Halál utáni üzenetek

Miután a szellem földi testét elhagyja, még napokig, vagy hetekig az asztrális síkon tartózkodik. Jó esetben legkésőbb 6-7 hét elég neki, hogy visszatérjen a szellemvilágba. A lelkeknek a halál utáni első gondolatuk leggyakrabban az, hogy a közeli szeretteik mellett legyenek, mikor megtudják a halálhírt. Nagyon gyakori, hogy ha valaki éjjel hal meg, még aznap éjjel megjelenik szelleme a családtagoknál, közeli rokonoknál. Végigjárja azokat, akiket életében szeretett, gyakran láthatóvá is válik.

Ha fejlett szellemről van szó, aki már rendelkezik olyan tudással, hogy belépjen álmainkba, vagy saját álmot generáljon, akkor ezt is megteszi – még mielőtt megtudnánk halálhírét. Az én családomban is előfordult már olyan eset, hogy az elhunyt a lányának megüzente halálhírét egy álmon keresztül, de csak másnap derült ki, hogy éjjel meghalt.

Az elhunyt szellemének is nagy fájdalom, ha halála miatt sírni látja szeretteit, ezért próbálja bevonni őket a szeretet fényével, próbálja megölelni, vigasztalni. Ezeket a jeleket azonban csak az arra fogékony rokonok érzik, illetve a gyerekek.

Ezek a jelenések felerősödhetnek a temetés napján. Ilyenkor sokszor mozognak tárgyak, megjelenik az elhunyt szelleme, vagy fekete asztrálteste, villognak a lámpák. Ha ilyenkor megmagyarázhatatlan boldogságot és nyugalmat érzünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy elhunyt szerettünk éppen átölel minket földöntúli fényével.

A szellem gyakran ott van saját temetésén (de nem minden esetben) és boldogsággal tölti el az itt maradtak szeretete.

 

354 hozzászólás a(z) “Halál utáni üzenetek” bejegyzéshez

  1. Szia Timi !
    Egy olyan kérdéssel szeretnék hozzád fordulni, hogy a minap (2016.11.19.-én)
    történt egy elég furcsa jelenség. Egy ismerősöméknél magátől bezáródott kulcsra ráadásul a wc ajtaja… ez előtt is törtét már ehhez hasonló eset, pl: a televizió magatol bekapcsolt, és ez sem olyan régen tortént talán egy hónapja…
    A családban nem nagyon tudok varatlan halálesetről, azt hiszem a mamája hunyt el 4 évvel ezelőtt de azóta nem történtek ilyen dolgok.
    Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges e, hogy esetleg a lakas multja közrejátszhat e ezekben a furcsa dolgokban? És ha igen akkor ezt mi valthatta ki? talan egy hahaleset vagy valaki még a sajátjának érzi ezt a lakást, holott az ismerősömék mar jópár éve ott laknak?
    Mihamarabbi válaszodat nagyon szépen köszönöm!!!!
    Tisztelettel:
    Gróf Bence

    • Kedves Bence!
      Én azt szoktam mondani, hogy minden lakásban van szellemtevékenység, csak finoman, laikusoknak szinte észre sem vehető. Viszont ha már ajtók bezáródnak kulccsal, azt komolyan kell venni, mert ezek olyan szellem üzenetei szoktak lenni, aki a családot betolakodónak tekinti és el akarja üldözni. Ahogy írod is, valóban a legtöbb esetben egy régi “lakó” szelleme maradt ott, de ilyenkor hosszabb időszakokban is érdemes gondolkodni, mert lehet, hogy ez a szellem nem pár éve, hanem 100-200 éve van ott. Olyan is előfordul, hogy évekig csak finoman jelzi a családnak, hogy ez az ő háza, mint jelen esetben is, de mivel még mindig nem akarnak elköltözni, ezért a szellem kezd durvább eszközökhöz folyamodni. Persze az is lehetséges, hogy az utcán, vagy valahol egy családtag összeszedett egy gonoszabb szellemet, aki hazament vele és ott maradt. A lényeg, hogy ilyenkor minél hamarabb hívni kell szakembert, aki elküldi, mert a helyzet nagyon eldurvulhat. Egy ilyen szellem akár súlyos balesetet is tud okozni, hiszen ha be tudja zárni a WC ajtaját, akkor erős energiái lehetnek.
      Szeretettel:
      Timi

  2. Szia Kedves Timi!
    Ma találtam rá az oldaladra,örülök! Megint jön egy évforduló,karácsony,felerösődik a bánat!
    Drága,imádott Édesapám 2012.12.20-án halt meg,rákban.Én ápoltam,együtt éltünk,Ő nevelt fel,mivel 5 éves koromban a szüleim elváltak.Teljes szimbiózisban éltünk,nem csak az Apám volt,Anyám,barátom,haverom,minden egyben! Mindent Neki köszönhetek! Rettenetes az élet nélküle! Hol picit jobb,hol elviselhetetlenül hiányzik! Sajnos nem tudom elengedni,rengeteget gondolok Rá! Olvastam,hogy mások is félnek,én is rossz alvó lettem,szinte minden éjjel pontban hajnali 4 órakkor felébredek,nem tudok sokszor órákig vissza aludni.A lámpa,tévé megy,akkor nyugszom csak meg,amikor világosodik.Pedig régen jó alvó voltam! Ha imádom,miért félek???? Hiszen Ő mindig csak Szépet és Jót akart nekem! Egy dolog jó,ha én meghalok,biztosan várni fog rám,együtt leszünk.Anyukámmal közel se olyan mély a viszony,igyekszem javítani a kapcsolaton,sajnos igaza van,kirekesztettük a Papával Őt,de szerettük mindig,csak másképp.Barátom van,sok barátnőm,kollégám,/tanár vagyok/,nem vagyok egyedül,de a Papa nélkül semmi se az igazi!!! Úgy bújnék hozzá,ölelném,beszélgetnék,főznék Neki.Képe kint van a szobában,a helyén ülök a fotelban,átvettem a szokásait,eszem amit szeretett stb.Minket a halál se választhat el!! Gyerekes vagy sem,40 éves múltam/nem érdekel senki véleménye,ez van! Munkámat szeretem,mindenem meg van,sokan irigyelik a jókedvemet is,/néha álca,hogy magamat is védjem a kérdésektől/,pedig én se vagyok már a régi!! Elnézést a hosszú levélért,még nem írtam soha senkinek,de most jól esett! Sok üdvözlet Mindenkinek! Rita

    • Kedves Rita!
      A gyász feldolgozása egyénfüggő. Vannak olyan emberek, akik évekig sem képesek megnyugodni és nem képesek feldolgozni a szerettük elvesztését. Nem vagyunk egyformák. Meg tudlak érteni, hiszen valóban nagyon fáj tudomásul venni, hogy valaki már nincs többé, aki az életet és boldogságot jelentette neked. Tudom, közhely, hogy az idő begyógyítja a sebeket, de hidd, el, valóban így van. Csak ez az idő mindenkinél eltérő. Abban is igazad van, hogy ha meghalsz, várni fog rád – összeköt benneteket az előző életetekben átélt szeretet, vagy szerelem érzése. Azonban egy dolgot meg kell értened, hogy tovább tudj lépni. Te azért vagy még itt a földön, mert még sok dolgod van ebben az életedben. A fájdalmat szép lassan magad mögött kell hagyni és rá kell lépned arra az útra, melyet te választottál. Nézz körül! Mennyi ember, barát, kis tanítvány van körülötted, akinek fontos vagy. Muszáj megtalálnod a saját boldogságodhoz vezető utat, mert a boldogságod csak rajtad múlik.
      Amit írtál, hogy rosszul alszol éjszaka, az valóban lehet a rossz lelkiállapot miatt is. Viszont az nem jó, hogy minden éjjel azonos időpontban felébredsz és félelmet érzel. Szerintem az nem apukád szelleme, hanem más valaki, akitől fél a lelked – szóval ezt a másik szellemet el kellene valakivel küldetni.
      Szeretettel:
      Timi

      • Szia Timi!
        Előszőr is Boldog Új Évet kívánok Neked!
        Köszönöm kedves soraidat!
        Sajnálom,hogy személyesen nem ismerhetlek,nem vagy Budapesten,biztos felkeresnélek.Veled megosztottam gondolataimat,amit még Anyukámmal,senkivel sem.Igen,én túl ragaszkodó vagyok,nem felejtek könnyen,nagyon tudok szeretni!!Ez van,nem mindig jó,mert saját magamnak is terhes vagyok! A mai világban nem jó ha az ember kimútatja az érzéseit,érzelmeit,lelkesedését,örömét! Fel se fogják sokan,hogy az ember miről beszél! Már gyerekként is mélyérzésű voltam,sokan nekem mondták el ügyes-bajos dolgaikat.Most is a suliban,új helyem van,október óta vagyok itt,de már megtalálnak a gyerekek,nem a pszichológushoz mennek,hanem hozzám,aki új kolléga.Vannak sorsok,hihetetlen! Vissza térve Drága Édesapámhoz,tényleg most tudom meg igazán,mennyire kényeztetve,féltve voltam.Egy élet kevés lenne,hogy viszonozni tudjam,hogy felnevelt,mindent megadott!!! Majd a köv.életben! Ha esetleg Pesten járnál,szívesen találkoznék Veled.Úgy se jósóltak még nekem soha.Ami a Mammutban van pl.fúrcsa!A jövés-menés,hangzavar-emberáradat közben jósólnak,kártyát vetnek.Esetleg a suliban is tarthatnál előadásokat.Vagy nem jó ötlet? Még a felnőttek is örömmel vennének.(estin is tanítok)
        Még 1x-er köszönöm a soraidat!
        Minden Szépet és Jót kívánok Neked!
        Üdvözlettel: Várszegi Rita

        • Kedves Rita!
          Nagyon aranyos vagy, köszönöm. Az emberek érzik a kisugárzásodat és az angyal-lelkedet, ezért találnak meg a problémáikkal. A jövőben tervezek tartani előadásokat, illetve csoportos meditációkat – ha úgy alakul, keresni foglak e-mailben.
          Szeretettel:
          Timi

  3. Kedves Timi.
    Márciusban meg halt az édesanyukám. Räkban.Önkormányzati lakásban lakunk. Mikor be mentem, hogy szeretném tovább vinni a lakàst, közölték velem hogy nem vihetem tovább, holott jogosult vagyok rá. Egész nyáron ment a herce hurca tegnap ajánlott levélként kaptam a bîrósàgrol levelet gondolom tőlük. Nagyon ki borultam. Este meg jelent az édesanyukám âllmomban ott is beteg volt mint a halála előtt. És újra meg àllmodtam hogy meg halt, de most nem a betegsége miatt hanem önként vetett véget az èletének. Le ugrott egy häz tetöről. El mentem meg keresni ès láttam hogy valaki a földön húzza el de nem láttam rajta sérülèseket. Azt szeretném kérdezni hogy ez mit jelenthet. Köszönöm szépen a válaszát. Szabina

    • Kedves Szabina!

      Amit anyukád öngyilkosságáról álmodsz, az tulajdonképpen rémálom, amivel anyukád próbál neked üzenni. Tudja, hogy nehéz helyzetben vagytok a lakás miatt, de sajnos ő sem tud segíteni ebben. Az álomban az öngyilkosság valaminek a lezárása, elengedése, egy út vége. Remélem, hogy a lakhatási problémátok azóta megoldódott, mert akkor az anyukád üzenetei sem lesznek majd ilyen megrázóak.
      Szeretettel:
      Timi

  4. Szia Timi!
    Édesapám 2016.10.11.-én halt meg, gégerákban. Nagyon szerettük egymást, és csak egymásra számíthattunk.
    Mielőtt meghalt álmodtam vele hogy jól van, és mondta hogy boldog. Ez mit jelent?
    Azóta még egyszer jelent meg az álmomban. És halála után két nappal a tv magától bekapcsolt. Meglátogat apukám? És vigyáz rám? Átkelt már a szellemvilágba?
    Köszönöm, puszi!
    Sári

    • Szia Sári!
      Apukád már valószínűleg átment a szellemvilágba, de ez nem is olyan fontos, hiszen ha érzi, hogy szükséged van rá, gyakran meg fog még onnan is látogatni. Halála előtt is üzent már neked álmodban – ez azért volt, hogy a halála ne érjen olyan váratlanul, meg akart kímélni. Szóval, válaszolva a kérdéseidre – igen, meglátogat, igen, boldog, igen, ott van veled és vigyáz rád. Hogy átment-e a szellemvilágba, nem fontos.
      Szeretettel:
      Timi

    • Szia Timi!Az Èdesanyàm 2016.10.17-en ment el gyomorrakban,melyet 2014.marciusaban diagnosztizaltak,de ugy erzem nem tudom elengedni.Neha olyan erzesem van mintha korulottem lenne,de jelenletet csak akkor erzem ha a hugomek mar lefekudnek.Sotet arnyekot latok,es mintha a targyakat a szello mozgatna.Lehetseges hogy Anyukam tenyleg eljon hozzam?Vajon O most boldog?Vàlaszodat koszonom.

      • Kedves Ági!
        Persze, hogy nem tudod elengedni, hiszen még nagyon rövid idő telt el a halála óta – ehhez sokszor több év is kevés. Biztos, hogy ott van veled és jeleket is küld és átölel, hogy érezd a szeretetének energiáit. Biztos lehetsz benne, hogy boldog, hiszen a lélek mindig boldog, ha leveheti földi testét és visszatérhet a szellemvilágba, az általa szeretett lelkek közé. De ezt te is megkérdezheted tőle. Lefekvés előtt kérd meg, hogy álmodban jelenjen meg és tudassa veled, hogy boldog-e? Utána már csak várnod kell a választ.
        Szeretettel:
        Timi

  5. Kedves Timi!Az én apukám 1 éve halt meg,de hiszem,hogy hall engem.Súlyos áttétes rákbetegségben halt meg nagy fájdalom közepette!Valamit szeretett volna még mondani élete utolsó perceiben,de már a szó a torkán akadt.Amikor meg halt és be mentem a szobába,bár a teste halott volt még is éreztem,hogy jelen van!Olyan volt,mint ha mellettem lett volna,hiába volt a teste velem szembe.10 percenként könny jelent meg a szeme sarkában,amit mindig le töröltem.Halála után meglátogatott engem!Abból vettem észre,hogy az elemes kis borotva magától bekapcsolt,amit már rég nem használtunk,akkor következő alkalommal egy kis fekete szeg koppant a laminált padlón,amit nem tudtunk meg fejteni,hogy honnan eshetett ki,mert mindenben meg volt a szeg,amibe kellett.Utána mindig rossz álmaim voltak apuval.Úgy éreztem sokszor,hogy dühös.Gondoltam szeretne valamit közölni csak nem értem,túl zavaros volt az álmom és nagyon szomorú mindig.De miért vajon?Nem nyugodott meg a lelke?Kérlek válaszolj nekem Kedves Timi!Ha lehet e-mailben!Köszönöm!

    • Kedves Bea!
      Apukád a borotvával és a szöggel próbálta üzenni, hogy ott van veletek. Mivel álmodban is megjelenik, már átment a szellemvilágba. Az is biztos, hogy közölni akar veled valamit – ha legközelebb álmodsz vele, próbálj emlékezni a részletekre, a környezetre. Biztos, hogy valami negatív dolgot akar veled közölni: balesetet, anyagi kárt, becsapást. Az álomban a környezet is választ adhat. Lehet, hogy ingatlannal kapcsolatos bajra szeretné felhívni a figyelmed.
      A lelke megnyugodott, amiatt ne aggódj, inkább az üzenetére próbálj rájönni.
      Szeretettel:
      Timi

      • Kedves Timi!Köszönöm szépen,hogy válaszoltál nekem!Apu halála után első álmom az volt vele,hogy anyukám házában volt egy nagy nagy családi összejövetel!Elöljáróban elmondom azt Neked,hogy ők régen elváltak már és apu új családot alapított.Azért volt számomra furcsa,hogy az anyu házában volt az apu búcsúztatója,ami olyan jellegű búcsúztató volt,hogy elköszönt mindenkitől,mint aki elindul tényleg egy más világba!Mindenkitől mosollyal köszönt el,de éntőllem egyedül nem.Megált kb 3m távolságba tőllem és komolyan rezzenéstelen arcal csak nézett rám,de nem jött oda,nem ölelt át,inkább irányomba dühösnek láttam!Nem értettem,hogy miért csinálja ezt velem.A következő álmom vele,vagyis nem is tudom minek nevezzem,mert még nem kerültem az alvás mély fázisába,de emlékszem arra,hogy csukva volt a szemem és a gondolataimban ő volt,teljesen átragadt rám apu lelkének nyugtalansága,olyan volt mintha belém költözött volna és saját magamat ébresztgettem,hogy keljek fel,mert ha nem nyitom ki a szemem meghalok!Azt éreztem,hogy teljes az arcomba van és nyugtalan,dühös!És akkor kinyitottam a szemem és minden nyugtalanság eltünt.Nem értettem.Amikor következőleg álmodtam vele,felhívott telefonon és azt mondta,amire emlékszem,hogy szólongatott:kislányom,kislányom,de másra nem emlékszem,meg,hogy nagyon szomorú volt a hangja!Arra gondoltam,hogy nem fogadta el,hogy meg halt és az idősíkban rekedt!Bolyong össze vissza a sötétségbe.De én mindig próbálom nyugtatni!Legutóbbi álmom vele,hogy volt egy tó melletti házunk és előtte egy széles móló szerű,azon pedig fából olyan,mint egy szőlőlugas,amin kolbászok lógtak.A szél lengette a kolbászokat és én mondtam apunak,hogy:Apu!Lefújja a szél a kolbászokat,nem kellene leszedni,mert a tóba kötnek ki?Azt mondta nekem,hogy:Hozzál kislányom egy húsos ládát és leszedjük bele!Én majd felmászok és adogatom neked!Úgy is volt,szépen összedolgoztunk!Nyugalom járta át ezt az álmot!Mit jelentenek az álmaim Timi,Te érted őket?Fejtsd meg nekem kérlek,ha lesz időd! Köszönöm előre is! 🙂 Szia! 😉

        • Kedves Bea!
          Érdekel ugyan az álomfejtés, de azért minden álmot én sem tudok értelmezni 🙂 Sejtésem azért van. Kezdjük az elején. Az álmodban azért volt apukád búcsúztatója anyukád házában, mert ők rokonlelkek és sok életet leéltek már együtt. A rokonlelki kötődés független attól, hogy ebben az életben elváltak, hiszen a rokonlelkek nem minden esetben élik le együtt az életüket. Itt inkább az előző életek emléke és tapasztalat a lényeg.
          Ezek a negatív álmok, amiket apukád generál, biztos, hogy figyelmeztető álmok. Lehet, hogy csak hónapok múlva fogod megérteni a jelentésüket. Lehet, hogy a viselkedéseddel van baj, lehet, hogy valamilyen rejtett betegségre akarja elhívni a figyelmed. Mivel a kolbász az álmokban szexuális tartalmakat hordoz, nemi betegségre is figyelmezethet, vagy meggondolatlan párkapcsolatra.
          A másik dolog, ami még elképzelhető, hogy előző életetekben történt valami köztetek, amit ebben az életben kellett volna megoldanotok, de ez nem sikerült és a karma megy tovább.
          Én a helyedben felkeresnék egy léleklátót, aki érzi az Ő lelkét és talán válaszokat kapnál.
          Szeretettel:
          Timi

          • Nagyon szépen köszönöm Timi,hogy válaszoltál nekem!A negatív dolgok sajnos beigazolódtak!Sok rossz ért mostanában.Apu valóban figyelmeztetni akart engem.Fájdalmak sorozata ért engem és nem tudom,hogy fogom megélni ezeket a dolgokat!Most halt meg a párom,testvérem előzetesben,és még sorolhatnám.Minden tiszteletem a Tiéd!Szeretettel Bea!

  6. Kedves Timi!
    Édesapám 4 napja halt meg tragikus autóbalesetben, senki más nem sérült. A körülmények nem tisztázottak. Én mégis azt érzem hogy nem ő volt a hibás, és nem ez volt neki meg írva. azóta a jelenlétére utaló dolgok többször előfordultak villognak a lámpák, földre leesett ruha, ajtó mozgás, és a kutyája szinte megőrülve ugrált az elmúlt 3 napban. esténként beszélek hozzá és csukott szemnél fehér villódzó fényt látok néha. Nagyon szeretnék vele beszélni és meg tudni, hogy mi okozta a tragédiát. lehet e rá mód? Nagyon szerettem. de amíg élt soha nem mondtam neki, és most nagyon hiányzik.
    válaszod előre is köszönöm.

    • Kedves István!
      Nagyon sajnálom apukádat 🙁 Az lehet, hogy nem ő volt a hibás, de hidd el, hogy ez volt neki megírva. Mikor leszületünk, már akkor megvan halálunk napja és körülménye, tehát azon a napon apukád mindenképpen meghalt volna. A halál időpontja egy esetben térhet el: öngyilkosság esetén, hiszen ilyenkor az egó, vagy lélek eldobja magától a földi életet. Ezt persze a szellemvilágban lévő vezetőink, kísérőink nem nézik jó szemmel és az öngyilkosságot elkövető embernek rövid időn belül újra le kell születni, hiszen nem teljesítette életfeladatát.
      Szóval, sajnos azt kell mondjam, hogy apukádnak akkor és ott kellett meghalni – ezt Ő bevállalta leszületése előtt.
      Viszont van még valami – ha valaki, apukádhoz hasonlóan hirtelen balesetben hal meg, olyankor a lélek összezavarodik és sokszor egy ideig nem tudja, hogy ő már meghalt, vagyis éli tovább az életét. Persze, egy idő után általában rájön, hogy meghalt és ha minden jól megy, át is megy a szellemvilágba. De ne aggódj, onnan is vissza tud jönni meglátogatni.
      Úgy érzem, lelkifurdalásod is van miatta, de felesleges. Elég, ha elalvás előtt elmondod neki, hogy mennyire szereted és hiányzik – hidd el, hallani fogja.
      Ha a baleset körülményeire vagy kíváncsi, vagy mindenképpen kommunikálni akarsz vele, akkor olyan médiumot kell keresned, aki képes erre (nem sokan vannak). De előtte megpróbálhatod feltenni neki a kérdéseidet elalvás előtt – nagyon gyakran megkapjuk a választ álmainkon keresztül.
      Szeretettel:
      Timi

  7. Kedves Timi !

    Érdeklődve olvasgattam a beirasokat és örülök hogy ide látogattam. Sajnos szeretett édesapám 2016.augusztus 18-án hagyott itt engem amit azóta sem tudok elhinni és úgy érzem elvitt egy darabot belőlem és hogy sosem leszek már a régi. Szegenykem mindig hősiesen viselte a problémáit bár 80 évet élt de sosem volt beteg. Amikor kérdeztem hogy van mindig jól vagyok anyukám minden rendben ! Ezért is lett az eredménye a végén a betegség mert későn fordult orvoshoz. 2013-ban meggyógyult egy vastagbel mutetbol aminél kemoterapiat is kapott! Most év elején került megint kórházba fejfajassal szedulessel ami agyvérzés jeleit mutatta. Közel három hónapos ‘találgatás’ után derült ki hogy valószínűleg agydaganat amit a beverzesektol nem láttak ! Okolom magam amiért nem mentem tovább – ha nem voltak biztosak a diagnozisban miért nem mondták konkrétan hátha segiteni tudtunk volna ! Édesapám nagyon türelmesen viselt minden beavatkozást pedig nem tudott már beszélni, mozogni sem . Fájó a szivemnek, hogy nem tudtam vele kommunikálni, elmondani mennyire szeretem. Ott voltam mellette otthoni tartozkodasakor, a kórházban fogtam a kezét. Mindent értett de beszélni nem tudott. Az utolsó hetekben már csak aludt de remélem tudta, érezte hogy mellette vagyok és szeretem őt !
    Utolsó nap szerintem megvárta hogy bemenjunk még – én hatraneztem az ajtobol mert ugy éreztem akkor látom utoljára ! Sajnos igy lett elaludt szépen, csendben!

    Azt szeretném kérdezni kedves Timi fogok én találkozni még edesapammal valahol valamikor ? Egyedül gyakran sirok de tudom már jó helyen van és nem látom szenvedését ! Szoktam vele beszélgetni amikor itthon vagyok – a kepe az ágyam mellett van ! Álmodni még sajnos nem álmodtam de sokszor cseng a fülemben szavai amikor elkeseredek – nem sirjal anyukám jól vagyok nincsen semmi baj !!! Létezhet ilyen vagy csak kepzelodom ? Azt még nem éreztem hogy meglátogatott volna !

    Köszönöm a választ !

    Puszi Ritus

    • Kedves Rita!
      Úgy érzem, téged a lelkifurdalás hozott hozzám, továbbá az orvosoknak sem tudsz megbocsátani apukád miatt. Először is azt kell megértened, hogy mikor apukád leszületett, már akkor meg volt írva, hogy meddig fog élni. Ezt ő tudta, ezt vállalta be. Másodsorban, ha belegondolsz és szétnézel magad körül – nagyon szép kort ért meg. Én örülnék neki, ha eddig élhetnék, de sajnos nem fogok (tenyérjóslással is foglalkoztam régebben). Én azt gondolom, hogy te mindent megtettél érte, amit lehetett és muszáj lenne megbocsátani magadnak és a környezetednek is. Ha meghal egy közeli hozzátartozónk, sokszor okoljuk magunkat, hogy mit nem tettünk meg, mit tehettünk volna – ezzel mások is így vannak. A baj az, hogy ezek az önvádak csendben mérgezik a lelkedet, ami később pszichoszomatikus betegségekhez is vezet. Szóval, mivel amúgy sincs rá okod, ezeket a gondolatokat engedd el!
      Azt kérdezed, találkozhatsz-e még vele – reméljük, jó soká, de a halálod pillanatában mindenképpen.
      Amúgy az a véleményem, hogy azért nem álmodsz vele, mert a szereteted és a fájdalmad itt tartja Őt a földi síkon és még nem ment át a szellemvilágba. Amikor fizikálisan is hallod a hangját, akkor belép az aurádba, ez azért van. Nem képzelődsz, létezik ilyen. Nem érezted, hogy meglátogatott volna? Hogy látogatna meg, mikor még el sem ment???
      Szeretettel:
      Timi

      • Természetesen köszönöm valaszodat ! Mostanra ugy érzem a lelkem megnyugodott és beletorodtem édesapám elvesztesebe. Elengedtem és tudom érzem jo helyen van és nem szenved.
        Lehet ugy tűnt önvádaskodás amit levelemben irtam de sok esetben sajnos a mai valóság más súlyos hiányosságot ill. emberi nemtorodomseget is tapasztal az idők folyamán. Inkább az hogy nem tudok némely dolgot megemészteni ami egyértelmű lehetett volna úgy érzem nem nekem kellene lelkiismeret furdalásban lennem. Irod, hogy nézzek körül – tudom nem én vagyok az egyedüli a vilagban aki elveszti édesapját de azért mert szép kort megélt még igen is élhetett volna. Haljon meg azért mert idősebb az átlagnál ?
        Látod ez a hozzáállás az amivel pedig én szembesultem ott, akkor amikor elvesztettem !

        Köszönöm hogy leirhattam és ne haragudj de ki kellett irnom mindezt magambol !

  8. Kedves Timi! Nagyon érdekes dolog történt velem szeptember 11-én reggelre.A férjem már másfél éve meghalt és nagyon sokat álmodom vele.Már írtam neked erről és voltál kedves válaszolni is! 10.-én este jöttünk meg a lányomékkal a nyaralásból,mikor elmentek én nagyon sírtam ,egy részt örömömben mert először láttam a tengert,és azért is hogy mindezt nélküle.Hajnal tájt felébredtem,nem tudom miért,és mikor felemeltem a takarót egy nagy víz “tócsa”volt mellettem amitől még a paplanom is át nevesedett és a takaró felső részén csak a másik oldalon is volt egy nedves folt!!!!! Persze először én is arra gondoltam hogy…… de teljesen száraz volt a pizsamám!!! Nem vagyok alvajáró és nem is a képzeletem játszott velem .mert fényképet is készítettem róla! Nem tudom hogyan kerültek oda ezek a vizes foltok aminek semmi szaguk nem volt. Nagyon érthetetlen számomra,egyedül lakom és fel sem merülhet hogy valaki viccelt volna velem . Háát kedves Timi nem tudom van e elképzelésed mi történt? Hálásan köszönöm a válaszodat! Üdvözlettel Marcsi

    • Kedves Marika!
      Szerintem nagyon egyértelmű, hogy mi történt. A férjed is ott volt veletek a tengernél, hiszen ahogy írtad, miatta is szomorú voltál a nyaraláskor. Egyszerűen így akart neked üzenni, hogy ne bánkódj miatta, mert ott volt Ő is veled. 🙂 Ennél egyértelműbb üzenetet nem is kaphattál volna tőle.
      Szeretettel:
      Timi

  9. Kedves Timi! A férjem májusban halt meg. Alkoholos májbetegként, rövid idő alatt ment el. Nem tudtunk tőle elköszönni a kórházban, mert már nem tudtunk vele kommunikálni, de egyfolytában az ajtót nézte, amíg ott voltunk vele. Nem volt tökéletes az életünk mellette, pedig mi szerettük.A halála után 42-44 nappal mind a 2 falióránk megállt. Addig volt “közöttünk” és ezzel jelzett, hogy lejárt az ideje? Álmodtam felőle, sajnos kiabáltam vele, hogy nem szeretett bennünket, sem engem sem a lányunkat, még meg is ütöttem,ő pedig nem válaszolt. A való életben képtelen lennék ilyent tenni A legközelebb amikor megint álmodtam felőle csak mosolygott, de nem szólt. Harmadszorra azt álmodtam, hogy telefonálni akartam neki meg SMS-t írni, de nem sikerült. Szörnyű lelkiállapotban vagyok az álmom miatt is, meg a halála után kitudódott dolgai miatt is. Nem tudom miért álmodok ilyeneket felőle. Szerinted? Szeretném tudni a véleményed! Köszönöm előre is a válaszod,
    Ari

    • Kedves Ari!
      Azért vannak a férjeddel ilyen negatív álmaid, mert tudat alatt nem tudtad neki megbocsátani, amit ellenetek tett – ahogy írod, még később is derültek ki dolgok róla. Ezek az álmok akkor fognak megszűnni, ha majd képes leszel a megbocsátásra és képes leszel rá, hogy elengedd a haragod. Tudom, ez nem ilyen egyszerű, de arra gondolj, hogy Ő, aki már ott van a szellemvilágban, egy egyszerű, tiszta lélek, aki ugyan követett el bűnöket a földi életében, de ezeket a negatív dolgokat maga a lélek nem hordozza. Meg mondd meg nekem őszintén: van értelme haragudni egy lélekre a földi hibákért? Van értelme mérgezni a te lelkedet a régi sérelmekért? Próbálj neki megbocsátani, próbálj megnyugodni és meglátod, ezek az álmok megszűnnek.
      Szeretettel:
      Timi

  10. Ma délután a nagytatammal álmodtam, aki mar lassan 10 eve elhunyt, es az álmomban nem lattam, mivel ott mar beteg volt es kórházba került, es par napra ra kaptuk a hírt, hogy elhunyt,es akkor lattam egy kepet róla, mit jelent ez hogy egy közeli hozzatartozom ujra meghal?

    • Kedves László!
      Sokszor előfordul, hogy az elhunyt szerettünk üzen álmunkban valakinek a halálesetéről. Azonban ezek jóval konkrétabb jelzések szoktak lenni, mint amit leírtál. Tehát szerintem nem azt üzente.
      Szeretettel:
      Timi

  11. Szia, kedves Timi az én apukám súlyos máj beteg volt, és be vittük szombaton őt a kórházba és vasárnapra meghalt 3 hete volt ez. De mi fogtuk a kezét amikor az orvos közölte hogy ne reménykedjünk már akkor fogtuk a kórházi ágyon a kezét, és amikor haza értünk édesanyámal fél óra múlva már jött a telefon a kórházból hogy apa elhunyt, azóta nekem álmatlan éjszakáim vannak, édes anyám pedig beszélt vele mindig a kedvence a bézbol sapka volt és anyunak álmába azt mondta hogy hol a bézbol sapkám amikor anya, elmondta neki hogy hol is van a sapkája akkor eltűnt, és nagyon szeretnénk hogy ha megjelenne nekünk és tudnánk vele beszélni ne csak álomba hanem hogy megjelenik nekünk, remélem hogy ebben tudsz nekünk segíteni

    Köszönettel: Attila

    • Kedves Attila!
      Ebben nem tudok neked segíteni, hogy apukád megjelenjen nektek szellemalakban is, hiszen ez nem ilyen egyszerű. Kevés ember van, aki érzékeli az asztrális testet. Még csak azt sem mondom neked, hogy tanulható, mert van, akinek nem ez az útja. A másik fontos dolog, hogy ez sajnos nem kívánságműsor – a szellem dönti el, hogy akar-e egyáltalán megjelenni, vagy nem. Szerintem örüljetek annak, hogy álmotokban megjelenik és üzen nektek – már ez is nagyon irigylésre méltó.
      Szeretettel:
      Timi

  12. Kedves Timi!

    Elolvastam évekre visszamenőleg az összes bejegyzést és a válaszaidat és találtam köztük olyanokat ami rám is igaz, nagyon érdekesnek találtam! Mindig is volt egy megérzésem, hogy olyan dolgokat érzékelek, amik nem “normálisak”. Eleinte nem foglalkoztam velük, nem akartam tudatosítani őket az agyamban. Sosem tapasztaltam mozgó tárgyakat vagy tényleges érintést olyantól, aki már nincs köztünk. Általában amikor épp foglalatoskodtam valamivel, főztem, írtam… akkor lattam a szemem sarkából azt a bizonyos mozgást, mintha elment volna valaki, de tudtam, hogy nem lehet, mert egyedül vagyok. Olyankor mindig megálltam, pillanatra abbahagytam amit épp csináltam és figyeltem masodpercekig abba az irányba ahol a mozgást véltem felfedezni de soha nem láttam semmit. 13 évvel ezelőtt elvesztettem a nagymamámat, akit nagyon szerettem. 12 éves voltam akkor így csak gyerekként ismerhettem őt. Cukorbeteg volt, szándékosan nem adta be magának az inzulint, először fél oldali bénulás jelentkezett nála, később viszont kórházba került és meghalt. A mai napig rettenetesen hiányzik es nem tudok beszélni róla. Nem tudtam kimenni hozzá a temetőbe sem. Két eve mentem ki először, akkoris már sírva indultam otthonról és órákon keresztül sírtam még. Tavaly is kimentem hozzá, de csak álltam szótlanul és sírtam ugyanúgy .. nem tudtam neki mit mondani. Néha álmodom róla. Általában elmegy, nem is köszön. Már egy jó ideje nem láttam álmomban. Néha azonban úgy érzem velem van. Nem tudom eldönteni.
    Idén januárban 2 hónap kórházi kezelés után elment a dédimamám is. Nem volt beteg. 92 éves lett volna áprilisban, leépült az agya. Összefüggéstelenül beszélt, a halott édesanyja és testvére iránt érdeklődött, sírt utánuk hogy hiányoznak neki. Egyik este mikor hárman voltunk bent nála, fél óra után kitisztult az elméje és elbúcsúzott tőlünk. Azt mondta szeret minket és nagyon örül, hogy a dédunokái vagyunk. Sírva elköszöntünk tőle, azt hittük éjjel elmegy. De még egy hónapig nem ment el. Viszont nem emlékezett arra, hogy voltunk nála akkor es elbucsuztunk. Nem sokkal később “elfekvőre” került ahol már hiába latogattam, nem volt eszméleténél, csak aludt.
    Aznap este mikor elköszöntünk, úgy sírtam, mintha mar elment volna. A halála napján viszont már nem. Betudtam annak, hogy felkészültem rá a búcsúzkodás után. Viszont két napja vele álmodtam. A lakásának az ajtajában állt, felöltözve, indulásra készen. Tudtam ha elmegy, soha többet nem fogom látni. Sírva átöleltem és kértem hogy ne menjen. Letörölte a könnyeimet és elment. Nem mondott semmit. Ma megint egész nap sirtam.. azt hiszem most ment el végleg.
    Azt szeretném kérdezni, hogy lehet hogy a nagymamám valami miatt még mindig itt van? Vagy csak kicsi voltam amikor elment és nem fogtam föl a jeleket amiket küldött? A dédinél úgy érzem egyértelmű, hogy elment. De a nagymamámmal kapcsolatban bizonytalan vagyok. Ha már átment (13 év alatt biztos átment) a szellemvilágba, akkor is válaszolhat a kérdésemre álmomban?

    Köszönöm szépen a választ!
    Viki

    • Kedves Viki!
      Szerintem nem olyan lényeges, hogy az elhunyt szerettünk átment-e már a szellemvilágba, hiszen ha itt is marad velünk, nem fog bántani. Én csak akkor szoktam javasolni a szellem elküldését, ha idegen, vagy érezhetően rosszindulatú. Lehetséges, hogy a nagymamád még nem ment át, mert látja a fájdalmadat és ez ide köti a földi síkhoz. Olyan is lehet, hogy felsőbb engedélyt kért, hogy védőangyalként melletted maradhasson. Amúgy sokan azt mondják, hogy minden szellemnek az a legjobb, ha átmegy, vagy átküldjük a szellemvilágba. Én viszont azt mondom, majd ő tudja, hogy mi a jó neki.
      Valószínűleg fogékony vagy a szellemvilág történéseire, a mamáid üzenetét ezért tudtad fogni. A halál előtt azért üzennek nekünk a szeretteink különféle módokon, hogy fel tudjunk a halálára kicsit készülni és ne érjen olyan váratlanul.
      A kérdésedre válaszolva – igen, ha valaki átmegy a szellemvilágba, akkor is vissza tud jönni időnként és utána is be tud lépni az álmaidba.
      Tudom, hogy a gyászt nem könnyű megélni, de ha sírdogálsz, akkor az fáj az elhunyt szeretteinknek is és sokszor ez tartja itt őket a földi síkon.
      Szeretettel:
      Timi

  13. Kedves Timi!
    Apósom 2 éve halt meg májrákban!Létezhet,hogy sms-t küld a régi telefonszámáról az anyósomnak?2 évig nem kapott anyósom semmilyen üzenetet, jelet ,ám most megismerkedett egy szlovák férfival,és azóta elég durva üzenetek érkeznek anyósom telefonjára!Pld:Takarodj a lelkemből te gonosz Szilvia megnéztem a Szilvia erdőben lakót jelent!Második üzenet szeretlek 3. Üzenet:Szilvia tiszra szìvemből utállak bárcsak meghalnál..tönkre tetted az életem ezek mit jelenthetnek?Utalhatnak a férfira aki most udvaról anyósomnak?Hívni is volt hogy hívta este 23:00 kor az üzenetek átlagban hajnali órákbam jönnek!
    Várom válaszod

    • Kedves Viki,
      Én a szolgáltatónál kinyomoznám, hogy kinek a nevén van a telefonszám, mivel a régi számokat ki szokták adni új előfizetőknek. Lehet, hogy ezek nem is anyukádnak szólnak. Vagy esetleg a családban van valakinél a régi szám? Bár az kérdés, hogy ha valaki ismeretlen megkap egy számot, honnan tudná anyukád számát? Nem hallottam még ilyenről, de a szellemek sok olyan dologra képesek az energiáik által, amit mi nem is gondolunk. Főleg a gonosz lelkek. Én a helyetekben megpróbálnám kideríteni. Ha nincs rá értelmes magyarázat, akkor ezek valóban lehetnek szellem üzenetei.
      Szeretettel:
      Timi

      • Köszönöm a válaszod a családban van egyébként a szám de nem használja senki elméletileg gyakorlatilag meg amióta anyósom megfenyegette a mostohalányát hogy feljelentést tesz azóta semmi nem érkezett

  14. Kedves Timi!
    Megszeretném kérdezni tőled hogy szerinted ártó szellem lehet e a házunkban? Van egy helyiség a lakásban ahol legtöbbször furcsa dolgok történnek. Jelenleg a lányom lakik abban a szobában. Folyamatosan arról panaszkodik hogy ha bemegy a szobájába recseg az ágya mintha felkellne róla valami. A képek is a falon szoktak recsegni. Néha a tárgyak is mozognak a szobában.Minden éjszaka felébred és fényfoltot lát s sarokban. A lámpa is villog ott. Egyedül már nem is mer ott aludni. Többször látta a szellemet is és le tudta írni hogy néz ki. Egyébként ő már kis kora óta fogékony ezekre a dolgokra.Régebben meg arra ébredt fel álmából hogy lebeg az ágy felett és mikor felébredt vissza is zuhant egyből.Gondoltam képzelődik de már a fiam is aki 6 éves látta ő nem ilyedt meg csak mondta hogy ott van egy bácsi. A feleségem álmàban megálmodta ezt az idős férfit aki egyszer régen itt lakott de még akkor más ház volt a telkünkön és lovakat gondozott. A leírása alapján kb 1940 körül élhetett ezen a telken ezt idősek mondták akik ismerték. Továbbá amikor a lányom szobájában aludtam akkor én is minden éjszaka hajnal kettőkor felébredtem. Nem tudtam miért de mindig két órakor. Valamint bármely ismerősöm aki ott aludt azt mondta furcsa dolgokat tapasztalt csoszogást hallottak mintha valaki lépkedne. Egyébként ők nem tudták előtte hogy mi miket tapasztaltunk. A csoszogást már én is hallottam. Te mit javasolsz mit tegyünk hogy ezek a dolgok megszünjenek?
    A válaszod előre is köszönöm.

    • Kedves Krisztián!
      Nagy a valószínűsége, hogy az idős férfi, aki egykor ott lakott, itt maradt a földi síkon, tehát mielőbb át kellene küldeni őt a szellemvilágba -természetesen ne ti, hanem hozzáértő segítségével. Ő egy olyan helyhez kötött szellem, aki nem fog onnan elmenni, hiszen ez az ő háza (mindegy, hogy azóta voltak változások, a hely a lényeg) és “éli” tovább az életét. Az nem is volna baj, hogy ott van, de a leírásodból zavarja a jelenlétetek, tehát idővel sajnos eldurvulhatnak a dolgok. Én nem várnám meg.
      Szeretettel:
      Timi

  15. Kedves Timi! Nekem elég régóta vannak tapasztalásaim. Amikor a nagymamám meghalt, akkor kezdődött. Aztán már mások “szellemét “is érzékeltem. Hosszabb-rövidebb szünetek is vannak. Volt olyan is, amikor 2 évig semmit sem tapasztaltam, de aztán annál durvábban tért vissza. Ekkor egy ideig, ha valaki szűkebb, távolabb meghalt, akkor nálam valami megmozdult, leesett, kopogások stb… Volt, hogy attól tartottam, megbolondulok. Ezért próbáltam elfogadni idővel. Most megint volt egy hosszabb szünet, de tavasz óta rendszeres szellemjárásom van. Villanyok kapcsolódnak, kopogások, tárgyak mozognak, sőt most olyan két napja kellemes férfi dezodor illata van néha csak úgy a semmiből, aztán megszűnik, de váratlanul újra jön a legkülönbözőbb időkben. Sőt nekem nem a kezemhez, hátamhoz ér valaki, hanem a lábamhoz. Nem durván, de legutóbb az autóban, a cicát vittem orvoshoz, azt hittem, kiszabadult a hordozóból. Ő szintén érzi, nagyon sokszor néz egy adott pontra mereven. Arról írtál és ahogy látom sokan arról írnak, hozzátartozók látogatják Őket. Kérdésem az, hogy lehet, hogy én ezen túlnőttem és hozzám már nem csak elhuynt rokon jön régóta. Illetve volt olyan, aki hozzám jött, a szeretteihez nem tudom…

    • Kedves Beatrix!
      Nálad az a helyzet, hogy nem csukódott be rendesen a harmadik szemed, ami időnként kinyílik, utána megint évekre bezárul. A szellemek azért látogatnak meg, mert ők tudják, hogy ki van azon a szinten, hogy érzékeli őket. Ha érdekel ez a téma és szeretnéd, hogy előbb-utóbb kinyíljon a harmadik szemed, akkor kezd el magad fejleszteni különféle kurzusokon, tanfolyamokon. A neten nagyon sok van fent. Olvasd el, hogy az oktatóról mit írnak a netezők (persze, magát mindenki fényezi) és azt fogod választani, akit majd a lelked diktál. Ha viszont azt akarod, hogy ez a képességed megszűnjön, arra is van lehetőség. Vannak olyan látók, akik képesek segíteni visszaadni a tudásodat. De ez nagy butaság lenne, hiszen ez egy kiváltság, egy különlegesség. Élj vele!
      Szeretettel:
      Timi

      • Kedves Timi!

        Köszönöm szépen a választ. Igazából neten nagyon sok kókler is van, nehéz kiválasztani, de úgy döntöttem, képezem magam. Mivel úgy tűnik, ha hosszabb ideig csend van, utána sokkal durvábban térnek vissza dolgok. Emiatt féltem régebben attól, hogy megbolondulok. Talán nem véletlenül születtem iylennek, nem menekülni kellene. Az nagyon jó, hogy Te és még néhányan régebben, megnyugtattatok. Igaz, régebben nem akartam erről hallani, hogy ez adottság, mégis jó már nem félni. Viszont még hozzátartozik a dologhoz, hogy az utóbbi időkben elég rosszul alakul az életem, minden összejött. Abban az időben, amikor Neked is írtam, próbáltam másokat is kérdezgetni, mi történik. Volt, aki azt írta, a szellemek elszívják az energiámat, sőt, a cicám is miattuk beteg stb… Igazából oylat, hogy konkrétan bármelyikük bántana, nem éreztem. Ahogy írtam, tárgyak mozgása, néha azóta újra álmomban jönnek elő , tv kapcsolódik ki, lámpák villognak, a zene, amit hallgatok, sokszor akadozik, le is áll néha, de ezt nem nevezném bántásnak. A cica továbbra is látja, sokszor oylat is, amit én nem. Nagyon ritka, hogy megijed. Általában csak figyel. Azért írom ezeket, mert most újra lett a dolgokkal kapcsolatban némi rossz érzésem. Ugye nem igaz, hogy a cicámat bántják, meg bajom lesz? Egyébként exem többek között emiatt is lépett le, mert, ugyan nem vallotta be és érezte a dolgokat, nagyon félt. Még annyi furcsaság van, hogy tavasszal, amikor Ő még itt volt, akkor kezdődött újra hosszabb idő után a dolog, ahogy írtam is. A fura az, hogy amikor itt volt még, drasztikusabb, látványosabb dolgok voltak. Úgy értem, hogy, amíg ma megmozdul ez-az, villany kapcsolódik stb… ezek oylanok, hogy, ha valaki nagyon akarja, bemagyarázhatja mindenféle dologgal, pl. hálózati hiba stb… Amikor exem még itt volt, felrepült a sütemyény, utána esett le, nem csak úgy leesett, tehát abszolút félreérthetetlen dolog volt. Több ehhez hasonló dolog is volt. Sajnos, egyetlen barátnőm van, akinek szintén vannak bizonyos képességei, Ő az, aki ezekben a dolgokban némileg tud segíteni. Kicsit oylan érzésünk is volt, mintha exemet szinte el akarta volna valaki üldözni. Viszont akkor tényleg nem rosszindulatú? Engem viszont nem bánt, amiket írtam, azok történnek. Esténként szoktam fehér gyertyát égetni. Még annyi, hogy anyu sem tudja hova tenni a dolgokat. Valahol azt érzem, némi képességei lennének, de Ő elhárítja maximálisan. Viszont olyan nyár vége óta volt, hogy Ő itt volt, és akkor is történtek megmagyarázhatatlan dolgok. Anyu próbálta megmagyarázni, de látszott, hogy nagyon győzködi magát. Aztán egyszer, amikor én voltam náluk, akkor is mozgott ez-az. Legutóbb pedig már úgy fogadtak, hogy mindegyik tv ki-be kapcsolgat. Persze Ők a UPC-t szidták. Mondtam, nem oylan biztos az… Végül még egy, ez viszont azért nagyon picit parás történet. Futottam pár hete a házunk alatti parkban. Már ketten voltunk csak egy fiúval, beesteledett, meg egy ismerős kutyás lány volt még lent. Ő a második köröm után felment. Egyszer csak hallom, valaki zihálva fut utánam(férfi hang), gondoltam, előre engedem. Mindig így szoktam, ha valaki gyorsabb. Féloldalt hátra néztem, mikor húzódjak le. Sehol senki! A fiú, aki futott a pálya másik végén volt. Még oylan kétszer volt egyébként ugyanazon a ponton ugyanez. Igazából inkább ijesztő volt, mert szintén nem történt bajom. Bocsánat, hogy megint iylen hosszúra nyúltam. Kérlek írd meg, mit gondolsz!

        Köszönöm előre is!

        Beatrix

        • Kedves Angyalka!
          Valóban az van, amit a levél elején írsz, vagyis ha valaki elkezdi beleásni magát a szellemvilágba, akkor egyre durvább dolgok fognak vele történni. Ez azért van, mert a sötét erők nem akarják, hogy mélyítsd a tudásod és próbálnak akadályozni. Ha megijedsz, akkor talán abbahagyod a szellemvilág kutatását. Nekem az a véleményem, hogy szellem van veled, vagy rajtad, aki téged nem bánt (most még!), de túlzottan ragaszkodik hozzád, ezért senkit nem fog megtűrni melletted. Elképzelhető, hogy nem is tudja, hogy meghalt és úgy él veled, mintha a párja lennél. Én azt mondom, hogy minél előbb keress valakit, aki elküldi, mert magától nem fog elmenni.
          Amúgy azt gondolom, hogy vannak érző képességeid, amit a szellemek is érzékelnek, szóval ha most Őt el is küldeted, fognak jönni mások. Tehát ez azt jelenti, hogy képezned kellene magad pl. tanfolyam segítségével, hogy megismerd őket és később el is tudd őket küldeni. Ahol te vagy, ott mindig vannak körülötted többen is. Ez ellen nem nagyon lehet védekezni, mert hazaviheted még az utcáról is.
          Szeretettel:
          Timi

          • Kedves Timi!

            Köszönöm a választ! Amit írsz, elgondolkodtató. Hogy valaki nagyon ragaszkodna, nem akar megtűrni senkit mellettem és nagyon ragaszkodik :O Nem tudok róla, hogy meghalt volna oylan férfi, aki valaha is ennyire közel állt hozzám. Vagy ez más esetben is lehetséges? Írod, hogy én, a képességeim miatt, szinte bárhol “felszedhetek” szellemet, de egy ilyen nem ragaszkodna ennyire, nem? Most jár az agyam, sőt, őszinte leszek, kicsit meg is ijedtem, nem feledkeztem-e meg valakiről, aki meghalhatott, de semmi.

            Boldog Karácsonyt kívánok!

          • Kedves Angyalka!
            Nem biztos, hogy olyan valaki, aki a környezetedben meghalt, csak ez is lehetséges. Amúgy természetesen előfordulhat olyan eset is, hogy számunkra ismeretlen lélek csatlakozik hozzánk és ha tetszik neki az energiánk, akkor maradni is akar. Azt is szem előtt kell tartani, hogy sok szellem azért próbál ránk tapadni, mert ugyan nincs fizikai testük, de még mindig vágynak átélni a földi élvezeteket, mint a cigi, ivás, szex, ilyesmi.
            Már nem emlékszem pontosan az alaptörténetre, de ha úgy érzed, hogy negatív szellem van veled, vagy melletted, azt el kell küldeni, mielőtt eldurvulna a dolog.
            Szeretettel:
            Timi

  16. Szia Timi Anyukam Majus 25-en reggel 9 ora 20 perckor meghalt. Azon a reggelen röviddel 7 ora utan ahogy fordulni akartam az agyban arra ijedtem fel hogy mintha valaki elengedte volna vagy lehuzta volna az ujjat az en mutato ujjamrol. Nagyon valos erzes volt. Azota nem törtent semmi nem is almodom Anyukammal miert? Viszont a Temetes utan kinyomtattam magamnak ugyan azt a kepet ami az urnaja mellett volt es beramaztam. Igaz elötte computerrel fel kellett dolgozzam hogy csak ö legyen a kepen egyedül azaz lekellett ” vagnom” a ferjet rola. Neha mikor ugy raneztem eleinte olyan mergesnek tünt a nezese es mintha vörös lett volna a szeme a kepen. Lehet hogy csak feny miatt tünt akkor olyannak de most mar nem.Miert?

    • folyt.
      Es miert nem komunikal velem? Aposom mikor meghalt a temetes napjaig minden nap volt itt ejjel mert zörögtek az edenyek a szekrenyben. Anyu nem beszel velem 🙁 es nem is üzen szerinted miert?

      Kedves Andi!
      A halála pillanatában ott volt veled anyukád lelke és el is búcsúzott tőled. Persze, az is lehetett jel, hogy mérgesnek tűnt a nézése. Sokan kérdezik tőlem, hogy miért nem kommunikál velük az elhunyt rokon szelleme? Erre sajnos nem tudok válaszolni. Mindenkinél más az oka. Mert nem akar. Vagy még fiatal lélek és meg kell azt is tanulnia, hogy az energiáit hogyan használja. Vagy üzen Ő, csak nem veszed észre. Vagy belép Ő az álmaidba, csak törlődik, mire felébredsz. Az is lehet, hogy a temetés napjáig még ott volt a lakásban, azért zörögtek az edények, utána átment a szellemvilágba. Onnan is vissza tud jönni időközönként, de ez sajnos nem kívánságműsor.
      Szeretettel:
      Timi
      Timi

  17. Kedves timi !erika vagyok szeretnék az élettársam nagybátyárol kérdezni dolgokat .sajnos kb 5 hete sziv infartust kapot de mellete tüdö gyuladásis 2hétig altaták hogy könyeben gyogyujon.majd fel ébret és engem fogadot el lányának annak is tekintet mert még élt megbeszéltük hogy mivel nekem a vérszrinti szüleim meghaltak és azédesapámnak neveis ugyan az a kereszt nevük ferenc és a lányunkat is únokájának tatota és hugicámnak meg kis únokájának szolitota. Korházba amikor tehetük látogatuk .de egykétnapja 2016 08 29 én momta mivel itt vagyunk közel látogasuk meg .korházba érve nála az ágyánál álva keltegetük hogy it vagyúnk de csak horkolt probáltam itatni törölgetni ahogy szoktam montam ivan az unokád vivike papa egy két kortyot ivot és ki nyitota a szemét montam nézrám it vagyok ivana viviis ekor nagyot sohajtot és vivi monta anya valami bajvan montam nincs de ekor monta a vivi szol anövérnek és saknos a növér azt monta a papa elhunyt mardhatok még vele egyszoval a karomba halt meg miét tete ezt hogy engem választot és még sokáig fogtama keuét sirtam és kértem az angyalokat vigyázanalrá kerdezneeém hogy a felesege mostanáigsem hivot hogy meghalt apapa pedig tudj hogy nagyon szeretjük söt ma már aláis irta hogy havaszál el sok rokonakez nem tetszet mert idös növérei maratak ök ahagyományos koporsostemetést akarták.érdekesség hogy délután megtudtam hogy meg kell változtati a feleség döntését mert 2hetetkellet volna várni ahamvasztásra.mi várhato még ezután ? Nagyon szeretnék mék beszélni vagy látni a papát nagyon hiányzik meg láhatnámemég? Üdv erika

    • Kedves Erika!
      Nem hiába választott téged a halála pillanatában – egyszerűen neked ez volt megírva, hogy ott kell lenned. Attól, hogy ebben az életben nem voltatok közvetlen rokonok (pl. apa-lánya), attól előző életeitekben közel állhattatok egymáshoz. Ezt a lelketek természetesen érezte. Mi várható még ezután? Hogy a családban még milyen kavarás lesz, azt nem tudom, de legyél türelmes, mert biztos vagyok benne, hogy meg fog téged keresni álmodban, illetve a lakásban is figyelj az apró jelekre, mert biztosan hagy üzeneteket.
      Szeretettel:
      Timi

  18. Kedves Timi!
    Èdesapám 2015.11.22 èn hunyt el tüdőràkban. Nagyon bizott a gyógyulasban, az utolsó hetet korhazban töltötte de annyira jol volt hogy senki sem gondolta hogy nagy a baj mìgnem vasarnap reggel jött a hìr hogy meghalt.Iszonyatosan összetörtünk.Anyukam 2 hónapja èrzi estenket hogy befekszik az agyukba, nyomja a hatat.Nagyon sokszor felèbtedünk 2ès3 között es nagyobbik lanyom azt l
    mmeselte hogy este valami alakot latott es lenyomta szobaajtò kilincsèt.Mit csinaljak, kicsit fèlek?

    • Kedves Annamari!

      Félni nem kell, hiszen csak apukád szelleme van nálatok, tehát nem fog bántani, legalábbis direkt nem. Viszont van egy rossz hírem is. Sajnos anyukád testére fokozatosan rá fog tapadni, ezért érzi anyukád a hátfájást is. Ha pedig rátapad, sajnos legyengülést és betegségeket fog okozni, a tüdőbetegségét is átadhatja. Vagyis legjobb lenne, ha hívnátok szakembert, aki átsegíti őt a szellemvilágba – neki is úgy lesz a legjobb. De ne aggódjatok, még utána is el fog jönni hozzátok “látogatóba”.
      Szeretettel:
      Timi

  19. Kedves Timi, az én fiam 2016.jun.24-én halt meg autóbalesetben. Minden este kérem hogy jőjjön el hozzám az álmomban, de semmi. Nem álmodtam vele méegyszer sem, semmit nem érzek hogy velem lenne pedig nagyon szeretném. A férjem és a lányom ők álmodtak vele, én nem, MIÉRT? Nagyon hiányzik nekem, nagyon szeretem

    • Kedves Erika!
      Sajnos ezt nem lehet erőltetni. A fiadon múlik, hogy mikor akar belépni az álmaidba. Ha még fiatal lélek, akkor nehezebben sikerül neki. Különben szerintem már belépett, csak valamiért blokkolva van az álom a tudatodban, hogy ne emlékezz rá. Vannak fent a neten olyan meditációk, amivel elő tudjuk segíteni a tudatos álmodást – még ezzel próbálkoznék. De tudod, mindennek oka van. Lehet, hogy a lelked még nem készült fel arra, hogy újra lássa őt. Szerintem várj türelmesen. Sőt, biztos vagyok benne, hogy sokszor ott van veled a lakásban, szóval figyeld az apró jeleket. Az is lehet, hogy nem az álmaidon keresztül “próbálkozik” hanem “személyesen”.
      Szeretettel:
      Timi

  20. Kedves Timi!
    Anyukám Július 15-én halt meg szivmegállás,és a keringése összeomlot.Otthon 11-én lett rosszul,összeesett.Nem tudtunk róla,de beteg volt,tüdőgyulladása,és folyadék volt a tüdejébe.Sajnos én március vagy áprilisban talalkoztam vele utoljára.A korházba napi szinten bejártam,beszéltem neki,de ő kómába volt,nem reagált a külvilágra,agykárosodása lett,majd 15-én apukám is bejött velem,előtte csak akkor volt bent amikor a mentővel bevitték.Majd délután telefonáltak a kórházból,hogy meghalt.Várta apukámat.Elbúcsúztunk tőle aznap délután,sajnos apukám nem tudott már.Azóta csak én szoktam álmodni vele,se tesóm,sem apukám.Amióta meghalt,én július 4-e óta állományban vagyok,a derekam,és a jobb lábam miatt.Azt mondják köze van anyukám halálához.Mert 16-án beállt a derekam,de 1-2 nap,és helyrejött,majd a temetes napja óta fáj.És az orvosok sem tudják mi lehet a baj.Lehet összefüggés maga szerint?

    • Kedves Andrea!
      Ha az orvosok valóban nem tudják az okát, akkor lehetséges, hogy az anyukája szelleme az aurájához van tapadva, mivel ez is okozhat egészségi problémákat. A szellem ilyenkor az Ön energiájából merít erőt. Ha pár héten belül nem szűnik meg ez a probléma, keressen valakit, aki át tudja őt küldeni a szellemvilágba.
      Szeretettel:
      Timi

  21. Kedves Timi,

    általában akkor keresek fel hasonló oldalakat, ha valami furcsát érzek vagy álmodok. Nyitott vagyok ezek iránt. A mai napra egy nagy puffanásra ébredtem. A nappaliban leesett egy nagy kép a falról. A szögek ugyan úgy álltak, mint előtte, nem lazult ki egyik sem. A fal nem érintkezik szomszéddal.Három hónapja költöztünk ebbe az új építésű társasházba így még azt sem mondhatnám, hogy az idő foga hatott a szögekre. Egyedül vagyok itthon, néha tárgyak mozdulnak meg, de nem látványosan, csak hallom őket.
    Nem tudom ezek összefüggésben vannak a most áprilisban elhunyt imádott nagymamámmal, bár igaz ő elköszönt tőlem álmomban a halálának 39. napján. Ő mondjuk soha nem járt itt ebben az új lakásban. Az elköszönéskor én “jártam” az ő házában.
    Semmi ezoterikus tanon nem vettem részt, a megérzéseim jók, mégis szeretnék segíteni bárkiről legyen is szó.
    Rettenetesen kíváncsi vagyok a véleményedre!

    Köszönettel: Dóra

    • Kedves Dóra,
      A szellemeknek mindegy, hogy a ház régi, vagy új, hiszen ha a szellem téged akar meglátogatni, nem fontos a helyszín. Szerintem nagymamád volt nálad. Hiába köszönt el tőled és hiába ment fel a szellemvilágba, attól még sokszor meg fog téged látogatni, mert te is hiányzol neki és látni akarja, hogy minden rendben van veled. Főleg akkor valószínű, hogy a nagymamád van a lakásban, ha a megmozdult tárgyak hozzá köthetők. Mert olyan is lehetséges, hogy az utcáról hazament veled egy szellem és ott is maradt. Ha csak annyit csinál, hogy néha megmozdít tárgyakat, akkor nem számít, nem kell elküldeni.
      Szeretettel:
      Timi

  22. Apukám 2013.július 12.-èn halt meg anyukám pedig 2013. december 27.-èn halt meg. Èn együtt laktam velük. Most is a lakásukba èlek. Volt hogy párszor álmodtam velük de sose mondtak nekem semmit csak láttam öket. De tegnap nagyon furcsa álmom volt. Ahogy hanyatt feküdtem az ágyon a bal lábamaat megmozditottam anyukám hangját hallottam rám szólt hogy ne feküdjek rájuk. Ez kètszer volt mikor szólt.Majd meg akartam fordulni ès egyszerűen nem bírtam megmozdulni. A kezemet meg a lábamat se birtam megmozditani. A szemem is kicsit nyitva volt de nem bírtam rögtön felkelni. Majd kis idő múlva arra keltem fel hogy nincs áram, valami leverte a biztositèkot èjszaka 3:50 körül. Utána már nem is tudtam vissza aludni. Lehetsèges ez hogy nem tudtam őket elengedni, pedig azt gondoltam hogy sikerült. Ja ès nèha ugyanúgy fáj reggel a lábam mint ahogy règen anyukámnak fájt. Várom válaszodat ! Köszönöm

    • Kedves Judit!

      Szerintem az nem álom volt, hanem valóság. Ha ilyen közeli a szülők halála közt eltelt idő, akkor már leszületésük előtt el volt döntve, hogy együtt fejezik be ezt a földi életet, mivel a szellemvilágban a két lélek nagyon szereti egymást. Elképzelhető, hogy a lelkük még ott van a lakásban. Azért nem tudtál megmozdulni, mert még félálomban voltál. Az áramot is biztosan anyukád verte le, így akart jelezni, hogy ott van, ez a lábfájásra is igaz. Az mindegy, hogy elengeded-e őket, vagy sem, akkor is visszatérnek még a szeretteikhez, sokszor évtizedekig is – ha érzik, hogy ez jó a te lelkednek.
      Szeretettel:
      Timi

  23. szeretett anyósóm 18 éve ment el közülünk. Eddig semmi nem történt. Most feleségem beadta a vállópert és 8 hónapja elment a fiammal együtt. Nagyom szeretem és visszavárom azóta is. Neki már van valakije,de fel nem vállalja álltalában. Tegnap este lefeküdtem és nemsokára azt vettem észre hogy valaki ül az ágyon és sír. Mikor jobban megnéztem anyósómat láttam ott.Ő sírt. Nem mondott semmit csak ült szomorúan nézett és sírt. Idővel elment és én azóta se aludni se semmit nem csinálok bele égett az agyamba az arca szomorúsága. Mit jelet ez és várható hogy visszajön és látom még?Vagy segíteni szeretne és esetleg tud is, hogy helyre jöjjenek a dolgok a lányával? Mert tudom neki is anyukája volt a mindene. Nagyon jó volt vele a kapcsolatom, és rengeteget beszélgettünk, és tudom ő is szeretett engem.

    • Szia Csaba,
      Annyira szépen írtad le, hogy beleégett az agyadba az arca szomorúsága. Amúgy is érdekes dolog szellemmel találkozni (tudom, sokan nem így gondolják), főleg akkor, ha még az arca is tisztán kivehető. Anyósod azt akarta neked üzenni, hogy őt is nagyon bántja ez a kialakult helyzet és ő is azt szeretné, ha rendeződnének a dolgok. Én azt gondolom, hogy még nincs veszve minden – légy türelmes, mert nem elképzelhetetlen, hogy a feleséged megbánja a szakítást. Inkább azt gondold át, hogy mi romlott el ennyire köztetek, lehetséges-e még az újrakezdés, mit kellene érte tenned. Anyósod mindenesetre szurkol nektek 🙂 Én is.
      Szeretettel:
      Timi

  24. Kedves Timi!
    Mamám 2010. 02.09-èn halt meg egy szívműtèt után. Nagyon jó kapcsolatunk volt, szinte anya-lánya kapcsolat. Várta az első dèdunokáját, kisfiamat, aki ugyanabban az èvben született csak május vègèn. 2 ève álmodtam olyat, hogy mamámmal beszèlgettünk (az ő házában èlünk), kèrdezte ki hogy van. az utóbbi időben viszont èrdekes dolgok törtènnek velem..A volt munkahelyemen èrdekel egy fèrfi, én is őt, de ez bonyolult, mert nem tudja hogy kezelni azt,hogy már van egy kisfiam (neki nincs, egyedülállóak vagyunk mindketten). Azt álmodtam 3 hete,hogy együtt vagyunk azzal a fèrfival és felvettek a munkahelyre, úgy hogy ő tartotta az interjút. 2 hete azt álmodtam, hogy mamám beszèl hozzám, hogy ne aggódjak … (a fèrfi) ugyanúgy szenved mint èn, hianyzol neki, de ezt a kis időt bírd ki, utána együtt lesztek. Tegnap azt almodtam, hogy mamám hozzám szólt, hogy Enikő, nyugodj meg … (a fèrfi) hamarosan hív a munka miatt, ott fogsz dolgozni és újra láthatjátok egymást. Segítettem nektek. Ma mondta az ott dolgozó barátnőm, hogy Jövő hèten lesznek az interjúk.
    Ezek milyen álmok pontosan? Azzal a bizonyos fèrfival kapcsolatban is megèrzek mindent. Pl ha rosszkedvű, hiányzok neki. Mamámmal kapcsolatban is van èrzèsem, hogy ha a közelembe van, ha nèz, volt hogy azt èreztem simogat.
    Ezeket akarja konkrètan üzenni? Köszönöm szèpen a válaszod!

    • Kedves Enikő!
      Úgy tűnik, hogy a mamád a szellemvilágban elég fejlett léleknek számít, ezért érnek el hozzád ilyen élénken az üzenetei. Ő már tudja a te sorsodat, tudja előre, hogy mi lesz ebből a kapcsolatból és azért próbál meg neked üzenni, mert érzi, hogy nyugtalan a lelked. Az álmokon keresztül megmutatja neked a jövődet. Előre nem lehet tudni, hogy ezek mennyi idő múlva fognak megtörténni (lehet, hogy hónapok, évek), de megtörténik.
      Szeretettel:
      Timi

      • Kedves Timi!
        Nagyon szèpen köszönöm a gyors válaszod. 🙂
        Azóta ismèt álmodtam. Sőt úgy kèrtem lefekvès előtt, hogy azt álmodjam meg milyen lesz újra azzal a fèrfival találkozni 8 hónap után. Erre megálmodtam. Csak kicsit meglepődnèk ha a munkahely kellős közepèn megölelne 🙂
        Másnap azt kèrtem azt álmodjam meg, hogy milyen lesz az èletünk. Ez is bejött. 4-et álmodtam. 1. Teljesen másik házban èltünk és kisfiam hívta a fèrfit, hogy jöjjön haza, mert rosszul lettem.
        2. Orvosnál voltam ahol azt azt mondták 6 hèt 2 centi..
        3. Mamám lakásában èlünk most és mikor jöttünk ide láttam mama megy be az egyik szobába (tudtam nem èl), egy nadrágja egy felsője. A konyhába tű leszórva a földön, mellette egy kisfiú játszott (tudtam,hogy az enyèm, 4-5 hónapos lehetett) és a tűt piszkálta. Volt ott cèrna is, meg egy szatyor zokni.
        4. A kisfiam meg az a fèrfi sètáltak és a fèrfi megkèrte kisfiamat,hogy igaz nem az apukája, de fogja meg a kezèt,mert egyedül nem mehet át így az úton. Kisfiam pedig azt mondta,hogy tudom nem vagy az apukám, de akkor is úgy szeretlek mintha az apukám lennè . Majd megpuszilták egymást és kèzenfogva sètáltak.
        Viszont ami èrdekes, hogy a fèrfin is megèrzem ha baja van, azt is milyen kedve van, szinte egyszerre van jó, vagy rossz kedvünk. A legutóbbi álmom után ahol gyerekünk is volt, másnap azt èreztem, hogy örül és gyereket akar ő is tőlem. (Szeretne nagyon gyereket, de mi perpill együtt se vagyunk, nemhogy gyerek.)
        Az időpontra amit írtál, az èrvènyes, hogy előre álmodok mamám által, 4* álmodtam meg az állásinterjút, amit az a fèrfi fog tartani, és álmomba ott ez a fèrfi megcsókolt és elmondta mennyire hiányoztam neki és milyen fontos vagyok számára, de hát azèrt állásinterjún csók kicsit meglepő számomra. Ezt is mindet mamám üzennè?
        Köszönöm szèpen mèg egyszer a segitsèged! 🙂
        Szèp napot!
        Enikő

        • Kedves Enikő!
          Az álmaid lehetnek a te tudatalattidból is, de szerintem ezeket inkább a mamád generálta neked, hogy lásd a jövődet. Amit az orvosnál álmodtál, a 6-os szám új kapcsolatot, akár házasságot is jelölhet, a 2-es szám pedig valakinek a leszületését, szaporodást. A cérna mindig azt jelenti, hogy fentről figyelnek, mutatják neked az utat és segítenek az angyalok. Tehát nem tartom kizártnak, hogy előbb-utóbb ez a pasi lesz a párod – a mamád ezt próbálja üzenni – még akkor is, ha ez most nem látszik túl valószínűnek.
          A másik variáció, hogy a pasi és a kisfiad már több életet leéltek együtt és nem csak te vagy a “lényeg”, hanem a kettejük kapcsolata. Persze a jósló álmok keveredhetnek is a vágyálmokkal, tehát ezeket az infókat ne vedd teljesen készpénznek, de biztos, hogy jó úton jársz.
          Szeretettel:
          Timi

  25. Kedves Timi! Nagyon érdekes a blogod, kiváncsian olvasgattam a bejegyzéseket és meglepődve tapasztaltam, hogy milyen sokan vagyunk,akik hisznek ezekben a megmagyarázhatatlan dolgokban. Köszönet neked, hogy megpróbálsz mindenkinek válaszolni és komolyan veszed az emberek problémáit! Ebben a racionális világban sajnos nem illő és nevetséges kinyilvánitani a gondolatainkat ebben a témakörben, mert akkor biztos dilinyósnak titulálnak. Pedig ez hülyeség. Senki sem az! Én a magam részéről mindig is éreztem, hogy más vagyok. Nagyon intenziv álmaim vannak és régebben éveken keresztül volt az a bizonyos valaki figyel érzésem. Külföldön élek a párommal és apukám 1 éve hunyt el, daganatos betegséggel küzdött. Fél évet kellett várnom arra, hogy végre láthassam, nem birtunk sajnos hazamenni, anyukám végig mellette volt, ápolta, szeretettel rendezte aput. 3 hetet töltöttem otthon és borzalom volt igy látni apum, mintha nem is ö lett volna. Nagyon féltem, hogy nem tudok elbúcsúzni töle, de megvárt.Amikor magánál volt, mindig keresett, hogy hol vagyok. Azt sajnos nem értette, hogy külföldön élek és miért nem látogatom. Ritkán volt tudatánál. Visszamentünk és rá két hétre hunyt el, nem lehettem vele 🙁 A halála után körülbelül 1-2 hét múlva megjelent álmaimban, napi szinten és elég nyomasztóak voltak ezek az álmok. Meg is ijedtem egy párszor. Tudtam az álmokban mindig,hogy már nem él. Elöször nem szólt semmit, csak a beteg teste jelent meg elöttem. Késöbb már az egészséges, mosolygós aput is láttam és beszélgettünk is. Nagyon boldog voltam, rengetegszer mondtuk egymásnak, hogy szeretlek, hiányzol, megöleltük egymást. Olyan valósághüek ezek az álmok, pont ez miatt vártam annyira az estéket, hogy vele legyek. Nagyon szerettem öt, nagyon büszke volt rám és lenne most is. Anyukám viszont soha nem álmodott vele, egyszer sem. Azt mondja, szerinte apu azért jön hozzám, mert sokat voltunk távol egymástól és lehet, hogy üzenni akar. Na ez megtörtént, kb.2hónapja. Nagyon megijedtem, még jó, hogy a férjem velem volt. Alig tudtam észhez térni. Feküdtem, álmodtam valamit, aztán hirtelen felébredtem, még nem nyitottam ki a szemem, de már tudatomnál voltam. Teljesen váratlanul megszólalt apu, megsimogatta a vállam és a nevemen szólitott. Hallasz, ugye? Feleltem, hogy igen. Figyeljek nagyon-mondta. Nem jó a kapcsolatod a fönököddel? Tudom, hogy nem. Vigyázz nagyon! Megigéred? Igen, apu- mondtam és aztán a férjembe is belehoztam a frászt. Ha az emberrel ilyen dolgok történnek, sokan azt mondják, ezek a te agyszüleményeid, beképzeled csak, te idézted elő. Hát nem tudom. Mindenesetre máshogy próbálom kezelni a fönököm, más szemszögből közelitem meg a dolgot. Mostmár ritkábban látom öt álmaimban, eltelt 1 év és úgy érzem, elengedtem. Nem is szerettünk volna még babát vállalni, még most se érzem magam erre készen, még sok tüske van bennem, hogy ha arra gondolok, hogy ö lett volna a legjobb nagytata a világon és nem láthatja majd az unokáját.. Michael Newton Lelkünk útjai engem is megtalált és ha ez az egész igaz, ha tényleg létezik reinkarnáció, akkor ebbe a pici kis reménysugárba kapaszkodva már nem kell félnünk semmitől. Szerinted ha a gyermekemnek pici korában majd mutatni fogok egy képet apumról, tudni fogja, ki az? Talán akkor bizonyosodna be számomra, hogy van élet a halál után. Elnézést, hogy hosszúra sikerült az irásom. Olyan jó érzés volt kiirni magamból. Minden jót neked! Köszönöm a figyelmed! Petra

    • Szia Petra!
      Nagyon köszönöm a kedves soraidat. Igen, egyre többen vannak azok, akiknek kezd ébredezni a tudata, magasabb szellemi szintre kerülnek és intenzíven elkezdenek érdeklődni a szellemvilág iránt. Hogy engem ki tart dilinyósnak, nem nagyon érdekel. Túl vagyok azon a szellemi szinten, hogy mások véleményével foglalkozzak. Úgy vagyok vele, hogy akit érdekel a téma, az szívesen olvassa a blogomat, aki meg hülyeségnek tartja, olvasson mást 🙂
      Apukád azért keres meg téged és nem anyukádat, mert függetlenül attól, hogy ők házasok voltak, igazából te vagy apukád valódi lelki társa, akivel már sok életet leélt – persze mindig más-más jellegű emberi kapcsolatban. Ebben az életben éppen apa-lánya voltatok. Az üzenetei azért találnak meg ilyen élénken, mert magasabb rezgésszinten vagy az átlagnál, fejlettebb lélek vagy. A múltkor nálatok volt és belépett az aurádba, azért hallottad a hangját. Ha figyelmeztet valamire, higgy neki, csak jót akar.
      Ha születni fog gyereketek, akkor kezdettől fogva el fog jönni hozzá apukád megnézni, játszani vele és igen, ha már tud beszélni, akkor a soha nem látott papát fel fogja ismerni képen. Anyukám is meghalt a kislányom születése előtt és ő is felismerte képen a mamát, pedig akkor még senki nem mondta neki, hogy ki az.
      Szerintem már így van elég bizonyosságod a halál utáni életre 🙂
      Szeretettel:
      Timi

  26. Kedves Timi!
    Körübelül 2 éve lakhatunk jelenlegni házunkban. (Bérelt ház)
    Anyukám szobájába anyával szokott egy szellem esténként kapcsolatba lépni,vagy próbálhat üzenni,nem tudom.A segítségedet szeretném kérni.
    Régen csak annyit érzett esténként,mintha csak valaki ráülne az ágyra,úgy érezte,hogy egy helyen besüllyed az ágy.Később,a a takarót húzta le róla a szellem.Pár hete,olyan történt,hogy mintha valaki ráfeküdt volna az egész testével,és hallotta a fülében a lélegzetvételét.Ma pedig sebhelyeket,talált a gerincén,amik már bevarratosodtak.Ez nem 100 % a szellemtől származik,de nem vagyok jártas ezeken a tereken,ezért gondoltam leírom,lehet ez is egy jel,üzenet .Anyukám mindig is álmodott kapcsolatban volt a túlvilággal valahogy, anyukájának,apukájának és a munkatársának a halálát is megálmodta előző nap. (Olyat álmodott,hogy az érintettek,hazajönnek, és mondják, hogy már jól vannak,nem fáj semmiük) Ez igazából már nem teljesen a dologhoz kapcsolódik.Visszatérve, a szellem mintha egyre jobban durvulna el.Régen, kb 5 éve, ukrán férfi lakott itt,lehet neki valami rosszakarójának a szelleme próbál anyán keresztül üzenni? Kicsit kezdek aggódni,mit akarhatnak tőle,tőlünk.Remélem van egy kis időd válaszolni,mert nagyon érdekelne,hogy te mit gondolsz az esetről.
    További szép estét,napot. 🙂

    • Kedves Ágnes!
      Jól érzed, a szellem valóban kezd bedurvulni. Úgy látom, erősödött és többet-többet akar. Érzi, hogy anyukád szellemileg magasabb szinten van, mint az átlag emberek, ezért csatlakozott hozzá. Ha már fizikai jelei is vannak a szellem általi érintkezésnek, akkor a dolog nem jó irányba megy. Lehet, hogy már anyukád testére pályázik, mindenesetre mihamarabb el kellene küldetni valakivel, mert ez csak rosszabb lesz.
      Szeretettel:
      Timi

  27. Kedves Timi!
    Tulajdonképpen nem közvetlenül a poszthoz tartozik, de jól esne kiírni magamból a dolgot. Kiskoromtól kezdve érzékelem a szellemeket, energiákat. Öcsém is hasonlóképp volt, de őt már egy ideje „nem zaklatják”, apám viszont gyakran látja is őket. Mindennapos volt a padlórecsegés, mintha valaki járkálna, érzés, mintha figyelnének. A legrosszabb a fürdőszoba volt, mindig csak elszaladtam előtte, ha le volt bent oltva a villany, mert borzasztó félelem fogott el a közelében. Sokáig nem szóltam a dolgokról, míg egyszer öcsém (még egészen kicsik voltunk) nem panaszkodott szüleinknek, hogy látott valakit a szobánkban éjszaka. Ekkor derült ki, hogy apánk is észleli ezeket a dolgokat, sokszor ő is legszívesebben szaladna a fürdő előtt, pedig nem egy ijedős ember. Szerencsére akadt az ismeretségi körben egy illető, aki el tudta küldeni őket. Később új lakásba költöztünk, eleinte nem volt probléma, majd megjelent az új „szobatársam”. Állandóan figyelt, éjszaka fogdosott, többször a hangját is hallottam, de nem sikerült kivenni, hogy mit mond. A lakás többi részén is rendszeresek tapasztaltam hasonlót, illetve gyakran láttam körülöttem szaladgálni a fekete suhanó árnyakat a szemem sarkából. Ha egyedül voltam otthon, csakis díszkivilágítás mellett tudtam meglenni, tükröktől félek, éjszakára letakarom őket, még felkapcsolt lámpánál sem szeretek belenézni olyankor. Szerencsére ezek is el lettek küldve végül, állítólag hárman is „laktak” a lakásban. Persze kósza vendégek mindig akadtak, illetve az utcánkban is a sarki háztól rendszeresen a kapunkig követ valaki, ha későn megyek haza, de vele csak azon a kb 100 méteren szoktam találkozni. Idővel kialakult a szokásom, hogy csak a fal felé fordulva, magzatpózban, fejemre húzott takaróval tudtam aludni, főleg miután egyszer láttam egy pergamenes bőrű, múmiaszerű kezet amint megérinti az arcom…. Három éve kezdett javulni a helyzet, mikor összeszedtem az utcáról egy kiscicát. Mellette sikerült elérnem, hogy nyitottabb pozícióban is tudjak aludni, esetleg még a karomat is kidugom a takaró alól. Az elég ijesztő tud lenni néha, mikor a semmit bámulja, majd óvatosan kúszva, üvegmosó kefe farokkal, veszettül szimatolva vizsgálja a nagy semmit. Mióta megvan, jelentősen csökkentek a zavaró jelenségek.
    Szeptember óta külföldön tanulok. A kampuszon sétálva már éreztem, hogy vannak szellemek, de egy hétig nyugodtan aludtam, majd volt egy rémálmom. már térdre rogytam mikor tudatomhoz tértem, mintha le lettek volna láncolva a karjaim, nem tudtam mozdulni, ott állt mögöttem, borzasztó félelmet keltett bennem, de rájöttem, hogy csak álmodom, fel kell ébrednem. Addig küzdöttem, míg az egyik karom kiszabadult, ekkor hátrafordultam, és láttam amint egy lány elszalad, én pedig felébredtem. Azóta is előfordul motoszkálás a koli szobában éjszaka. Később tudtam meg, hogy divat volt a diákok közt leugrálni az egyik épület tetejéről egy-egy sikertelen vizsga után. Egyébként rendszeresen előfordultak régebben is hasonló álmok. Ráadásul gyakran előfordul, hogy helyszínek, események jelennek meg álmomban, amik később tényleg be is következnek. Sorolhatnám még, de most már visszafogom magam XD
    Bocsánat, hogy hosszúra sikerült^^

    • Kedves Zsófi,
      Nem baj, ha hosszúra sikerült. Aki a blogomat olvassa, pont ezekért a történetekért jön ide, szóval köszönöm, hogy megosztottad velünk.
      Szeretettel:
      Timi

  28. Kedves Timi!
    A Dràga Nagymamàm 4. Napja, hogy elhunyt. Sajnos hosszantartó betegsége miatt, nem ért minket és őt sem vàratlanul. 🙁
    A Drága Nagypapámmal boldog életet éltek, a Papàm 10 éve hunyt el betegségben.
    Azóta a Mama mindig azt mondta, hogy ha meghal, sem szomorkodjunk, mert a Papàval végre együtt lesz.
    Halála előtt picit fèltebeszélt màr. Egyszercsak Anyukámnak teljesen tiszta tudattal elmesélte, hogy a Papám járt nála. Azt mondta nem kell sokat vàrnia és újra eljön, és együtt lesznek. Utàna ismét nem volt kommunikativ, zavart volt.
    Szerinted van esély arra, hogy a földi életükben a szeretet, összetartja őket mostis? Együtt lehetnek?
    Miután meghalt a Mamàm, kb 2 órá al később, felgyulladt a kocsimban egy pillanatra, halvànyan a tankolást jelző lámpa. Pedig sok üzemanyagom volt még.
    Ugyéreztem velem van. Kb 10 percel később hazaértem, tudtam hogy kisirhatom magam nyugalomban.
    Kifelé jövet a fürdőből a tükröt megpillantva làttam, hogy villog a làmpa. Egyszer.
    Ugyéreztem ott van. Szóltam hozzà…. (Nem volt villogás) … Mondtam hogy nem fog ugy fàjni ha tudjuk, hogy a Papàval van.
    Vártam … Kb. 20 mp-et és újra megvillant. Éreztem a jelenlétét.
    Ez a halàla utàn mindössze kb 3 óràval volt, mindig mondta hogy engem szeret a legjobban… De ilyen hamar lehet hogy üzent, vagy bolond vagyok?!
    Amikor körülölelt az érzés, hogy velem van,és elmondtam,amit szerettem volna hogy tudjon, nyugalom árasztotta el a lelkem. Szeretetet éreztem.
    Köszönöm a segitséged.

    • Kedves Anita!
      Ige, ők valószínűleg lélektársak, vagy azonos fürtcsoportban vannak a szellemvilágban, úgyhogy találkoztak már fent is. A halál előtti napokban és órákban a lélek már készül az útra és a fény végén várják őt az elhunyt szerettei, hogy átsegítsék.
      Nem bolondultál meg, hiszen az is teljesen természetes, hogy a halál időpontjában, vagy kicsit utána a lélek elindul elbúcsúzni a szeretteitől. Olyankor vagy megüzeni a halálát, vagy csak jelez, hogy veled van. Azt írod, körülölelt az érzés – ez szó szerint így van. A lélek ott van veled egy szobában és mivel már nincs fizikai teste, az energiájával átölel, így küld neked szeretet és üzenetet, hogy veled van és minden rendben.
      Szeretettel:
      Timi

  29. Kedves Timi!
    Drága szeretett édesanyánk, most 2016. június 2-án váratlanul hunyt el, a 80 életévében, infarktust kapott. Én és a bátyám találtuk meg és teljes mértékben nagyon megvisel minket, hogy Ő már nincs többé. Édesapám halálát is nagyon nehezen fogadtuk el. Bár nála számítani lehetett arra, hogy előbb- utóbb bekövetkezik, hogy eltávozik egy szebb és jobb világba, ahol nincs fájdalom. De legalább ővele én még éltében is sokat álmodtam. Álmomban tartottuk a kapcsolatot, mivel már nem ismert meg minket- alzheimer kórja volt. Szeretett édesapám álmomban próbált felkészíteni arra, hogy Ő készül elmenni, de én mindig visszatartottam, mert nagyon szerettem és ragaszkodtam hozzá. Halála napján is vele álmodtam. Megjelent, egymás kezézt fogva közölte velem, hogy mennie kell és, hogy nagyon szeret. Én kértem , hogy ne menjen de elengettük egymás kezét és elment és este jött a hír, hogy meghalt.
    Sokáig hibáztattam, magam,ha akkor én nem engedem el a kezét, akkor még ma is élhetne. Édesanyámnál sajnos semmit nem éreztünk, semmi előjele nem volt, hogy ez a tragédia bekövetkezik. Nem álmodtunk és nem éreztünk semmit. Nagyon felfoghatalan számunkra, mert a drága édesanyánk, aki olyan jó, kedves önzetle asszony volt, hogy kevés ilyen ember van a világon. Mindig az járt a fejében, hogy kinek és hogyan tud segíteni. Mi gyerekei és unokái voltunk számára a legfontosabbak. Határtalan gondoskodása és szeretete páratlan volt.
    Azért írok és kérem segítségét, mert történt egy megmagyarázatlan dolog, amit nem tudunk felfogni.
    Édesapánk 2014. augustus 30-án hunyt el. Akkor csináltattunk egy képet róla, ami a temetésen is ki volt állítva. Édesanyám azt a képet a temetés után a hálószobába vitte és az édesapám ágyára tette és az mindig ott volt mellette.Soha , de soha nem vitte ki sehova. Vele kelt, vele feküdt le. A szeretett édesapánk képét édesanyám halála óta sehol se találjuk. Mindent átnéztünk, de 100% biztosak vagyunk benne, hogy a kép mindig ott volt mellette az ágyon, bármikor, ha haza menntünk, a szívünk mindig a szobába vezetett, amit megsímogattunk és megcsókoltunk és beszéltünk hozzá és most nem értsük, hogy hova lett. Erre keressük a választ, hogy szívünk békére leljen.
    Sajnos ahogy drága édesanyánkra rátaláltunk, azt a jelenetett nemkivánjuk senkinek. Nagyon fáj, hogy édesanyánktól nemtudtunk elbúcsúzni. Szívünkben mérhetelen nagy a fájdalom, amit nagyon nehezen tudunk majd feldolgozni, mert számunkra Ő volt az erő a kapocs, a kétlábonjáró csoda, mert még időskora ellenére tulságosan is nagyon aktív életet élt.
    Kérjük nagyon szépen magyarázza el, hogy hova tünhetett szeretett édesapánk képe és hogy tudnánk édesanyánkkal felvenni a kapcsolatot, hogy ha már éltében nem tudtuk elégszer meköszönni amit értünk tett, akkor kapcsolatott útján.
    Előre is köszönjük válaszát!
    Edit

    • Kedves Edit!

      Nagyon sajnálom édesanyátokat, ahogy írtad, nagy űrt hagyott maga után. Ez a fájdalom idővel enyhülni fog, de lehet, hogy csak sok év múlva. Még nehezebb elfogadni a váratlan halált, mint ha például egy hozzátartozó beteg, hiszen akkor ha nehezen is, de lelkileg fel tudunk készülni az elvesztésére. Éppen ezért fájdalmasabb anyukád elvesztése.
      A jó hír viszont, hogy azóta is veletek van – lehet, hogy még át sem ment a szellemvilágba, vagy sokszor visszajár, egészen addig, míg érzi a fájdalmatokat. Az egyik ilyen egyértelmű üzenete, hogy ő tüntette el apukátok képét, ezzel is jelezve, hogy ott van veletek. A szellemek egyik jellemző jelenléte, hogy időnként eltűnnek tárgyak, amik idővel elő is kerülnek olyan helyekről, ahol már többször kerestétek 🙂
      A kapcsolatot úgy tudjátok felvenni anyukátokkal legegyszerűbben, ha lefekvéskor megkéritek, hogy jelenjen meg álmotokban és üzenjen nektek. Lehet, hogy az üzenetre várni kell heteket, vagy hónapokat, de előbb-utóbb be fog lépni az álmotokba, csak várjatok türelmesen. Az én anyukám 8 éve halt meg – ő már csak akkor jelentkezik álmomban, ha az életemben fontos változás történik – ilyenkor mindig előre üzen.
      Szeretettel:
      Timi

  30. Kedves Timi!
    Létezik, hogy a lélek (?) évekkel később is visszajön a szellemvilágból, és látható formában megjelenik? Apukám lassan 6 éve, hogy meghalt (nem hirtelen), és anyukám pár hete éjjel arra ébredt, hogy az ágy lábánál áll, és kedves, örömteli mosollyal őt és a fiamat nézi (aki életétében soha nem szeretett különösebben, vagy legalábbis nem mutatta, csak a lányom érdekelte). Tervezzük, hogy apukám házába költözünk (ott halt meg), de megrémiszt, hogy “visszajön”, nem szeretnék vele találkozni. A halála óta mindig úgy érzem, hogy még mindig ott van valamilyen formában (anyukám nem ott, hanem a szomszéd házban lakik egyébként, még kiskoromban elváltak, de a jó viszony végig megmaradt), és bizony félek…Ehhez biztosan az is hozzájárul, hogy haragszom rá egy olyan dolog miatt, ami csak a halála után derült ki, és hiába próbálok megbocsátani neki, nem tudok. Kb. fél évvel a halála után álmomban megjelent, és próbált magyarázkodni, de azt mondtam neki, hogy engem ez nem érdekel. Azóta (talán) csak annyi jelet kaptam, hogy a napokban a második kislányom (2,5 éves), aki soha nem találkozott apámmal, hirtelen ugyanúgy, ugyanazzal a becenévvel szólított, mint amivel csak apukám – ez egyébként apukám halála után 2 nappal az első kislányommal is megtörtént, aki akkor szintén 2,5 éves volt. Félek, hogy nem adja fel, és megbocsátást szeretne, amit egyszerűen nem tudok neki megadni, akárhogy szeretnék. Hogy “vehetném rá”, hogy ne próbálkozzon? Vagy lehet, hogy nem is akar, csak én beszélem be magamnak? Emiatt rossz érzésem van, ha a költözésre és arra a házra gondolok :(.

    • Kedves Orsi!
      Amik történnek, természetesen nem véletlenek – mivel látja apukád rajtad a haragot, most a gyerekeken keresztül próbál téged meggyőzni. Nagyon bánja már, amit tett és a megbocsátásod nélkül nem tud megnyugodni a lelke. Én azt gondolom, hogy neked is jobb lenne, ha nem lenne harag a szívedben – megbocsátani tudni kell. A haraggal a saját pozitív energiáidat is csökkented.
      Arra gondolj, hogy az ember gyarló, hiszen a tiszta lélekkel összekapcsolódó egó miatt vétkezünk a földi életünkben. De apukád a földi testét már levetette, a rossz tulajdonságokat a lélek ledobta magáról és Ő már tiszta, jó lélekként kéri a bocsánatodat. Erre gondolj és legközelebb mondd el neki, hogy próbálsz megbocsátani – engedd neki, hogy megnyugodjon. Utána már nem kell félned a költözéstől sem, minden rendben lesz.
      Szeretettel:
      Timi

  31. Kedves Timi
    A papám már 2007 ben meg halt
    De velem egyszerse lépett kapcsolatba én hogy tudnék kapcsolatba lépni vele?
    Üdv:Attila

    • Szia,
      Nem rövid folyamat, de legkönnyebben az álmokon keresztül tudnál vele kapcsolatba lépni. Minden lefekvés előtt beszélj hozzá és kérd meg, hogy üzenjen neked álmodban, jelenjen meg. Tegyél fel neki kérdéseket. A másik lehetőség, ha találsz a közeledben olyan csoportot, ahol közös meditációk vannak. Ahol sok ezoterikus beállítottságú ember gyűlik össze, hatalmas energiák mozdulnak meg.
      Legyél kitartó, mert lehet, hogy csak hetek, hónapok múlva kapsz választ tőle.
      Szeretettel:
      Timi

  32. Kedves Timi!
    A férjem 2015 04 10-én halt meg.Tudtuk hogy elfog menni tüdő daganata volt agyi áttétel.Nem érte meg a hatvanadik születésnapját ami 26-án lett volna.Eltudtunk búcsúzni tőle ,mert otthon ápoltam és mellette voltam a két gyerekkel mikor elment.Nagyon megviselt a halála 40 évet éltünk együtt.Sokat olvastam a halál utáni éltről,próbáltam mindent úgy tenni hogy neki jó legyen.Gyakran álmodom vele,és minden feltett kérdésemre bármilyen hietetlen -választ kaptam. Egyszer ezt kérdeztem tőle miért nem jössz gyakrabban és erre Ő azt válaszolta nem jöhetek akármikor engedélyt kell kérni a ET-től. Ezt a két betűt csak láttam álmomba ,így ahogy leírtam egy nagy E és egy nagy T betűt, nem tudom mit jelent .Tudnál e segíteni hogy szerinted kilehet a ET? Köszönettel: Marcsi

    • Kedves Marika!
      A férjed valószínűleg fejlett léleknek számít a szellemvilágban, mivel csak ők képesek ilyen gyakran belépni az álmokba és válaszokat is adni. Ezt a fiatal lelkeknek sokáig kell gyakorolni, mire sikerül. Az ET-t én sem tudom, mit jelent, de a szellemvilágban van egy egyéni tanítónk, egy mesterük, aki egyengeti a lélek útját, tanácsokat ad, illetve lebeszéli dolgokról. Talán őt jelentheti, vagy valamilyen felsőbb rendű tanács tagjait.
      Szeretettel:
      Timi

  33. Szia,
    A volt elettarsam, gyermekem edesapja marcius 6-an hallt meg. En mar szombaton eszrevettem, hogy nincs rendben valami velem, ghisz nemigazan volt kedvem a munkamat vegezni otthon, s valahogy ugy ereztem nem haladok vele. Este keson lefekudtunk s az orat beallitottam reggel 7-re hogy ebresszen, de megebredtem egy nagy gyomorszaji fajdalomra s egybol kipattant a szemem, megneztem az orat hajnali 5 lett volna 10 perc mulva, probaltam visszaaludni de nem tudtam, felkelltem lefoztem a kavet s nekilattam a teendoimnek. A gyermekem mikor felkellt megkert hogy nezzek meg vele egy filmet, mikor ennek vege volt bementem a szobamba ahol a telefonom a tolton volt s egy csomo nefogadott hivas a volt elettarsam rokonai, baratai reszerol. Ekkor visszahivtam az az exem sogorat s o kozolte velem a hirt, hogy meghallt. Kerdeztem tole mikor? azt valaszolta most es kellene menjek alairni a papirt mert nem allhatnak ott a mentosok es a halott sem lehet ott, el kell szallitani s en vagyok a legkozelebbi. Mivel mi 60 km laktunk onnan ahol o meghallt, felhivtam egy baratjat aki a volt felesegevel tartotta a kapcsolatot es aki ugyanabban a varosban el, hogy menjen s intezkedjen mert nekik is volt egy kozos gyermekuk, elis mentek s intezkedtek. A temetes napjan megkaptam az orvos alltal kiallitott halotti bizonyitvanyt melyen a reggel 6 ora allt a halal beallta idopontjanal. Az lenne a kerdesem, hogy az a bizonyos gyomortaji fajdalom lehetett egy jel amin keresztul probalt nekem uzenni vagy a kettonek nincs semmi koze egymashoz. Mar almodtam vele ra ket hetre s beszelgettunk, nem feltem tole. De viszont a temetesen egy nagyitott nyomtatott kep volt bekeretezve a koporso elott s azt hazahoztam, par napig nem nemis volt semmi gond beszeltem hozza, azaz elkoszontem meg hasonlo, de egy reggel viszont mikor raneztem a kepre zavart s megfogtam felraktam a szekreny tetejere.
    Vajon miert zavart a kepe? Hiszen szerttem ot, csak az alkoholizmussal en nem tudtam egyutt elni, ha nem ivott nagyon jo ember volt! A koporsoban megneztem s elkoszontem tole, megsimogattam. Sokan azt mondtak hogy nem szabad megsimogatni a halottakat. En ugy ereztem ez egy megnyugvast hozott szamomra, hogy meg egyszer lathattam s megerinthettem, mert a legutolso talalkozasunkkor nem gondoltam, hogy a legutolso lesz pedig o mikor indulni akartam tole s az ajtonal alltam mar , azt kerdezte tolem, Erikem gyere meg hozzam, vagy most latlak az eletemben utoljara? En mondtamneki ne beszeljen hulyesegeket, hisz jovok meg! Sajnos neki lett igaza! Bant hogy akkor mikor ez elhangott tole nem mentem vissza hozza, nem ultem le melle, nem oleltem at, nem pusziltam meg, nem maradtam vele meg egy keveset, hogy megvigasztaljam. Meg telefonon beszeltunk vagy ket alkalommal, arra kert hogy a gyermeket ne vigyem hozza, nehogy valamit elkapjon tole. Azt mondta vigyazzak a csapatra! Kerdeztem kire? Azt mondta Tomikamra s magadra! Csak szeretnek nehany dolgot tisztan latni s ezert is irtam le mindezt neked! Azt szeretnem kerdezni, hogy a ruhaival mit csinaljak?-mert szoltak hogy hozzam el, de nallunk haza nemszivesen hoznam, de viszont kukaba se szeretnem dobni.
    Valaszodat elore is koszonom!

    • Kedves Erika!
      Természetesen a gyomortáji fájdalom üzenet volt számodra – a volt párod akkor halt meg és jött hozzád elbúcsúzni, illetve üzenni. A hazahozott fénykép valószínűleg azért zavart téged, mert a lelked mélyén még mindig magad okolod azért, hogy így alakultak a dolgok. Nem szabad hibáztatnod magad, hiszen mindenki csak a saját életéért felelős. Nem vagy felelős azért, mert a volt párod az alkoholizmust választotta. Ő így döntött, ez az ő döntése volt és az ő felelőssége. Próbáld magad túltenni ezen az érzésen és ne hibáztasd magad, ez a te lelkednek nem tesz jót.
      Én nem hiszek az olyan babonákban, hogy a halottat nem szabad megsimogatni. Az már csak az ő lélektelen teste, viszont nekünk, akik még a földi síkon élünk tovább, természetesen sokat jelent maga a test, hiszen a test látványa összeforr a lélek iránt érzett szeretettel. Ha a lelkünknek jól esik, igenis meg lehet simogatni és úgy elbúcsúzni tőle. Én is ezt tettem, mikor apukám meghalt. Szóval, szerintem ez csak babona.
      A lélek a halál előtt 1-2 nappal már tudja, hogy mennie kell, ezért búcsúzott tőled. Ezért se legyen lelkifurdalásod, hiszen te nem tudhattad, hogy utoljára találkoztok.
      A ruháit szerintem ne tartsd meg, esetleg emlékbe 1-2 darabot. Nagyon sok negatív energiát tartalmazhat. Szerintem mosd ki, hogy megtisztuljon az energiáktól és rakd bele ruhagyűjtő konténerbe.
      Szeretettel:
      Timi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .