog neki.
      Szeretettel:
      Timi

  19. szia timi!
    szeretnek par dologra választ kapni amire az evek soran tobb minden rá ebresztet hogy valamibe mas vagyok mint a csaladom tobi tagja. 2010 julius 6regel 6ora volt meg ebredtem a fekete macskam a fejemnel fekudt ki razot Hideg es halotam egy hangot amibol ezt halotam hallal aznap delutan apukam meghalt. majd kereszt apamnal tortent egy furcsa eset veteem par rozsat ami tovises volt megszurtam az ujam majd megint kirazot a hideg es halotam megint azt a fura hangot ugyan azt mondta mint apukamnal ra 10perc mulva jot a roham mento de a kereszt apamon mar nem tudtak segiteni. es mostanaban egyre roszab kepeketlatok magam elott csak hirtelen majd sipol a fulem es vagy emberi hanvot halok vagy gyerek sirast vagy ep egy kocsinak a duda hangjat. a baratnom akivel egy honapal ezelot az utcan setaltunk

    • (folyt.)aztán egyszercsak hirtelen egy autobaleset kepet latam magam elő es egy kisfiut halotam sirni. aznap delutan ben volt a kek hirekbe hogy egy szemely autoba egy anya és apa eletuket vesztetek a gyermek kiseb karcolasokal tul elte mert latok olyat elore ami nem tortent meg meg. kerlek sefits meg erteni

      Szia,

      Valamitől részlegesen kinyílt a harmadik szemed, ezért hallod a szellemeket és jönnek le képek. Ha közeli hozzátartozó halála előtt üzenetet kapsz, azt az ő szelleme küldi, hogy ne fel tudj készülni (persze erre nem lehet) – ez sok embernél előfordul. Az viszont ritkább, hogy ismeretlen lelkek is üzennek a haláluk előtt. Ez egy képesség, ami valami oknál fogva csak most jött elő. De azt tudnod kell, hogy mindennek oka van. Érdeklődj a témában, menj el látóhoz, hogy ő mit mond – próbáld meg ezt a különleges képességet pozitívan szemlélni.
      Szeretettel:
      Timi

  20. Van nekem egy kislanyom es allandoan a falhoz akarna beszelni meg volt olyan nap hogy tokjol eljatszot es oda nezett a szoba fele es ugy elkezdett orditani mintha vernek meg van olyan h fel tolem neha lehetseges hogy hozzam kotodik valaki es ot kiserti?

    • Szia Dávid,
      Valószínűleg a kislányod látja a szellemeket: mikor csak beszélget velük, akkor nincs is baj, mert jó szellem van vele (a szellemek gyakran játszanak is a kicsikkel), viszont mikor sír és fél, akkor valamilyen félelmetes, ijesztő entitást lát. A szellemvilágban nem csak “szép” szellemek vannak, némelyik igen riasztó. Elképzelhető az is, hogy tényleg rád van tapadva valaki. Mindenképpen kérd szakember segítségét és el kell küldetni a szellemeket, akik a kislányodat ijesztgetik.

      “Szia (ugyanaz a kérdező)
      Azt szeretnem mondani h a parommal ikreink lettek volna csak sajnos nem maradtmeg a paromnak a mehebe ugyhogy ot elvesztettuk es lehet az e hogy ot latja?”

      Akivel a kicsit játszani szokott, lehet a meg nem született testvére is, de akitől megrémül, az másik, de lehet, hogy többféle szellemet is lát, több helyen.

      Szeretettel:
      Timi

      • Kedves Timi!
        Régóta irtunk már önnek és nem kaptunk még
        választ!
        tudom hogy nagyon sokan irnak önnek de
        ha megkérhetném nagyon szépen akkor
        vissza tudna irni mert sürgős!
        előre is köszönöm !

        • Kedves Ramóna!
          A neve alatt csak az alábbi hozzászólást találtam, ami 2018.10.19-én érkezett. Ahhoz képest, hogy van, aki már hónapok óta választ vár tőlem, ez még nem olyan sok idő. Szerintem.
          “Kedves Timi!
          A Nagyapám meghalt 1 éve
          Hogy mi is lehet olyankor, hogyha a családban több ember álmodik róla
          Mi is lehet olyankor, hogyha a szemed sarkából látod mintha menne e ott el valaki.
          És ha arra figyelek nincs ott senki.”

          Ha a szemünk sarkából elsuhanó árnyakat látunk, azok sok esetben szellemet jeleznek az otthonunkban. Mire odanézünk, eltűnnek. Ez gyakori másoknál is.
          Ha egy elhunyt rokonnal több családtag is álmodik, azt szokta jelenteni, hogy az elhunyt belép a családtagok álmaiba, mert olyan dolgot szeretne üzenni, ami a családdal kapcsolatos. Ez lehet valami figyelmeztetés, kisbaba születése, haláleset, anyagi kár is. Kérdezze meg a rokonoktól, hogy kinek mit mondott a nagypapa. Sokszor a cselekedete, vagy a szavai hordozzák az üzenetet.
          Szeretettel:
          Timi

  21. Szia Timi, 2015 maecius 2 án meghalt a baratom szivbeteg volt műtve is volt 12 evel ezelot. Most virus let a sziveben es ez nagyon legyengitette a mutete elot egy nappal meghalt. Elsem tudom mondani hogy milyen traouma ert amikor megtudtam.Ő tisztaban volt azzal hogy megfog halni legalabis mindeg azt mondta hogy haldoklom amit en nemis akartam tudomasul veni.Azt mondta hogy mar nem birja es hogy feladja,en kertem hogy birja ki es vegyen erot magan ,mire ö azt mondta nekem hogy megprobalja mert nemszeretne elvesziteni,a szivem szakad ki valahanyszor eszembe jut. Ő nem akart meghalni.Viszont nem tudom hogy mit kezdjek magammal nem birom a hianyat.Mi mindent megbeszeltunk es mostis lenne mit. Azt szeretnem toled kerdezni hogy tudhatnam meg azt tole hogy van , hogy erzi magat,es hogyan tovabb nelkule?Kedves Timi varom valaszod.szia.

    • Kedves Andi,

      Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. Sajnos nem mi döntjük el, hogy mennyi ideig maradhatunk a földi síkon, testet öltve. A barátod már leszületés előtt kiválasztotta ezt az utat. Megmondom neked, hogy ő már jól van, boldog, nem fáj neki semmi – a halál csak az itt maradóknak fáj. Te is megkérdezheted tőle vagy médium segítségével, vagy álmokon keresztül. Minden este lefekvése előtt gondolj rá, kérdezz tőle és ébredés után rögtön gondold át az álmaidat, mert sok álom perceken belül törlődik a feltudati szintből. Remélem, fogsz kapni választ és megnyugszol. Hogyan tovább nélküle? Túl fiatal vagy az ilyen kérdésekhez. Az idő sok sebet begyógyít egy idő után, hiszen neked még van itt dolgod. A barátod már elvégezte azokat a feladatokat, amiért leszületett.
      Szeretettel:
      Timi

  22. Kedves Tímea!
    Nem tudom, mennyire aktív még a blog, de szeretném a tanácsodat kérni.
    Az utóbbi egy évben furcsa jelenségeket tapasztalunk a lakásunkban, és a szellem típusokról szóló bejegyzésed alapján egy felületes szellemre gyanakszom.
    Nem hinném, hogy gonosz lenne, mert nem érzek negatív energiát, viszont állandóan incselkedik velünk.
    Az elektromossággal való szórakozással kezdődött a dolog, rengeteg körte éget ki, villódzott, ment tönkre majd “javult meg”, és hasonlók. Bár mindig is hittem a szellemvilágban, mint minden ember, a saját megnyugtatásom érdekében is inkább racionális magyarázatok útján gondolkodtam, viszont a furcsaságok folytatódtak.
    Rendre estek le dolgok(főképp a konyhában), úgy, hogy előtte stabilan álltak napokig helyükön, kerültek át dolgok valószínűtlen helyekre.
    A legutóbb például egy olyan cd került a polcra, ami a háromtagú családunkból senkinek sem volt, és ráadásul úgy, hogy a 2 órával azelőtti portörlésnél még nemvolt ott, és senki sem járt a lakásban. Azóta újra nincs meg.
    Az én ruháim is rendre eltűnnek, egy ideig a trehányságra fogtam, de ez már kizárható. Legutóbb készülődés közben leraktam az ágyamra a pólót, amit felvenni készültem fürdés után. Mikor visszamentem, már nem találtam, egyedül voltam a lakásban. Tűvé tettem érte a lakást, mindent megnéztem, majd belenyugodtam, és felvettem mást.
    Két nap múlva édesanyám találta meg, egy olyan helyen, ahol megnéztem többször, és akkor nem volt ott.
    Ezt, és még két pólóm azóta sem találom, pedig kínomban már beszélni próbáltam a kedves “lakóhoz”, és szépen kértem, hogy adja őket vissza.
    És persze édesanyámnak és édesapámnak is tűntek el dolgai, és csak ritka esetben nem kerültek vissza.
    Mikor pedig visszakerültek, valószínűtlenebbnél valószínűtlenebb helyeken.
    A másik jel még, az ajtók kinyílása.
    Tudni kell, hogy az én ajtóm alapvetően nagyon nehezen nyílik és csukódik, erőkifejtést igényel mind a két művelet.
    Az utóbbi három hétben többször is előfordult, hogy mint mindig, lefekvés előtt becsuktam az ajtóm, és reggel nyitva állt, általában édesanyám csukta be, mikor pár órával előttem felkelt.
    Egyszer viszont felébredtem az éjjel közepén, és furcsa érzésem volt, az, hogy nem vagyok egyedül, felnéztem, és az ajtóm nyitva volt.
    Mivel nehéz mozdítani, ezért a légmozgás kizárt, hogy kinyithatta.

    Szerinted mit lehetne kezdeni a helyzettel?
    Úgy gondolom, nem ártalmas a szellem, de rendkívül bosszantó, hogy a kedvenc ruhadarabjaim tűnnek el, és várhatom, hogy visszakerüljenek, kitudja mikor.
    Van kiskoromból tapasztalatom szellemmel, elég rossz ráadásul (utólag úgy gondolom, az elhunyt szerettemnek akarta kiadni magát, ha érdekel esetleg, szívesen elmesélem, mert kiváncsi lennék, a teóriám valós-e), de ez közel sem annyira ijesztő élmény. Sokszor érzem a jelenlétét, most, ahogy a levelem írtam, is éreztem egy pár percig, de nem tölt el azzal a páni félelemmel, mint a gyermekkori szellemtapasztalatom. Néha még enyhe csiklandozást is érzek a karomon vagy a fejem tetején, ami akár a szellem is lehet.
    Egyáltalán mi lehet a célja??
    Érdemes elűzni? Ha igen, hogyan?Félek, hogy átvernek.

    • Szia Emmy,

      A blog természetesen aktív, csak én nem vagyok az, mert készülök a nyelvvizsgámra, ezért elnézést kérek mindenkitől a kései válaszokért.
      A leírás alapján biztos, hogy egy olyan szellemmel éltek együtt, akit idegesít, hogy rajta kívül más is él a lakásban: ennek egyértelmű jelei a tárgyak folyamatos eltűnése, majd előkerülése napokkal később, esetleg többször átnézett helyeken. Amúgy nem gonosz, de valóban idegesítő egy idő után. Én a helyetekben elküldetném, mert nem tart sokáig. Nem kell feltétlenül attól félni, hogy átvernek. Érdeklődj a környezetedben, biztosan ismer valaki olyan spiritisztát, aki megbízható és foglalkozik ilyen dolgokkal.
      Szeretettel:
      Timi

  23. Szia!

    Engem már nagyon, kiskorom óta érdekelnek a spirituális dolgok, mivel édesanyám is érdeklődik ezen dolgok iránt. Még 6 vagy 8 éves lehettem, amikor a családommal (szüleim elváltak már) elmentünk egy olyan helyre (nem emlékszem pontosan, hova), ahol pont ilyen dolgokkal foglalkoztak, és akkor mondta egy látó vagy szakember, hogy indigó gyerek vagyok, ami nagyon sok mindent megmagyarázott, például azt is, hogy miért vagyok annyira felnőttes, mint a saját korombeli gyerekek (16 éves vagyok, nemsokára 17), és azt is, hogy miért szeretem a művészeteket (regényt írok és festek, rajzolok), és hogy miért mondtam anyának kiskoromban felnőttes mondatokat, amiktől anyának leesett az álla. Pont ezen a – hogy is mondjam? – rendezvényen, mikor beszélgettünk a szakemberrel, vagy látóval, akkor láttam először aurát, apának narancssárga volt, ma már piros, ahogy a bátyámnak is piros. Annyira kifejlesztettem ezt a képességet, hogy bármikor látom, de csak fehér falnál, vagy félhomályban. Szellemeket nagy ritkán látok, 5 éves koromban láttam először, de az apai nagymamám (aki erősen keresztény) azt mondta, hogy nincs ott senki, és ne beszéljek hülyeségeket. Szóval, ez a képesség megszűnt. Viszont valami másra lettem figyelmes: Hangokat hallok. Emberi, értelmes hangokat, akkor is, amikor senki sincs a közelemben. Eddig csak a nevemet hallottam, ahogy ismételgette. Mást nem mondott, csak a nevemet. Legutoljára tavaly december közepén hallottam, azóta nem. Lenne néhány kérdésem: Ez a képesség fejleszthető? És ha igen, hogyan? Az én nagypapám 1988-ban elhunyt, 10 évvel később születtem, és mindig hősként tekintettem rá. 2008-ban találkoztam vele először egy szellem idézés kapcsán. Lehetséges, hogy ő akar kapcsolatot felvenni velem, amikor a nevemet hallom? Én nagyon meg akarom őt ismerni, tudom, hogy elhunyt, de nagyon hiányzik nekem – holott nem is volt alkalmam megismerni őt -, és olyan jó lenne, ha tudnék kommunikálni vele.
    Egyébként, az iskolában is hallani szoktam, ez lehetséges? Továbbá, néhány hónapja láttam egy szellemet a parkban, hozzánk közel.
    A hangoktól nem félek, mivel ha ártó szándék lenne mögötte, azt gondolom érezném. És biztonsággal tölt el, hogy nem vagyok egyedül, bár ugyanakkor rémisztő is.
    Volt később is egy ilyen szakemberes dolog, anyának volt egy ismerőse, aki ezzel foglalkozott, és elmentünk hozzá. Azt mondta akkoriban, hogy a harmadik szemem 25%-osan van kinyitva. Lehetséges, hogy jobban kinyílt?

    Úgy tudom, hogy a szellemek olyan emberekkel próbálják felvenni a kapcsolatot, akit alkalmasnak éreznek rá, vagyis aki elég érett spirituálisan. Vagy ez butaság? Tényleg annyira érett lennék spirituálisan? Nehezen hinném.
    Van egy olyan gyanúm, hogy tisztánhalló vagyok. Ez lehetséges? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit gondolsz.
    + infó rólam: Koraszülöttként jöttem a világra, szóval élet és halál között voltam hónapokon keresztül. Sokat gondolkoztam, hogy vajon köze van-e a képességeimnek ehhez?

    Válaszodat előre is nagyon köszönöm, és elnézést a sok szövegért! 🙂

    Szeretettel: Tamás

    • Kedves Tamás!

      Megpróbálok az összes kérdésedre válaszolni. Igen, szerintem részlegesen nyitva van a harmadik szemed és igen, ez a képesség fejleszthető, csak a megfelelő embert, vagy ezoterikus csoportot kell megtalálnod. A tisztánhallásod is fejleszthető, ahogyan az auralátásod is. Ha valakinek a hangját hallod, az nem feltétlenül a nagypapád,ilyenkor egy szellem belép az aurádba és kommunikálni akar veled. A szellemek is érzik, hogy kivel tudják felvenni a kapcsolatot és ezeket az embereket megtalálják – ahogy téged is. Nagyon pozitív a hozzáálásod a szellemvilághoz, az is nagyon jó, hogy nincs benned félelem. Én azt javaslom, hogy mindenképpen fejleszd ezeket a képességeket, hiszen ez a tudás nagy kincs. Ahogy igazi auralátó is kevés van – amúgy egy auralátónak valóban nem mindegy a látáshoz a háttér, ahogy te is írtad. Sok sikert kívánok neked az utadon, amit úgy látom, már megtaláltál.
      Szeretettel:
      Timi

      • Köszönöm szépen a választ!
        Ha nem probléma, lenne még valami,amit leírnék, mert nagyon foglalkoztat: Amikor egyedül vagyok a lakásban először csak lépteket hallottam a lépcsőn felfelé (Kinéztem, senki nem volt ott!), és amikor visszaültem a helyemre, éreztem, hogy valaki áll az ajtóban. Suttogást hallottam, de nem ijedtem meg, mert tudtam, hogy nem akar bántani. Második alkalommal már bejött a szobámba, és hideget éreztem magam mellett. Majd arra lettem figyelmes, hogy a fejét a vállamra teszi. Nem mondom, akkor már egy kicsit megijedtem, és sokáig ültem mozdulatlanul. Nemsokára eltűnt, és anya néhány perccel ezután haza jött (Anyáról tudni kell, hogy fél a szellemektől, ezt ő mondta nekem.). Valamint az auralátásom kapcsán észrevettem, hogy nem csak a személy feje valamint teste körül látom az aurát, hanem a fal is fényesebb, mintha mindent fényesebben látnék. Egy idő után azonban megfájdul a szemem és a fejem, főleg ott, ahol a harmadik szem helyezkedik el. Valamint az is feltűnt, hogy az aura a fej tetejétől teljesen felfelé ágazik, mintha valami energia-oszlop lenne. Nekem erről eszembe jutott, hogy a korona-chakrát sem véletlenül hívják koronának, mert a fejtetőnél az aurának is olyan az alakja. Hol tudnám ezeket a képességeket fejleszteni? És miért pont én kaptam ilyen képességeket? Dolgom lenne vele? Lehetséges, hogy a harmadik szemem teljesen ki fog nyílni? Van bennem egy kevéske félelem, de ugyanakkor bátorság is, hogy látni akarok – és nem a fizikai szemeimmel. Köszönöm a válaszokat előre is!

        Üdvözlettel: Tamás

        • Kedves Tamás!

          Persze, elképzelhető, hogy majd egyszer ki fog nyílni a harmadik szemed, bár ez nagyon kevés emberrel történik meg. Az auralátásodat mindenképpen érdemes lenne fejleszteni, mert amit már te látsz, arra is kevesen képesek. A szemed és a fejed azért fáj, mert nem jó az auralátó-technikád, ezt kellene fejleszteni. A kérdésedre válaszolva pedig – igen, azért kaptad ezeket a képességeket, mert fejlett lélek vagy és dolgod van vele.
          A szellemlátás izgalmas dolog, de nem kell sürgetni, mert legalább annyi hátránya van, mint előnye. Azonban ha ez az utad, előbb-utóbb úgyis megtörténik.
          Szeretettel:
          Timi

  24. Szia ! A baratom kb egy honapja arcokat lat kulombozoeket pl kislanyt idosnot ferfit nyitott szajjal normalis lanyt vagy olyanokat akiknek feher a szemuk. A nagyanyja szerint megverodott. Mondott neki egy dolgot amit megkellety csinalni amitol elvileg ez elmilik. Megcsinalta de nemjott be. Legtobbszor akkor latja mikor egyedul van es van hogy kozelit fele de olyan is volt h velem beszelget es mellettem volt. Miert van ez? En elegge felek ettol o nem de en szeretnem h ez nemaradjon igy. Koszonom elore is a valaszt 🙂

    • Szia Julcsi!

      A barátodnak valami miatt kinyílhatott a harmadik szeme, ha eddig nem történt vele ilyesmi. Nem “verődött meg” – az átkok nem így hatnak. Két lehetőség van: van nem foglalkozik velük és próbálja legyőzni a félelmét, vagy hívjatok valakit, akiben megbíztok és el tudja küldeni a szellemeket. Azt azonban tudni kell, hogy a szellemek valamilyen okból érzik, hogy ki érzékeli őket és előbb-utóbb úgyis jelentkeznek be új lelkek. Ha a párod hisz a szellemekben, érdemes lenne neki járni ezoterikus, esetleg meditációs csoportba – ott válaszokat kapna.
      Szeretettel:
      Timi

      • Koszonom a valaszod ! Legutobb az tortent vele.h fwkudt az agyon tevezett es meg marta valami de semmi nem volt ott es ket karmolas lett a karjan.

        • Szia Julcsi,

          Ennek már fele sem tréfa – mindenképpen keressetek a környezetetekben egy szakembert, aki tisztítást végez nálatok. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy egy rossz szellem “átnyúl” az asztrálsíkról. Velem is történt már ilyen (egy évig nem dugtam ki a lában a takaró alól… ). Valamilyen oknál fogva a szellemek érzik, hogy kivel tudnak kapcsolatot létesíteni és azokat az embereket gyakrabban megtalálják. A gonosz lelkek pedig sokszor így próbálnak minket akadályozni, hogy a “tudásban” előrébb tudjunk kerülni. Van még egy lehetőség: a párodat valaki nagyon figyelmeztetni akarja valami rossz dologra, pl. betegségre, lopásra.
          Szeretettel:
          Timi

  25. Hello . Kérdezni szeretnék valamit . Mostanában elég gyakran hallom a nevem , ha csennd van akkor nem ez mindig tvzés vagy zene hallgatás közben hallom , ugy mintha kiabállna egy nöi hanng , de a távolból és nem mindig ugyan az a hanng . Régen éreztem , esténnkénnt , hogy az ágyam melett mintha valaki állna . Néha kinyillott az ajtó magától és elég gyakran akad bele a ruhám az ajtó killincsbe vagy a szék karfájába , ezek mitöl lehetnek , föleg a hangg zavar .

    • Szia,

      Gondolom, olyankor hallod, hogy valaki a neveden szólít, mikor félálomban vagy – ilyenkor megemelkedik az energiaszint. Ebben az esetben egy szellem belép az aurádba és kommunikálni akar veled, ettől nem kell félni. Amikor úgy érzed, hogy valaki áll az ágyad mellet, az valószínűleg úgy is van. Ez igaz az ajtó kinyílására is. Elképzelhető, hogy egy helyhez kötött szellem él a házban – addig nem kell vele foglalkozni, míg csak ilyen “apróságok” történnek nálatok. A ruhád beakadása bútorokba nem tudom, mitől van, szerintem az nem szellemekkel kapcsolatos.
      Szeretettel,
      Timi

  26. Szerintem az előbbi volt mert mindkét szülőm meghalt és kifelejtettem hogy amikor megkerdeztek tőlem h hiszek e a szellemekben akkor azt válaszoltam h igen, kettő is van a szobámban. Amúgy nagyon jó a blogod sokat segített h ne rettegjek a szellemektol.

  27. Szia! KB két hónapja volt, reggel mielőtt felebredtem volna “álmomban” megkerdezett valaki h hiszek e a szellemekben, azt akartam válaszolni h nem de ehelyett azt mondtam h igen ezek után mintha belemcsapott volna a villám többször is és ténylegesen Fájt mindenem. Utána több napig nem mertem elaludni. Tudni kell rólam h már láttam szellemet. Az lenne a kérdésem h miért történt és h ha megint ez történik mit tegyek?

    • Szia,

      Ennek két oka is lehet. Az egyik, hogy egy szellem (valószínűleg egy közeli, halott rokon vagy ismerős) belépett az álmodba, de közben ott volt a szobádban is szellemalakban. A másik lehetőség, hogy félálomban voltál és egy szellem belépve az aurádba, megpróbált veled kommunikálni – szerintem ez a valószínűbb. Ilyenkor fizikailag is képes a szellem érintkezni veled – ami a szellem erejétől függ. Lehet, hogy csak megsimogatni tud, de suhanást, ütést is lehet érezni, vagy megpróbál elmozdítani.
      Ilyen élmény többnyire azokkal fordul elő, akik érzékenyebbek a szellemvilágra – nem kell félned. Inkább fogd fel izgalmas dologként – ez kevés embernek adatik meg. Amúgy lehet, hogy hónapokig, vagy évekig nem próbálnak majd veled így kommunikálni. Aludj nyugodtan!
      Szeretettel:
      Timi

  28. Helló!
    Megint írok.
    A múltkor (már x. alkalommal) furcsa dolog történt velem. Igen, a múltkor írtam, hogy hangokat hallok és megérzem a jövőt(ez néha felerősödik, néha nagyon gyenge).
    Tavaly volt olyan, hogy köd volt. Autóval voltunk a városban és megálltunk. Egy öreg néni alakját láttam. Ment előttünk. Amikor odaért a járdához szertefoszlott. Mint a mesékben. Akkor még nem tudtam ilyeneket vagy nem nagyon foglalkoztam a szellemekkel, nem tudom. Szóltam anyáéknak, de eléggé furcsán néztek rám.
    tavasszal meg csak hárman voltunk a lakászban. Mindenki a konyhában volt. A villany a lakás másik végében felkapcsolódott.
    Egy másik lakásban ahol laktunk felrobbant egy műanyag falkon.
    Nézek egy pontot(mondjuk olvasok, tudom ott nem sikerül egy pontot nézni, de olyankor is meg szokott történni) és a valahol látóteremben(akárhol) felvillan valami, de mire odanéznék, már nincs sehol. És ez nem egy pillanat. Sokszor akár percekig is ott látom.
    Hangokat is hallok. Más 2-3 éves korom óta. de csak mostanában kezdtek utalásokat adni a jövőről. Régen csak a nevem mondogatták. Nagyon sokszor hallottam, de nagyon hasonlított anya hangjára, de sohasem ő volt.
    Mostanában a megérzéseim is erősödtek. A hangok is jönnek. Valamit közölni akarnának?
    Sötétben a kistestvérem is mondja, hogy fél. Lehet, hogy a sötéttől, de sokszor én is érzek valamit. Valami ami ijesztő.
    Fejlődnék?
    Sajnálom, hogy hosszú, de nem tudtam leírni az előző levelemben.

    • Szia,
      Nyugodtan írhatsz nekem bármikor, az az utam, hogy segítsek. A te tudásod elég összetett és érdemes lenne fejleszteni. Ha nagyobb leszel és lesz lehetőséged menni valamilyen ezoterikus csoportba, ne hagyd ki. Érdemes lenne fejleszteni az auralátásodat is, mert ehhez is van képességed. Gyakran a szellemeket csak a látótéren kívül “látjuk”, de ha odanézel eltűnik. Ha hangokat hallasz, akkor egy szellem belép az aurádba – sokszor közölni akar dolgokat, de van, hogy csak kommunikálni szeretne. Ha anyukád hangját hallod (aki még él), akkor valószínűleg az ő egyik lárvája szólít az asztrálsíkról (róluk már írtam egy bejegyzésben, olvasd el).
      Mikor a tesóddal mindketten féltek, akkor egy negatív szellem van a szobában, akit a lelketek lát, de ti nem. Ilyenkor az a legjobb, ha magadban mondogatod, hogy “én Isten gyermeke vagyok, nem tudsz bántani” és kedvesen próbáld meg elküldeni – elég gondolatban, hogy a kistesódat nem ijeszd meg. Ha ezek a jelenségek már nagyon rémisztőek, akkor szakembert kell hívni, aki elküldi a szellemet, de azt tudni kell, hogy te bárhol, bármikor hazavihetsz “egy újat”.
      Szeretettel,
      Timi

  29. Hello!12 éves vagyok és 9 éves koromban a szüleim elváltak ami nagy trauma volt nekem.Ekkor költöztünk egy házba ahol ezelőtt egy idős nő lakott,de meghalt.Volt olyan hogy Tv-ztem és érzékeltem hogy valami megsimogatta a fejem,Volt olyan is hogy kint voltam a konyhában és valanmi suttogott a fülembe,de nem értettem.Én azt gondolom hogy az az aszony volt,de azóta már elköltöztünk és már egy éve lakunk ebben a házban.Itt is volt olyan hogy este már már majdnem elaludtam mikor hallottam valami nevetés szerűt.Halottak napján meg olyan volt hogy a Tv ki-be kapcsolódott és néha vele együtt a DVD is.Volt olyan hogy a sötétben egy kislány arcát láttam ,de olyan is volt hogy a szemem láttára söprődött le az asztal kötepéről a teás üveg. Apu nem rég megbetegedett rákos lett,de nem találták hogy hol van ezért elment egy ilyen természet gyógyászhoz aki eléggé hírneves,de én is elkísértem.Megnézte hogy hol van a rák,de nemtalálta.Ingával dolgozik.Letisztította a rontásokat és az átkokat apuról jócskán volt rajta átok.Utána áttért a szó anyura rata is ugyanazok voltak.Ezután a bátyámra akin szintén volt,és utána rám.Nekem azt mondta hogy különleges vagyok és megkérdezte hogy látom-e a szellemvilágot azt válaszoltam hogy nem nagyon látom csak hallom.Azt mondta nekem hogy csak félig van nyitva a harmadik szemem és majd talán idővel teljesen kinyílik.Nővéremre is át akartunk térni,de nem engedte.Azt gondolom hogy ő is valami hasonló,mert nővérem sokszor megálmodik dolgokat és ő már találkozott szellemekkel volt egy nő aki gyakorlatilag felnevelte a nővéremet,de ő is meghalt.Sokszor kísértette nővéremet állmában míg nővérem nem vitt neki egy koszorút meg egy gyertyát.Ez most csak EGY példa volt.
    Szóval azt szeretném kérdezni hogy tényleg ki fog nyílni a szemem?Én azt nagyon nem szeretném,mert már csak a hangoktól is félek és nem szeretnék mindenhol ilyen lényeket látni.Bocsánat ezért a hosszú szövegért,de ki akartam írni magamból ami 3 év alatt összegyűlt.

    • Szia,
      Igaz, amit a természetgyógyász mondott – valószínűleg 7 éves korodban nem csukódott be a harmadik szemed, ahogy “kellett volna”. Nincs teljesen nyitva, mert akkor mindig, mindenhol látnál szellemeket. Amiket írtál a körülötted lévő szellemtevékenységekről (simogatás, stb.) nem kell félni, ez sok emberrel előfordul, még ha nem is beszélnek róla. Elmondásod alapján egy helyhez kötött szellem lehetett, aki nem akar tőled semmit, csak nyugalmat. Hangokat akkor hallunk, akkor egy szellem éppen belép az auránkba és kommunikálni akar velünk – ettől sem kell félni, nálam is gyakori. Általában csak lényegtelen dolgokat mondanak, sokszor nem is magyarul. Tudom, hogy ezek a dolgok gyerekként félelmetesek, de ha a szívedben szeretet van, a lelkedből pedig kiűzöd a félelmet, semmilyen szellemtől nem kell félned.
      Nehéz megmondani, hogy ki fog-e nyílni a 3. szemed – elképzelhető, de lehet, hogy csak 20 év múlva, talán soha. Ha a helyedben lennék, tudod mit tennék? Büszke lennék arra, hogy ilyen képességeim vannak, mert ez nagyon ritka. Több út áll előtted – és te döntesz! Továbbmész ezen az úton és képezed magad, hogy látó légy, vagy egy szakember segítségével visszaadod ezt a tudást. Bármi baj van, nyugodtan írd meg, válaszolok neked és ne feledd – nem kell félned. Ha szeretsz olvasni, olvasd el Michael Newton: Lelkünk útja I-II. c. könyvét, sok kérdésre választ kapsz és megnyugszik a lelked.
      Szeretettel:
      Timi

      • Hello! Először is köszönöm a válaszod az előző kis monológomhoz,másodszor pedig rátérek a mostanában történtekre.Mint előző szövegemben is megírtam apukám nagyon beteg volt és sajnos bekövetkezett egy olyan esemény ami nagyon fájdalmas.Elhunyt.Halála előtt 2 héttel éreztem a szobájában az ágyon a jelenlétét, és tudtam hogy ott volt.Minta,ott feküdt volna ahogy szokott…Kicsit szokatlan temetése volt,de a lényeg az volt,hogy mikor a búcsúztatóra került a sor végig tudtam hogy ott velünk.Megnyugtató volt a tudat,hogy bátyám,aki még nem volt ilyen helyzetben és nővérem is aki hasonlóan velem együtt érzi a szellemeket,ők is ugyan ebben a helyzetben voltak mint én. Ez a tudat elmúlt mikor kijöttünk a templomból,mert akkor már nem volt velünk. Mindez februárban történt,de mostanság azaz 3-4 hete érzek egy lelket ami,csak akkor szokott zaklatni ,ha egyedül vagyok,vagy a lakásban már mindenki alszik. Szoktam látni a körvonalát is,ami eléggé bizarr.Ez bután fog hangzani,de néha megáll az ágyam mellett vagy a TV-előtt .Anya azzal szokott biztatni,hogy ez apu és nincs mitől félnem,de ha lefekszem és mögöttem van akkor nincs semmi baj az alvásommal viszont,ha felé fordulok akkor mindig rossz arcokat látok vagy ha éppen alszok arra kelek fel,hogy rémálmaim vannak és felé vagyok fordulva.Kizárt dolog,hogy ez apu.
        Néha elgondolkodom,hogy talán beképzelem-e az egészet,de nem hiszem.

        • UI.:Talán ez a trauma kiválthatta,hogy pl.:látom a körvonalait annak a léleknek/szellemnek?Talán felerősítette a látásom?

          • Szia,

            Igen, a szellemlátást olyan trauma is előidézheti, mint egy haláleset. Szerintem neked csak időszakosan van nyitva a harmadik szemed, mert nem látsz mindig, mindenhol szellemeket, csak esténként.
            Ha nagyon nyomaszt téged ez a “tudás”, tudnod kell, hogy ezt a képességet “visszaadhatod” az égiek segítségével, de ebben az esetben vedd fel a kapcsolatot egy szakemberrel.
            Szeretettel:
            Timi

        • Szia,

          Szerintem nem képzeled be és tényleg nem apukád szelleme van ott. Kár, hogy nem írtad le, mit jelent a “bizarr” külső. Azt tudni kell, hogy azok az asztrállények, akiket időnként látunk, vagy érzünk, nem minden esetben emberformájúak. Az sem túl jó jel, hogy a jelenlétében félelmet érzel, hiszen valójában a lelked fél tőle – ennek viszont oka van. Valószínű, hogy egy rosszindulatú lény lehet nálatok, akit minél hamarabb el kellene küldeni, de mindenképpen szakember által.
          A rémálmokat is ő generálja, mégpedig úgy, hogy belép az álmaidba. A rossz arcok, amiket látsz, a lakásban éppen akkor tartózkodó “nem jó” szellemeknek az arcai. Ez egyfajta belső látás, mert csukott szemmel is láthatóak a lények.

          Szeretettel:
          Timi

  30. Szia! 5 ével ezelott halt meg a kisfiam autobalesetben. tavaly született a kislanyom,aki most egy eves es o allandoan mutogat tibike fenykepeire,koveteli tibike kedvenc jatekat es a sirkovon puszilgatja es simogatja a kepet. pedig nwm mutatja neki senki. ez miert lehetseges?koszonom valaszod!

    • Szia!
      Nagyon sajnálom a kisfiadat. A leírtak alapján természetes, hogy a kisfiad szelleme gyakran megfordul nálatok, a kislányod pedig érzékeli. Ha majd a kislány elkezd beszélni, akkor el is fogja neked mondani, hogy mit lát és mit hall, miről beszélgetnek egymással. Fordulj a kislányodhoz bizalommal, kérdezgesd, hogy mit lát, mit mondott a kisfiú – ezt pedig természetesen tedd. Ne feledd – attól, hogy te nem látod és nem érzékeled a szellemeket, a kislányod láthatja őket. Különben ha a kisfiad a házban van, akkor veled is biztosan gyakran felveszi a kapcsolatot és jelez neked, csak nem veszed észre az apró kis jeleket.
      Szeretettel:
      Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .